Muutama viikko sitten päädyin melkoisten sattumien kautta supermakealle laavupaikalle, jonka nimi on otsikon mukaisesti Lempipaikka. Kuvasimme Kantasolurekisterille videopätkiä ja still-kuvia näissä maisemissa. Eipä paljon parempia puitteita olisi voinut olla.
Vaarniemen laavu ja sen kyljessä nököttävä lintutorni sijaitsevat ihan Kaarinan keskustan tuntumassa. Ei tarvitse mennä sivuun kuin muutamia kilometrejä, jotta pääsee tämmöisiin lumoaviin maisemiin. Paikka löytyy tarkemmin, jos googlailee Rauvolan lintutornia. Retkipaikka-sivulla on aika kattava opastus paikan päälle ja ohjeistusta alueella liikkumiseen.
Harmikseni näihin maisemiin on nyt vähän liikaa matkaa. Ehkä ensi kesänä muistan piipahtaa paikan päällä nauttimassa maisemista. Myös syksyn ruskalla tämä paikka olisi aika makea retkeilykohde. Lintutornista on aivan upeat maisemat ja sieltä näkee selkeällä säällä pitkälle Turun yli aina telakalle asti. Jos liikut Turun seudulla, mene ja ihastu tähän paikkaan. Pieni kipuaminen kallion huipulle on todellakin sen väärti.
Tulin kysymään graafisen suunnittelun töihisi liittyvää kysymystä, mutta oletkin näköjään siis muuttamassa pois Turusta ja jättämässä graafisen suunnittelun työn. No, kysyn kumminkin. Muistin siis, että olet muotoilija, mutta teet graafista suunnnittelua. Millaisia asioita olet joutunut opiskelemaan itseksesi töissä, koska niitä ei ole ollut muotoiluopinnoissa? Mistä olet niitä opiskellut?
TykkääTykkää
Moikka! Muutin Turusta kuukausi sitten pois ja työt lopetin pari kuukautta sitten, mutta siltihän näihin pystyy helposti vastailla 🙂
Varsinaisestihan en tehnyt graafisen suunnittelun töitä, vaan markkinointiassistentin hommia, jossa pääpaino oli materiaalin tuottamisessa. Eli jonkin sortin grasuhommaa enivei.
Muotoilun opintojen aikana keskityin kuitenkin jonkin verran graafiseen puoleen. Töissä en sinänsä joutunut kauheasti opiskelemaan grasun juttuja opintotaustani vuoksi. Muotoilun opinnoissa opin käyttämään adoben ohjelmia, joita tarvitaan näissä hommissa. Omalla aktiivisuudella sitten kehittänyt taitoja näissä. Tärkein graafisen suunnittelun oppimisessa oli opintojen aikainen työharjoittelu mainostoimistossa. Sen jälkeen olen sitten puuhastellut paljon itsenäisesti omlia grasu-projekteja jne. Ja kyllähän sitä töissäkin on toki koko ajan kehittynyt ohjelmien, visun jne kanssa 🙂 eli lyhyesti sanoisin, että tekee vain. Adoben ohjelmiin löytyy tosi hyviä tutoriaaleja youtubesta.
TykkääTykkää
Kiitos vastauksesta 🙂
Miten tollaset leiskaprojektit, joissa pitäisi olla vähän harkitumpi layout, tyyliin että layout muodostaa kokonaissysteemin johonkin tarkoitukseen? Tuliko mitään tämäntyyppistä vastaan?
Kun ainakin oma kokemukseni muotoiluopinnoista on, että opettajat eivät opettaneet näistä mitään, ja jos arvioida pitäisi, niin eivät kyllä juurikaan myöskään osanneet mitään näistä leiskajutuista…
TykkääTykkää
Heh, mulla onkin tästä aika viimeaikaisia kokemuksia, kun leiskasin Suomen Partiolaisten suurimman partioleirin leirilehden. En ollut aiemmin leiskannut mitään näin suurta, joten aika paljon tuli käytettyä Googlea, Pinterestiä ja Youtubea.
Mainostoimistoaikoina ja edellisessä työssä tuli tehtyä pienempiä leiskoja, joten ne opit tuli sitä kautta, lähinnä tekemällä ja testaamalla. Koulussa näitä ei kyllä valitettavasti oppinut. Jos sulla on mielessä jotain erityistä, mitä olet tekemässä tai kaipaat apua, niin laita mulle sähköpostia unelmamaja (a) gmail.com, autan mielelläni 🙂
TykkääTykkää