Onko Balilla pakko tehdä jotain?

Balin reissuun on aikaa enää alle kuukausi, jes ja jaiks! Aktivoiduin vihdoin viime viikolla ja tsekkailin majoituksia sekä listailin paikkoja, joihin haluan ehdottomasti mennä.
passport
Minulla on jo aika selvät sävelet paikoista, joissa aion yöpyä, mutta muuten suunnitelmani ovat vielä melko avoimet. Ainoat ihan täysin lukkoon lyödyt suunnitelmat on pari yötä Jakartassa mennessä ja tullessa sekä viikon mittainen surffileiri Canggusta heti matkani alkupuolelle. En malta odottaa surffileiriä, jossa pääsen kymmenen vuoden tauon jälkeen taas surffaamaan ja lisäksi joogaamaan kahdesti päivässä! Canggun lisäksi aion suunnata Ubudiin, Uluwatuun sekä Balin naapuriin Gili Menolle ja Gili Airille. Suunnittelin, että Ubudissa ollessani voisin tehdä sieltä käsin päiväretkiä eri kohteisiin. Kuulostaako järkevältä? Saa siis suositelle aktiviteetteja ja kohteita.
surf_eatbon_voyage
Onko sinulla jotain ehdottomia suosikkeja Balilta tai Jakartasta? Jotain, mitä on ehdottomasti tehtävä tai paikkoja, joita ei voi missata? Entä jotain, mikä oli pettymys? Nyt vain kommenttiboksi laulamaan ja kertomaan omat vinkkisi Indonesian tropiikkiin. Onko mielessäsi jotain erityistä, mitä tulisi ottaa huomioon matkustaessa Indonesiaan ja Balille?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

20 kommenttia artikkeliin ”Onko Balilla pakko tehdä jotain?

  1. Kuta ja Seminyak olivat mun mielestä ihan hirveitä paikkoja, sen sijaan Ubudiin tykästyin täysillä. Majoitusvinkkinä Ubudiin Tebesaya Cottage oli ihana paikka, rauhallinen sijainti mutta kuitenkin kävelymatkan etäisyydellä päänähtävyyksistä. Lisäksi Ubudissa kannattaa käydä syömässä mielettömän hyvää beef rendangia Warung Bernadettessa! Gili Meno on parissa tunnissa kierretty ja nähty, kävisin siellä esimerkiksi vain päiväseltään Gili Airilta käsin.

    Tykkää

    1. Kutasta varsinkin olen kuullut paljon nihkeää, joten sinne en ajatellut suunnata sen kummemmin. Canggu on näillä näkymin lähimpänä Kutaa, mitä ajattelin mennä. Ubudia odotan valtavasti, kun niin moni on tuntunut siihen tykästyvän! Pitääkin laittaa muistiin tuo Beef rengang, kiitos siitä!

      Tykkää

  2. Ihana matka tulossa! Itse suunnittelen ensi vuodelle viidettä Balin reissua, tuo surffileiri kiinnostaisi tällä kertaa. Balilla ei ole pakko tehdä mitään, voi vaan nauttia esim. Seminyak-Canggu alueen söpöistä kahviloista ja baareista. Päiväretkinä Ubudista suosittelisin esim. tegalalangin riisiterasseja, ja siinä matkan varrella on ihania sisustuskauppoja. Campuhan ridge walk on ihana paikka aamulenkille! Ja Mt Batur tietysti. Kovin pitkälle ei päiväretkelle voi Ubudista lähteä, sillä vaikka kartalla välimatkat näyttää lyhyiltä, ajomatkat kestää. Uluwatussa tietysti se temppeli auringonlaskussa ja upea kecak -esitys.

    Tykkää

    1. Oi, sinä oletkin jo ihan konkari Balin suhteen! Onneksi kirjoitin otsikon hieman provosoivasti ja itse lähden aika löysin rantein liikenteeseen, enkä laita itselleni mitään pakkoja tekemisen suhteen 🙂 Fiiliksen mukaan siis. Kiitos näistä vinkeistä, laitan ne itselleni ylös reissua varten.

      Tykkää

  3. Minulla olisi taas matka Balille suunnitteilla, mutta aikapula on paha. Mihin väliin sen saisi mahtumaan. Seuraan nyt kuitenkin jos saat hyviä vinkkejä. Hyvää ja rentouttavaa matkaa sinulle!

    Tykkää

  4. Bali on ollut kovasti esillä viime aikoina. Minulla ei ole vinkkejä antaa, koska en ole siellä käynyt. Jään kuitenkin mielenkiinnolla seuraamaan mitä vinkkejä muilta tipahtelee. Odotan myös sinun vinkkejäsi matkan jälkeen.

    Tykkää

    1. Bali on ollut nyt viime vuodet valtavassa huudossa ja tuntuu, että joka toinen suuntaa sinne. Ikään kuin uusi Canaria 😀 Lupaan kirjoitella vinkkejä reissuni jälkeen!

      Tykkää

  5. Käytiin Jakartassa 2013 ja silloin ainakin Jakartan Kota and Mangga Dua alue oli todella mielenkiintoinen. Tarkemmin sanottuna alue sijaitsee Jakartan vanhan kaupungintalon tuntumassa. Sen ympärillä on lukemattomia kujia ja katuja, joilta löytyvät kaupungin vanhimmat talot. Oikeaa kunnon rappioromantiikkaa.

    Joku saattaa suositelle Taman Mini Indonesia Indah nimistä paikkaa, joka on 100 hehtaarin touhupuisto 25 km Jakartan keskustasta. Älä turhaan mene tuhlaamaan aikaasi sinne. Kurja paikka esim. eläimille.

    Sunda Kelapan satama-alue on ihan kiva ja sen läheisyydessä on erittäin hyvä Maritime Museo, jossa käymällä saa todella hyvän kuvan siitä, mistä esim. Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian touhuissa oli kyse.

    Tykkää

    1. Hei, jes! Ihanaa, että löytyi myös Jakarta-vinkkaaja! Sieltä suunnalta löytyy huomattavasti vähemmän vinkkejä verrattuna Baliin. Lähinnä olen löytänyt vain ahdistavia suurkaupunki-saaste-ruuhka-kirjoituksia, joten mukava saada tällaisia vinkkejä. Ja juu, tuosta Taman Mini Indonesia Indahista olen myös kuullut, ettei kannata mennä käymään. Taidan keskittyä siis näihin ehdottamiisi paikkoihin ja yleiseen ilmapiirin imemiseen 🙂

      Tykkää

    1. En ollut ennen sun FB-vinkkausta edes kiinnittänyt huomiota Lembonganiaan, mutta nyt se alkaa vaikuttaa erittäin potentiaaliselta kohteelta! Kiitos vinkkauksesta 🙂

      Tykkää

  6. Minullakaan ei ole vinkkejä antaa, kun Bali vielä korkkaamatta. Jään mielenkiinnolla seurailemaan vinkkejä ja tietysti matkasi jälkeen sinun kokemuksia. Bali kyllä kiinnostaisi – mikäpä kohde ei 🙂

    Tykkää

  7. Ubud on ihana! Monet valittaa sen turistisuudesta, mutta kyllä siellä rauhaakin löytyy, kunhan vain vähän poikkeaa vilkkaimmilta kaduilta syrjään. Gileistä en tykännyt, mutta taidan kuulua siinä asiassa vähemmistöön 😀 Mun viimevuotiset Bali-jutut löytyvät täältä: https://www.vagabondablogi.fi/tag/bali/

    Tykkää

  8. Bali ja Gilit on mun kestosuosikkeja – Trawanganin ja Kutan kiertäisin kaukaa, mutta ei noi näyttäneet olevankaan sun suunnitelmissa. Leffaillat tosin Trawanganilla meren ääressä oli tosi kivat, sellaiset överihienot resortit järkkäs sellaisia pientä maksua vastaan. Ubud ja Amed omat suosikkini Balilta ja Gili Air on aivan ihana. Sieltä aivan upeita ranta bungaloweja erittäinkin edullisesti, melkein parhaimmat hinnat sai vain silleen, että käveli paikan päälle kyselemään.

    Mun Bali-postaus löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/aurinkorasvaajaaloeveeraa/2017/02/05/balin-kohdeopas-indonesian-paratiisisaarelle/
    .. ja Gileistä täältä: http://www.rantapallo.fi/aurinkorasvaajaaloeveeraa/2017/02/11/gili-saaret-mika-paratiisisaari-sopii-sinulle-parhaiten/

    Ihanaa reissua! ❤

    Tykkää

  9. Ei ehditty käydä Balilla monessakaan paikassa mutta ihastuttiin silti ihan täysin! Ubudissa viihdyttiin melkein kaksi viikkoa ja sieltä ei olisi tehnyt mieli lähteä ollenkaan. Canggu jäi käymättä joten ensi kerralla mennään ehdottomasti sinne. Ihanaa reissua 🙂

    Tykkää

  10. Joo parasta just tuolleen fiilispohjalta, rennosti ympärilleen katsellen, mukavissa kahviloissa istuskellen ja siten sopiviin rakoihin pikkuretkiä. Ubud on kyllä kiva, vaikka turistimäärät aikalaila viime vuosina kasvaneet, toisaalta se näkyy vain siinä ihan ytimessä. Siellä voi jatkaa joogailua ja hyvinvointiteemaa. Jos temppeleitä haluaa nähdä niin suosituksina Gunung Kawi (lähellä myös Tirta empul) ja Goa Gajeh, yhdelle illalle Kecak -show. Mopon tai auton vuokraus ja ihan vaan ympäristön katselu ja luonnon ihastelu 🙂 + Jamu -juoman nauttimista!

    Tykkää

  11. Aivan ihanaa reissua Balille! Mä en voi uskoa että en ole vieläkään käynyt Balilla, se on jotenkin ollut mun bucket listalla aivan laittoman pitkään 😀 Käy ainakin syömässä näissä; Kynd Community ja The Shady Shack 😀

    Tykkää

  12. Bali on ollut itsellä pitkään harkinnassa ja monena vuonna on jäänyt kakkoseksi lomakohdetta valitessa. Usein syynä on ollut se, että mieli on tehnyt sittenkin lopulta Karibialle.

    Balilla kiinnostaisi juuri vaan oleminen ja luontonähtävyydet sopivassa suhteessa. Sekä tietenkin ruoka.

    P.S. Toivottavasti tämä tulivuoriepisodi ei tule sinun reissuusi vaikuttamaan, mikä siellä on parhaillaan päällä. 100000 evakoitua tulivuoren läheisyydestä on hurja luku 😦

    Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.