Geneve pienellä rahalla

Sveitsi mielletään hintavaksi kohteeksi, enkä aio tätä juuri kieltääkään. Sen sijaan jaan muutaman sniiduiluvinkin Geneveen, tähän Sveitsin toiseksi suurimpaan kaupunkiin.

cof
Majoittuminen
Olin Sveitsissä alunperin partioryhmän mukana muutaman päivän, minkä jälkeen olin ajatellut jääväni pariksi yöksi vielä itsekseni Geneveen. Päädyin kuitenkin nautiskelemaan kaupungista yhteisillä päivävisiiteillämme yöpyessämme porukalla Ranskan puolella ja todettuani majoituksen Sevitsin puolella hintavaksi. Halvin majoitus Genevessä nimittäin maksoi katsomalleni ajalle reilun 100 euroa/yö. Yksin matkustavalle tuo on aika kova hinta punkasta. Toki ilmeisesti matkustusajankohtani oli jotenkin äärimmäisen kallis, sillä nyt kun katsoin hintoja, niin lyhyelläkin varoitusajalla löytyisi 30 euron hintainen hostellimajoitus sisältäen aamupalan. Eikä hotelliyötkään näyttäneet nyt elokuussa olevan satasta enempää kahden hengen huoneessa. Majoituksia kannattaa tosiaan kollata ihan kunnolla. Myöskään Ranskan puolella majoittuminen ei siis ole mahdotonta.

dav
Ilmainen junalippu
Jatketaan säästölinjalla vinkkaamalla ilmaisesta lentokenttäkuljetuksesta. Jos saavut Sveitsiin lentämällä Geneven lentokentälle, pääset kentältä kaupungin keskustaan veloituksetta. Matkalaukkuhallissa on pari junalippuautomaattia, toinen on normaali lippuautomaatti ja tämän oikealla puolella on sellainen, jossa on vain yksi nappi, jota painetaan. Tämä yksinappinen masiina syöttää ulos lipun, joka on voimassa lentokentän ja kaupungin keskustan välillä (zone 10) 80 minuuttia. Lippu käy myös bussiin ja raitiovaunuun. Kaikki kentältä lähtevät junat kulkevat Geneven päärautatieaseman kautta, joten voit huoletta hypätä mihin tahansa junaan ja jäädä seuraavalla pysäkillä pois.

sdrIlmainen internet, kasvitieteellinen puutarha ja vesilähteet
Geneven kaupungin puistoissa toimii ilmainen ja rajoittamaton Wi-Fi, johon tulee rekisteröityä puhelinnumerolla. Numeron ei tarvitse olla sveitsiläinen, eli myös suomalainen numero toimii tähän. Yhteydet vaihtelevat, mutta omien kokemuksieni perusteella netti toimi yllättävän hyvin ainakin neljässä eri puistossa. Yksi näistä puistoista, jossa käytin ilmaista nettiä, on myös upea sekä ilmainen kohde Geneven keskustan liepeillä, noin kahden kilometrin päässä päärautatieasemasta. Puhun tietenkin Geneven kasvitieteellisestä puutarhasta. Alue on kohtalaisen iso, sisältäen kasvien ja eläinten lisäksi muun muassa tilataidetta, kirjaston ja ravintolan. Puistoalue kasvihuoneineen on maksuton ja siellä saa kulumaan useammankin tunnin nauttien paikan tunnelmasta. Kasvitieteellisen puutarhankin alueella on vesilähteitä, joista saa oman vesipullon täytettyä kätevästi ja ilmaiseksi. Nappaa siis (tällekin) reissulle oma juomapullo mukaan, niin säästät kukkaroasi ja luontoa. Näitä lähteitä on siis kaikkialla Sveitsissä, ei ainoastaan Geneven puistoissa. Pääsääntöisesti kaikkien näiden lähteiden vesi on juomakelpoista. Muistisääntönä voi pitää sitä, että ellei vesilähteen luona ole kieltoa, on vesi juomakelpoista.

smartcapture
Vierailut ja opastetut kierrokset

Kannattaa myös huomioida, että monien järjestöjen toimintaa johdetaan Genevestä tai sen lähistöltä käsin, tunnetuimpina varmasti YK (ja YK:n monet järjestöt, esim. WMO, ISO, WTO jne.), Punainen Risti ja Punainen Puolikuu, sekä CERN, joka sijaitsee Geneven lähellä Meyrinissä. Osaan päämajoista ja järjestöjen tiloista on myös mahdollista päästä tutustumaan kohtuuhintaan tai jopa veloituksetta. Kannattaa tutkia omien mielenkiinnonkohteiden mukaan, mitä järjestöjen tiloja alueelta löytyy. Huom! Ainakin CERN:iin on mahdollista päästä ilmaiseksi, mutta opastettu kierros tulee varata hyvissä ajoin.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

9 kommenttia artikkeliin ”Geneve pienellä rahalla

    1. Hei, olipas kiva, että osui sopivaan saumaan, niin voit ehkä hyödyntää näitä matkallasi 😊 Mukavaa reissua!

      Tykkää

  1. Geneve on tosiaankin tyyris kohde, mutta itsellänikin on kokemusta siitä, että siitäkin voi nauttia – ainakin osin – suht halvalla. Puistot ovat upeita eikä käyskely niissä maksa mitään, sama koskee rantabulevardin maisemia. Minijunallakin voi matkustaa kauniissa maisemissa suht huokeasti. Lisäksi kannattaa hyödyntää erilaisten matkalippujen ja päiväkorttien etuja; niitä vilauttamalla pääsee ilmaiseksi tai puoleen hintaan moneen paikkaan. Omat Geneven kokemukseni ja vinkkini jokusen vuoden takaa löydät täältä: http://www.maaritmaailma.com/sveitsi-2-muistojen-geneve-2/

    Tykkää

    1. Kyllä, näin juuri! Ja omien kokemusteni mukaan oikeastaan kaikista tyyrimmistäkin kohteista löytyy aina myös näitä huokeampia paikkoja, tekemisiä jne 😊

      Tykkää

    1. Keski-Euroopassa onkin ihanaa matkata! Niin paljon nähtävää ja koettavaa pienelläkin alueella.

      Jos tosiaan nuo järjestövierailut kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti tutkia lisää. Niitä kun on aikamoinen määrä tuolla Geneven seudulla 😊

      Tykkää

  2. Geneve ja itseasiassa koko Sveitsi on vielä näkemättä. Aika huippu juttu tuo ilmainen lentokenttäkuljetus ja uutta oli myös, että Cerniin on mahdollista päästä maksutta. Täytyy pitää nämä vinkit mielessä, jos joskus Sveitsiin pääsen.

    Tykkää

  3. Onpa fiksu tuo lentokenttäkuljetus. Olen aina tullut Geneveen junalla joten hyvä vinkki muistiin. Kallis kaupunki, mutta siellä olen syönyt parhaan shawarman hintaan 7SFr, ja vielä keskustassa.

    Tykkää

  4. Päivitysilmoitus: Vuosikooste 2019 – Unelmamaja

Kiva, kun jätät kommenttia.