Pillihimmeli

Olihan se minunkin koitettava pillihimmelin tekoa. Näitä pilliversioita kun tuntuu keikkuvan joka suunnalla. Aloitin himmelin väsäämisen jo monta viikkoa sitten eräs villi perjantai-ilta istuskellessani kotona sohvan nurkassa. Innostuin hommasta ihan täysiä ja väsäsinkin samalta istumalta muutaman pikku kuution. Innostus kesti tasan yhden illan ja sen jälkeen himmeli sai odotella muutaman viikon ennen kuin päätin taas tarttua pilleistä kiinni ja tehdä koristeen valmiiksi.
himmeli
Meinasin jo laiskuuden ja ajan uhatessa loppua vähän oikaista ja tehdä superyksinkertaisen himmelin. Totesin kuitenkin, että hitto muija, hoidapa nyt loppuun minkä aloititkin. Ja niinhän minä sitten tein. Himmelistä tuli yllätyksekseni sellainen kuin alunperin suunnittelinkin. Loppuen lopuksi himmelin teko on aika yksinkertaista, joskin viitseliäisyyttä ja aikaa vaativaa puuhaa. Tein oman himmelini ilman sen kummempia ohjeita tai malleja, peruskuution ohjeen tongin netistä, mutta en kuitenkaan edes tehnyt kuutioita ohjeiden mukaan, vaan itse soveltaen. Etenin oman fiiliksen ja intuition mukaan. Jokainen kuutio taisi valmistua hieman eri tavalla ja pujottelin langan milloin mitenkin, vaikka kyllähän siihen pujotteluunkin on ihan joku selkeä kaavio. En vaan jaksanut tuijotella ohjeita himmeliä tehdessä, niin menin sitten vähän omia polkuja, kuten minulla on tapana.

Tämmöisen himmelin tekoon tarvitset
12 pitkää pilliä
72 keskipitkää pilliä (puolikas pitkästä)
12 lyhyttä pilliä (puolikas keskipitkästä)
mustaa ompelulankaa ja neulan (pätkän siimaa ripustamista varten)
himmeli_pysty
Koska himmelini on ajankuvaan kuuluen tehty mustista pilleistä olkien sijaan, saa se jäädä koristamaan kotia vielä joulun jälkeenkin. Eiköhän tuo notku katossa viirin seurana ihan kesät talvet.

Linkkailkaas muuten kuvia teidän tekemistä himmeleistä! Olisi kiva nähdä myös muiden tekeleitä.

eng I made a traditional himmeli with some modern twist: it’s made of black plastic straws instead of organic, traditional straws.

@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

3 kommenttia artikkeliin ”Pillihimmeli

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s