Kattava ravintolalistaus Berliiniin

Sain lisäbuustin naputella enemmänkin Berliini-kirjoituksia, kun serkkuni kertoi lähtevänsä tällä viikolla Berliiniin. Ollaan tässä alettu tituulerata minua testimatkaaja-nimikkeellä, kun satun näköjään reissailemaan hänen tuleviin kohteisiinsa aina hiukan ennen häntä.

Kantini_bikini.jpeg
Tällä kertaa päätin siis koota teille muutamia ruokaspotteja Berliinistä. Kaupungin ruokatarjonta on valtavan monipuolista aina aasialaisista sapuskoista etelä-amerikkalaisiin makuihin, unohtamatta eurooppalaisia makuelämyksiä siitä välistä. Ja mikä parasta, ruoka on pääosin todella lompakkoystävällistä. Muutaman päivän aikana en ehtinyt käydä kuin murto-osassa kaikista ruokapaikoista, joita olin itselleni merkannut (listasin kylläkin myös osan noista käymättömistä, mutta mielenkiintoisen oloisista paikoista postauksen loppuun). Täytyy siis suunnata joku kerta uudestaan tuonne muutenkin viehättävään kaupunkiin nautiskelemaan lisää herkullisesta ruokatarjonnasta.

KAHVILAT/AAMUPALAT

Silo Coffee
Lentoni saapui Berliiniin jo aikaisin aamusta, joten ensimmäisenä päämääränäni oli löytää jokin kiva aamupalapaikka. Suosittelujen perusteella lähdin etsimään Siloa Friedrichshainin kaupunginosasta. Helpon matkanteon jälkeen löysin oikean paikan ja onnistuin saamaan ruuhkaisena sunnuntaiaamuna kahvilasta vielä onnekseni baaritiskiltä paikan. Etenkin viikonloppuisin paikka on suosittu brunssinsa ansiosta. Kahvilan sisustuksessa on kivoja yksityiskohtia, työntekijät ovat kotoisin ympäri maailmaa ja paikassa vallitsee mukava nomaidi-hipsteri-fiilis. Söin täällä ihan uskomattoman hyvän sienivoileivän!

Silo Coffee
Gabriel Max Straße 4
10245 Berlin

Café Anna Blume
Tämä Prenzlauer Bergissa (ihana, hieman Notting Hillin tyyppinen kaupunginosa) sijaitseva kahvila on ilmeisesti aika klassikkopaikka aamupalalle idyllisellä puutarhamaisella terassillaan varustettuna. Jos et pääse kesäaikaan paikalle, ei hätää, kahvila on myös sisältä hyvin viihtyisä. Anna Blumesta löytyy laaja valikoima erilaisia kahveja ja teelaatuja sekä toinen toistaan herkullisemman näköisiä kakkuja vitriinissä. Ilmeisesti myös lounasruokaa on tarjolla. Aamupalatarjotin olisi houkutellut, mutta yksin reissatessani en lähtenyt keulimaan, sillä tarjotinta on saatavilla min. kahdelle hengelle. Sen sijaan tilasin herkullisen kakkupalan ja jättikupin laadukasta teetä, ja höpöttelin yhdysvaltalaisen naisen kanssa, joka oli pari kuukautta aiemmin muuttanut saksalaisen poikaystävänsä perässä Berliiniin.

Café Anna Blume
Kollwitzstraße 83
10435 Berlin-Prenzlauer Berg

An einem Sonntag im August
Noin kaksi ja puoli korttelia Anna Blumesta luoteeseen sijaitseva ravintola palvelee aamusta yömyöhään aamupalan, burgereiden, voileipien ja juomien tarjonnallaan. Itse kävin täällä aamupalalla, jota tarjoillaan arkisin klo 13 ja viikonloppuisin klo 15 saakka. Tilasin aamupalaleivän, jonka kylkeen tuli herkullinen salaatti ja palan painikkeeksi raikas tuoremehu. Paikka on mukavan rosoinen, mutta kuitenkin selkeästi ajatuksella sisustettu. Sekaisin erilaisia nojatuoleja, diskopalloa ja laatikkopenkkejä. Tarjoilija otti myös mukavasti huomioon yksin aamiaistaan nautiskelevan asiakkaan.

An einem Sonntag im August
Kastanienallee 103
10435 Berlin-Prenzlauer Berg

Granny Smith
Ihan toisen hostellini naapurissa Charlottenburgissa, S- ja U-bahn-asemien vieressä sijaitseva Granny Smith meinasi jäädä kokeilemtta, mutta kiinnitin paikkaan kuitenkin huomiota brasilialaisen musiikin soidessa kutsuvan näköisen sisustuksen uumenista. Kahvila henkii trooppista fiilistä, jota brassimusa tehostaa mukavasti. Listalta löytyy paljon erilaisia mehuja (sellaisia, mitä sai Brasiliassa pikkuisista katukojuista) ja smoothieita sekä tietenkin trendikkäitä avotoasteja. Tilaamani avokadoleipä ei ollut todellakaan paras maistamani, lähinnä sitkeän leivän takia, mutta juomani mehu oli taivaallisen hyvä! Paikan hintataso on edullisempi kuin monessa samantyyppisessä kahvilassa.

Granny Smith
Stuttgarter Pl. 2
10627 Berlin

Restaurant Bastard
Suuntasin Kreuzbergiin muutamaan otteseen Berliinin reissuni aikana, mutta viimeisenä aamuna menin sinne varta vasten tämän aamupalan perässä. Olin googletellut erilaisia aamupalapaikkoja, ja Bastardia oli kehuttu paljon. Tilasin heidän kauniin aamupalalautasen, johon kuului erilaisia juustoja, levitteitä, leipää, hedelmiä ja marjoja. Onneksi otin suunnaksi Kreuzbergin tuona aamuna ja sain Berliinin reissulleni arvoisensa päätöksen.

Restaurant Bastard
Reichenberger Straße 122
10999 Berlin

Bastard

RAVINTOLAT

Transit
Okei tässä paikassa olen syönyt, hands down, ehkä parasta ruokaa ikinä! Tiedän, aika kova argumentti, mutta sanon sen silti. Jos pidät aasialaisista mauista, kannattaa suunntata Transitiin, joka tarjoilee thaimaalais-indonesialaista ruokaa. Transit-ravintoloita on näköjään kaksi, toinen ravintola sijaitsee jo aiemmin mainitussa Friedrichshainin kaupunginosassa ja toinen Mittessa, joka on muuten yksi suosikkini Berliinin kaupunginosista. Itse kävin Mitten toimipisteessä, joka on melko helposti ohitettavissa huomaamattoman kylttinsä vuoksi. Paikka on todella suosittu, joten pöytävaraus on ihan hyvä olla. Itse onnistuin saamaan tunnin slotin itselleni ilman varausta. Hyvää asiakaspalvelua, taivaallista ruokaa ja kohtalaiset hinnat.

Transit Mitte
Rosenthaler Straße 68
10119 Berlin-Mitte

Transit Friedrichshain
Sonntagstraße 28
10245 Berlin-Friedrichshain
Transit

Kimchi Princess
Turkkilaiskaupunginosa Kreuzberg on kovassa nosteessa oleva kaupunginosa ja sieltä löytyy valtava määrä baareja ja ravintoloita, myös kehuttu korealainen Kimchi Princess. Tilasin täällä lounaalla bibimbabin, joka tuli pöytään kuuman tirisevänä ja tuoksuvana. Vaikka kuinka yritin mutustaa annostani loppuun, en siinä onnistunut, sillä annos oli niin valtava, että siitä olisi varmasti syönyt kaksi lounastajaa.

Kimchi Princess
Skalitzer Straße 36
10999 Berlin

Dolores
Suosittu ja edullinen burrito-taco-pikaruokaravintola ihan Alexanderplatzin kupeessa. Oma tilaus tehdään tiskiltä, johon maksetaan samalla (huom. vain käteinen käy), minkä jälkeen saa kuitin vuoronumerolla. Oman numeron kilahtaessa numeronäyttöön, käydään sapuskat hakemassa tiskiltä ja isketään ruokaan kiinni. Itse tilasin kana-empadillan ja nachot guacamolella. Kaikki ruoka oli ihan supermaukasta! Nytkin suu täynnä kuolaa, kun vain mietinkin näitä ruokia. Paikkana ei mikään viihtyisin, mutta niin hyvää ruokaa. Täältä haki porukka ruokaa paljon myös mukaan.

Rosa-Luxemburg-straße 7
10178 Berlin

Bikini Berlin: Kantini + Monkey Bar
Bikini Berlin on melko uusi ostoskeskus, jonka aulasta voi seurata suurten ikkunoiden takaa Berliinin eläintarhan apinoita. Ostoskeskuksen alakäytävällä on myös hauskoja mökkikojuja, joiden tarjonta vaihtelee pop up -henkeen. Keskuksen toisesta kerroksesta löytyy Kantini, joka on 14 eri ravintolan yhteinen ruokatori. Voit ostaa ystäviesi kanssa vaikka useamman ravintolan tiskiltä ruokaa ja syödä ne yhdessä viihtyisällä ruokatorilla, josta on panoramanäkymä eläintarhaan. Vielä paremmat näkymät tarjoaa Bikini Berlinin kymmenennessä kerroksessa sijaitseva Monkey Bar. Kattoterassi sijaitsee 25hours Hotel Bikini Berlinin yhteydessä ja tarjoaa mukavat näköalat drinkkien parissa.

Bikini Berlin
Budapester Straße 38-50
10787 Berlin
kantini
Alla olevaan listaan olen jakanut kaikki paikat kaupunginosittain. Oranssilla kirjoitetut paikat ovat sellaisia, jotka olen merkannut kiinnostaviksi, mutta joihin en ehtinyt omalla Berliinin vierailullani, mustalla kirjoitetut ovat yllä lueteltuja ja testaamiani paikkoja. Listan lopusta löydät myös Google Mapsin kartan kaikista näistä listan paikoista (kartan keltaiset täpät ovat kokeilemiani paikkoja). Lisäksi kannattaa ehdottomasti tsekata Berlin Food Stories, täältä itsekin bongasin paljon hyviä paikkoja.

Mitte
YAFO Restaurant
Zeit für Brot
Good Bank
Sophien 11
Gaststätte Sophieneck
Cocolo Ramen
◊ Transit Mitte
◊ Dolores

Prenzlauer Berg
Marubi Ramen Japaniche & Shanghai Spezialitäten
Wohnzimmerbar
◊ Café Anna Blume
◊ An einem Sonntag im August

Friedrichshain
Trattoria Libau
◊ Silo coffee
◊ Transit Friedrichshain

Kreuzberg
Mustafa’s Gemüse Kebap
Pacifico Buns & Burgers
Café V
Five Elephant Kreuzberg
Wagner Coctail Bistro
◊ Restaurant Bastard
◊ Kimchi Princess

Charlottenburg
◊ Bikini Berlin / Bikini-Haus
◊ Granny Smith

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

20 kommenttia artikkeliin ”Kattava ravintolalistaus Berliiniin

  1. Berliini on kyllä niin kattava ruokakaupunki, että vaikka lukee kuinka monta postausta aiheesta, tulee aina uusia ravintoloita vastaan! Minun viimeisimmästä Berliinin reissusta tulee pari vuotta täyteen ja täysin eri kattaus on ollut ravintoloita meidänkin matkalla.

    Tykkää

    1. Ihan totta turiset! Siellä on loputtomasti ruokapaikkoja ja vaihtuvuuskin taitaa olla melko suurta, eli helpostikin parissa vuodessa jo vaihtuu paikat ☺️

      Tykkää

  2. Tässähän olikin hyvä kattaus. Kävin ite Berliinissä syyskuussa, mutta aikaa ei ollu kun yks päivä, joten joskus pitää palata uudelleen. Oli kyllä kivan oloinen kaupunki.

    Tykkää

    1. Mulla jäi vähän sama fiilis kesän muutaman päivän pyrähdyksestä. Paljon ehdin nähdä, mutta valtavasti jäi vielä näkemättä ja kokematta. Onneksi se on tuossa lähellä, niin jospa pian pääsisi uudestaan käymään.

      Tykkää

  3. Nyt ei voi kuin ihailla perusteellisuuttasi ja viitseliäisyyttäsi. Luin ihan kiinnostuneena, vaikka aivan ylettömän harvoin itse syön ravintolassa, vaikka paljon matkustelenkin. On sellainen ”ruokakauppa + omat eväät” -konsepti käytössä lähes aina. Mutta siis tämä juttu oli kiva. Ja Berliinistäkin tykkään, olen käynyt siellä useita kertoja.

    Tykkää

    1. Hei, kiitos! Olipas mukavaa palautetta ☺️ Itse olen sitten taas ihan päin vastoin, reissussa hyvin harvoin tulee syötyä omia eväitä juurikaan. Olen vähän sellainen, että suuntaan ne ruokapaikat edellä reissuissa 😅

      Tykkää

    1. Toivottavasti pääset ensi vuonna käymään, kiva kaupunki! Ja toivotaan, että edes osa listan paikoista tuottaisi apua reissuun ☺️

      Tykkää

  4. Loppukeväästä olen menossa Berliiniin, joten pitääkin lukea tämä sitten uudestaan. Usein sitä tulee kuitenkin mentyä syömään ensimmäiseen kivan näköiseen paikkaan, kun on nälkä.

    Tykkää

    1. Kirjanmerkkeihin vaan talteen, niin löytyy sitten keväällä taas ☺️ Mä oon tosi monella kertaa toteuttanut kans tuota mentaliteettia, mutta omalla kohdallani ne on yleensä osoittautuneet vähän huonoiksi valinnoiksi. Siksi olen nykyään vähän sellainen, että pyrin merkkailemaan etukäteen paikkoja ylös, toki edelleen menen paljon myös ihan vain kohdalle sattuviin syömään 👌🏻

      Tykkää

  5. Berliini yllätti itseni ihan täysin viimekeväisellä reissulla. En katsonut ruokapaikkoja yhtään etukäteen ja silti huonoa ruokaa ei löytynyt ollenkaan. Ihania vegaanipaikkoja myös 🙂

    Tämä postaus pitää katsastaa ehdottomasti uudelleen, kun olen menossa seuraavan kerran Berliiniin. Tuo aasialaispaikka sai sen verran isot suositukset taakseen, että pitää kokeillla!

    Tykkää

    1. Berliinissä on kyllä niiiin valtava ruokatarjonta, että ilman etukäteisvalmistelujakin löytyy varmasti loputtomasti hyviä paikkoja! Osa näistäkin oli sellasia, osan olin merkannut jo etukäteen ☺️ Transitia voin ainakin tämän kesäisen kokemuksen perusteella suositella varauksetta!

      Tykkää

  6. Kattava on aika paljon sanottu suuresta kaupungista, jossa et kuitenkaan taida asua 🙂 Mutta tokihan näistäkin joku voi löytää juuri sen etsimänsä. Itse suosittelisin käymään myös hotelli Adlonissa vaikka kalliilla cappucinolla ihan vaan sen historiallisen miljöön takia!

    Tykkää

    1. Mielestäni paikassa ei tarvitse asua, jotta voi käyttää sanaa kattava. Muuten olisi aika vähissä ne listaukset, joista voisi käyttää tällaista kuvailua. Tiedostan kyllä, että tämä oli ihan vain pintaraapaisu Berliinin kokoiseen kaupunkiin, mutta silti se voi olla edes jollain tapaa kattava. Otsikon tulee kirjoitusohjeiden mukaan olla informatiivinen ja mielestäni se sitä on tässä, sillä kirjoituksessa on useampikin paikka esiteltynä ja listattuna, eikä näin anna väärää kuvaa. Jos olisin listannut tähän vaikkapa vain kolme paikkaa ja otsikoinut sen kattavaksi listaukseksi, ymmärtäisin kommenttisi, nyt en sitä ihan täysin ymmärrä. Kiitos kuitenkin kommentistasi ja cappuccino-vinkistä, kahvia en kylläkään juo satunnaisia latteja lukuunottamatta.

      Tykkää

  7. Hyvät paikat oot löytänyt! Silo Coffee: kahvi 10/10 ja aamiaiset kuin taideteoksia. Anna Blumessa on tullut myös käytyä, nimikkoaamiainen on klassikko. Bastardista ja Granny Smithistä en oo kuullut, täytyy tsekata seuraavalla kerralla 😊

    Tykkää

  8. Berliini, ja oikeastaan Saksa ylipäätään, on mulla vielä kokematta, mutta kun sinne asti pääsen niin palaan näiden vinkkien pariin! Hyviä ruoka- ja herkkupaikkoja ei voi koskaan listata liikaa. 🙂

    Tykkää

  9. Oi oi, tuo Transit näyttää hyvälle! Tulipas nälkä tätä lukiessa, piti laittaa tallennettuihin blogipostauksiin tää tulevaisuuden varalle. Nam!

    Tykkää

  10. Päivitysilmoitus: Vuosikooste 2019 – Unelmamaja

Kiva, kun jätät kommenttia.