Mitä olen googlannut viime aikoina

No niin, oman elämänne Ulla Taalasmaat ja muut naapurikyttääjät, nyt pääsette ihan luvan kanssa mehustelemaan, mitä olen etsinyt Googlesta viime aikoina. Sensuroimaton listaus kahdestakymmenestä viimeisimmästä Google-haustani sekä hieman selvitystä hakujen taustalta.

Screenshot_20190805_134750.jpg1. dobradinha
Törmäsin yhdessä Instagram-stoorissa tähän brasilialaiseen ruokaan ja koska en yhtään tiennyt, mistä ruoasta on kyse, piti käyttää Google-hakua. Kyseessä on jonkin sortin pataruoka, johon tulee ainakin lehmän vatsalaukkua ja papuja. Perinteinen pataruoka Portugalissa ja Brasiliassa.

2. hallitusohjelma 2019 varhaiskasvatus
Työhommissa olen päässyt tutustumaan hallitusohjelmaan ihan eri pieteetillä kuin aiemmin. Tein koostetta varhaiskasvtuksen kehittämisestä sun muista, joten myös hallitusohjelman läpikäyminen oli oleellista asian koostamiseksi. Mielenkiintoista laajentaa jälleen omaa tietämystä tälläkin osaa kasvatustieteenalaa.

3. the happiest animal in the world
Kaveri laittoi itsestään Snapchatissa itsestään kuvan ja hän näytti siinä mun mielestä ihan tältä maailman onnellisimmalta eläimeltä. Minulla ei ollut mitään hajua, mikä eläimen oikea nimi on, joten hain tällä hakusanalla. Löytyi heti oikea ja selvisi myös eläimen nimi. Eläin on quokka eli lyhythäntäkenguru. Kannattaa laittaa Googlen kuvahakuun, jos haluaa söpöyttä ja iloa päiväänsä.

4. lidl kaurasydän
Ostin pitkästä aikaa Lidlin kaurasydämen ja googlasin myöhemmin, paljonko leipä painaa, jotta osasin merkata sen mun ruokasovellukseen.

5. travis alexander
Kuuntelin I don’t like Mondays -rikospodcastia ja jaksossa erikseen mainittiin, että jos googlaa tällä nimellä, kannattaa olla varuillaan, sillä ihan ensimmäisten kuvien joukossa tulee näkyviin uhrista melko karu ruumiinavauskuva. Piti sitten silti mennä ihan omin silmin katsomaan.

LRM_EXPORT_546947043549873_20190805_140442650.jpeg
6. bar nro 9
Mietin sunnuntain ruokapaikkaa ja googlasin Bar Nro 9:n ruokalistan. Päädyin tänne syömään monen eri paikkavaihtoehdon jälkeen. Tämän kertainen ruoka (satay) ei päässyt jatkoon. Edelliskertainen korianteriwokki sen sijaan pääsee.

7. kallio block party
Viime viikonlopun ohjelmaa tietty. Piti etsiä aluekartta, että löydettiin ruokakojut. Kojuille oli tosi huonosti mitään opasteita paikan päällä.

8. soppa365
Kun etsin ruokainspiraatiota, selaan yleensä Soppa365-sivua. Niin tälläkin kertaa, kun mietin kaupasta ostettavia sapuskoja.

9. liemessä
Ensin kylläkin etsin ruokainspiraatiota Liemessä-blogista, mutta koska en kaivannut mitään ylimääräisiä höpöttelyjä, vaan ainoastaan ruokaohjeita ja -inspistä, siirryin Soppa365-sivulle.

10. kaupunkipyörä pin koodi
Otettiin ystäväni kanssa kaupunkipyörät pitkän tauon jälkeen käyttöön keskellä yötä, eikä kumpikaan meistä muistanut omaa pin-koodiaan. Ei muuten ollut helppo keissi löytää omaa käyttäjätunnusta tai koodia. Lopulta kuitenkin tästäkin selvittiin ja päästiin polkien Sompasaunalle.

LRM_EXPORT_547090293047768_20190805_140705900.jpeg
11. happy go lucky berlin
Kirjoitin blogipostausta Berliinin majoituksista ja piti löytää majoituksen nettisivut, jotta pystyin linkkaamaan sen kirjoitukseeni. Eli ihan lähiaikoina on luvassa blogispostaus Berliinin majoituksista yms.

12. kaupunkipyörä asemat
Nyt en kyllä keksi, miksi kaupunkipyöräasemien googlaus on tässä kohtaa listaa, eikä tuon happy go luckyn yläpuolella, sillä mielestäni etsin näitä hieman ennen pin-koodi-hässäkkää, kun katsoimme, mistä saisimme haettua uljaat, keltaiset ratsumme.

13. bierstube
Suosittelin ystävälleni Kuopiosta meidän perheen vakkaripaikkaa ruokailuun. Etsin vielä myöhemmin paikan ruokalistaa, jotta pystyin linkkaamaan sen ystävälleni.

14. juustoportti matkus
Samainen ystäväni kertoi käyneensä Kuopion Matkuksen Juustoportissa lounaalla. Piti ihan googlailla, minkälaista lounasta siellä on tarjolla, kun en ole itse käynyt.

15. uef arvosanat
Minulta puuttuu yhden kurssin arvosana opintosuoritusrekisteristäni, joten etsin tietoa, kenelle laitan asiasta sähköpostia. En tiedä vielä, osuiko nappiin, sillä yliopiston tyypit ovat vielä kesälomilla.

LRM_EXPORT_547013521795176_20190805_140549129.jpeg
16. hemtex
Olin vailla vilttiä/pyyhettä, joka soveltuisi vähän näihin molempiin hommiin. Hemtexin sijaan päädyin ostoksille H&M Homeen. Ostin pyyhkeen, joka soveltuu ehkä myös viltiksi.

17. paperiton työpaikka, paper free office
Tämä on työharjoitteluni sivuprojekti, jota teen yhdessä muutaman muun harkkarin kanssa. Opetushallitus on luopumassa henkilökohtaisista työpisteistä, joten etsin tietoa paperivapaasta toimistosta, jotta osaisin tehdä jonkinlaista infografiikkaa aiheesta muille työntekijöille ja helpottaa heidän liikkumista eri työpisteiden välillä. Ps. Kun googlaa paperiton työpaikka, ei saa tietoa paperivapaasta toimistosta, vaan maahanmuuttajista, jotka ovat paperittomia ja heidän työmahdollisuuksistaan yms. Sen sijaan englanninkielinen paper free office tuotti parempia tuloksia.

18. kung pao beef
Ostin Resq-sovelluksen kautta hävikkiruokana Kunga Pao Beefia. Ennen tilaamista tsekkasin, minkä tyyppistä ruokaa se varsinaisesti on.

19. sompasauna
Sovimme ystäväni kanssa menevämme Sompasaunaan, joten lueskelin tuosta ikonisesta paikasta lisäinfoa. Nyt osaan kertoa siitäkin paikasta hieman enemmän, esimerkiksi sen, että paikan suurin sauna, temppelisauna, on rakennettu Helsingin Kulttuuritekopalkinnon 5000 euron palkintorahoilla.

20. muikkuravintola sampo kuopio ruokalista
Jo yllä käyty selonteko ystäväni Kuopio-lounaasta liittyy tähänkin. Ystäväni kysyi minulta, missä on Kuopion lohikeittoapajat. Ei tullut ensin mitään mieleen ja päädyin legendaarisen muikkuravintolan sivuille. Lohikeittoa Samposta ei löytynyt, mutta kahta muuta kalakeittoa kyllä.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s