Arkiaamut helpommiksi

Vähän naurattaa, että tällainen iltavirkku antaa aamuvinkkejä. Toisaalta juuri hän, kenelle aamut on vaikeita, osaa ehkä vinkata muille saman kaltaisille aamuja helpottavista pikkutempuista. Varsinkin näin maanantaina, kun viikonloppu on mahdollisesti heittänyt unirytmin taas sekaisin.
varpaat
Olen ihan ehdottomasti enemmän ilta- kuin aamuihminen ja luovuuteni sekä ajatustyöni toimii tehokkaammin illalla, kun valtaosa muista on jo nukkumassa. Istun yleensä iltaisin koneen ääressä naputtelemassa kirjoituksia tai touhuan muita projektejani kasaan. Aamut onkin yleensä aika kammottavia, kun iltaisin tulee kukuttua yön puolelle.

Listasin muutamia asioita, joilla itse helpotan aamujani. Näistä varmasti mikään ei ole uusi vinkki tai oivallus, mutta halusin vinkata näistä kuitenkin, jos jollain on vaikkapa päässyt unohtumaan aamuja helpottavia kikkoja. En itse noudata näitä todellakaan joka aamu, mutta ehkäpä nyt alan taas skarpata näiden suhteen, kun kirjoitan ne ylös.
aamusnackTee illalla aamupala valmiiksi. Kuori ja paloittele hedelmät valmiiksi. Surauttele jo illalla smoothie tai tuorepuuro tekeytymään jääkaappiin. Keitä kananmunat odottamaan aamua. Tai mitä nyt sitten syötkään aamupalaksi.

Tarkasta seuraavan päivän sääennuste jo illalla ja mieti vaatteet sään ja/tai menojesi mukaan valmiiksi. Mietin yleensä pari eri vaihtoehtoa aamuksi, jolloin herätessä harvemmin tulee jymähdettyä vaatekaapin eteen tuskailemaan.

Tsekkaa illalla seuraavan päivän aikataulut. Varmistan aina edeltävänä iltana seuraavan päivän puuhat ja menot, jotta osaan aikatauluttaa aamuni sekä asennoitua päivään oikein.

Pakkaa laukku valmiiksi. Laita jo illalla tarvitsemasi tavarat laukkuun odottamaan aamuista lähtöä. Näin ei tarvitse aamulla etsiä kiireessä lompakkoa, kalenteria tai vesipulloa.

Käy suihkussa illalla. On ilmeisesti kahta ihmistyyppiä: aamu- ja iltasuihkuttelijat. Iltasuihku vapauttaa monta tiukkaa minuuttia aamun kiireisiin ja pesee kuluneen päivän pölyt pois. Varsinkin pitkähiuksisena iltasuihku on pelastus, kun aamulla ei tarvitse miettiä hiusten kuivaamista.

Käytä herätysvaloa. Nyt kun aamut on jo aivan pilkkopimeitä, auttaa ainakin omalla kohdallani herätysvalo aamujani. Huoneen ollessa jo edes vähän valoisa, olen heti valmiimpi aamuun kuin pimeästä herätessäni.

Mene nukkumaan ajoissa. Tässä on kohta, jossa itselläni on valtavasti vielä opeteltavaa. Onneksi molemmat kämppikseni käyvät nukkumaan ihmisten aikoihin, niin itsekin otan välillä heistä mallia ja kömmin vällyjen väliin aiemmin.

Kuuntele hyvää musiikkia. Aamu kuin aamu pelastuu tällä.
brekkieOnko sulla jotain ihan killereitä vinkkejä arkiaamujen helpottamiseksi?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s