Matkustan ympäri maailmaa

Olen matkustellut elämäni aikana aika paljon, kiitos reissaamisesta pitävien vanhempieni. Sekä koti- että ulkomaanmatkailu on tullut tutuksi ja luontevaksi sekä suureksi osaksi omaa elämäntyyliäni. Harva se viikko olen jossain päin Suomea menossa ja satunnaisemmin myös maamme rajojen ulkopuolella.
arezzo_sunset
Rakastan matkustelua, uusia paikkoja ja erilaisia kokemuksia. Matkakarttaani on kertynyt 34 maata, suurimmaksi osaksi Euroopasta. Euroopan ulkopuolelta olen saanut merkata listalleni myös Yhdysvallat, Kanadan, Brasilian, Meksikon ja Australian. Muutamia välistoppeja on toki myös kertynyt, mutta niitä ei kyllä voi laskea tähän listaan. Vielä on siis paljon näkemättä, esimerkiksi Afrikka ja Aasia ovat kohdallani koskemattomia, ainakin vielä toistaiseksi. Aina matkaan ei tosin tarvitse lähteä ulkomaille saakka, vaan myös Suomi tarjoaa upeita kohteita. Itseasiassa kotimaan matkailun kohteita olisi enemmän kuin aika ja raha sallisivat. Raha onkin kohdallani yksi suurimpia syitä, miksi usein loman koittaessa katseet suuntautuvat ulkomaille. Suomessa kun matkustaminen, yöpyminen ja eläminen on yleisesti ottaen aika kallista puuhaa ja samalla rahalla pääsisi ihan erilaisiin maisemiin halvemmalla, pidemmiksi ajoiksi ja todennäköisesti säätkin suosivat hieman paremmin.

Kuluneen vuoden aikana olen onnekseni päässyt matkustelemaan ihanan paljon! Kotimaassa on tullut tietenkin pyörittyä niissä tutuissa vanhoissa luottopaikoissa, mainittakoon nyt vaikka kova kolmonen: Turku, Tampere ja Helsinki. Tämän lisäksi matkaan on mahtunut myös mukavan paljon uusia paikkoja Suomessa. Olen päässyt pyörähtämään muun muassa Klaukkalassa, Högsårassa, Fiskarsissa ja Matildedahlissa. Ulkomailla on tullut tänä vuonna koluttua jälleen Italiaa ja Unkaria sekä tsekattua läpikulkumatkalla vanhat tutut Ruotsi, Tanska, Saksa ja Itävalta. Mennyt matkavuosi on ollut siis aika hyvän oloinen.
amCharts_visited_countriesitaly
Onneksi myös seuraava puolivuotinen näyttää, vaikka itse sanonkin, ihan törkeän siistiltä, ja rokkaa matkasuunnitelmissani kovaa. Seuraavan puolen vuoden aikana tulen matkustamaan yksin kuukaudeksi Balille, kevättalvella suuntaan ystäväni Anninan kanssa Amsterdamiin pidennetylle viikonloppureissulle ja pääsiäisenä lähden itsekseni viikoksi Torontoon! Näiden matkojen lisäksi aion reissata kotimaassa halpojen bussilippujen voimin (suosittelen Savonlinjan nettikauppaa) moikkaamaan  ystäviäni eri puolille Suomea. Ex tempore -matkailu ja nopeiden päätösten tekeminen reissujen osalta onkin se osa, josta nautin sinkkuudessa: voin repäistä ja matkustaa myös yksin. Toki seurustellessaankin voi mennä yksin, mutta aika usein tuolloin matkat tulee kuitenkin tehtyä yhdessä kumppanin kanssa.

Myönnettäköön, että onhan tuossa yhdelle puolelle vuodelle jo enemmän kuin tarpeeksi. Balille lähden itseasiassa jo reilun kuukauden päästä ja aion tehdä aiheesta ihan oman postauksen, jossa käyn läpi haparoivia suunnitelmiani, jännäilyjä yksin reppureissaamisesta ekaa kertaa ja kyselen vinkkejä kohteista. Jännittävää! Vastapainoksi Amsterdam onkin tuttu kohde muutaman vuoden takaa, jolloin vietin viisi päivää Dameissa ja tykästyin kaupungin tunnelmaan. Jonkin verran on siis tiedossa tuttuja paikkoja, mutta otan hyvin mielelläni vastaan vinkkejä, etenkin hyvistä ja edukkaista ruokapaikoista sekä opiskelijabudjettiystävällisistä kohteista. Toronto onkin näistä kolmesta kohteesta sitten se kaikista tutuin. Olin nimittäin vuosi sitten vajaat pari viikkoa Torontossa tsekkaamassa veljeni asuinseutuja ja ihastuin kaupunkiin ikihyviksi. Niinpä ostin itselleni viime viikolla lentoliput ja suuntaan moikkaamaan veljeäni keväiseen Kanadaan. Veljeni toimi viimeksi äärettömän hyvänä paikallisoppaana ja sain koottua aika hyvin vinkkejä Pohjois-Amerikan salatusta helmestä. Löydät Toronton blogipostaukset kootusti täältä. Taidan piipahtaa Torontossa muutamaan jo tuttuunkin paikkaan varmasti myös keväällä.
birdamazon
Millaisia matkasuunnitelmia sinulla on? Entä löytyykö sulta jotain pakko kokea -juttuja näihin kohteisiin, joihin olen matkaamassa?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

27 kommenttia artikkeliin ”Matkustan ympäri maailmaa

 1. Kivoja suunnitelmia! Etenkin Toronto kuulostaa ihanalta keväällä. Kävin tänä vuonna Kalliovuorilla sekä Kanadassa jettä USAssa, ja ihastuin Kanadaan ikihyviksi.
  Ihania ja onnistuneita reissuja sinulle!

  Tykkää

  1. Kalliovuoret on varmasti ollut upea kokemus! Mulla kävi myös niin, että menin ja ihastuin Kanadaan ikihyviksi. Ihana päästä kokemaan Toronton kevät, veljeni on kehunut sitä niin paljon.

   Ja kiitos!

   Tykkää

 2. Hyviä suunnitelmia! Naurattaa tuo Balin ja Toronton reissujen jälkeen heti seuraavassa lauseessa Savonlinjan nettikaupan suosittelu 😀 Aika eri maailmoista Bali ja Savonlinjan nettikauppa 😀 Mutta hyvä että osaat nauttia kauko-ja lähikohteista!!

  Tykkää

 3. Onpa tosiaan kivoja reissuja sulla tiedossa! Balilta kannattaa suunnata myös lähisaarille, mutta tämä varmaan olikin sulla jo tiedossa. Kuta Beachista en tykännyt yhtään, mutta Ubud oli kiva. Toronto on myös mukava kaupunki. Pariin otteeseen on tullut siellä pyörähdettyä. Kätevää, kun on sukulainen siellä ja siten paikallisopas. Pääseehän sillä tavoin aina paljon paremmin vielä sisälle kaupunkiin. 🙂 Itsellä on tällä hetkellä tiedossa vain Tansanian reissu, mutta se riittääkin just nyt tähän hetkeen.

  Tykkää

  1. Balilla olenkin suuntamassa myös lähisaarille, Gili Menolle ja Airille. Myös Ubud löytyy listalta. Varsinaisen Kutan ajattelin jättää välistä, vaikka naapuriin, Cangguun suuntaankin viikoksi. En malta odottaa!

   Tansania kuulostaa niin upealta ja eksoottiselta, että siinä onkin jo kerrassaan mahtavasti odotettavaa! 🙂

   Tykkää

 4. Taas tuo Bali … joka on meillä edelleen näkemättä, vaikka maita onkin tähän ikään mennessä kertynyt yli 100. Jonain päivänä vielä … ehkä Sinunkin jutuistasi, niistä tulevista, tulee taas lisää vinkkejä sille suunnalle. Ubud ainakin on jo listalla muiden vinkeistä.
  Meillä seuraavat jo varatut reissut ovat Saudi-Arabiaan ja Libanoniin. Tunisia saattaa vielä päätyä osittain tälle vuodelle, jos päädymme varaamaan juuri ennen vuodenvaihdetta lähdön matkan – sekin, Tunisia, on meiltä vielä näkemättä ja nyt kuin sinne on taas aloitettu tekemään ihan pakettimatkoja, niin kannattaa hyödyntää niistä ainakin ne suorat lennot ja kaipa sitä jonkun päivän voi vaikka rantahotellissakin viettää retkien lomassa 🙂

  Tykkää

  1. Bali on nyt todella suosittu kohde ja putkahtelee siellä täällä esille. Itsekin suuntaan Ubudiin, lisäksi olen muutamista paikoista jo varannut majoituksia. Tulen varmasti kertomaan matkastani täällä lisää, kunhan kotiudun reissusta 🙂

   Vautsi, sulla onkin aikamoinen kavalkadi maita jo käytynä, eikä tulevat reissut kuulostaa yhtään hullummilta!

   Tykkää

 5. Reppureissasin itse Kaakkois- Aasiassa, mutta Indonesia jäi vielä käymättä. Se aina välillä hieman harmittaa. Onneksi sinne pääsee vielä. Ihanaa matkaa sinulle sinne! 🙂 Minun loppuvuoden suunnitelmissa on Florida, Kuuba ja Saksa. Innoissaan ollaan siis täälläkin!

  Tykkää

  1. Kiitos! Ja kuten sanoit, onneksi Indonesiaan pääsee vielä tulevaisuudessa. Ei kyllä noi sun loppuvuoden suunnitelmat kalpene yhtään omieni rinnalla. Nauti matkoistasi! 🙂

   Tykkää

 6. Oi Bali, se on kyllä todella kiva. Joskin aika turisti, mutta silti Balilta pystyy löytämään todella kivoja paikkoja. Kannattaa käydä myös Gileillä, erityisesti itse tykkäsin Airista ja Menosta.

  Kotimaan matkailua pitäisi kyllä harrastaa enemmän, mulla olisi siinä kyllä petrattavaa.

  Tosi kivoja reissusuunnitelmia sulla! 🙂

  Tykkää

  1. Taitaa tällä pallolla alkaa olla jo vähän joka kolkka aika turistimestoja 🙂 Paljon on tullut jo tsekkailtua paikkoja, joihin haluan Balilla ja lähiympäristössä. Myös mainitsemasi Meno ja Air on kohteina ja majoitukset varattuna.

   Kotimaan matkailu meinaa unohtua monesti, vaikka upeita kohteita täälläkin olisi. Ei niissä vaan ehkä ole ihan sitä samaa tunnelmaa kuin kaukokohteissa 😀

   Tykkää

 7. Sulla on ihania suunnitelmia tiedossa! Itsellä on vähän hiljainen puolivuotinen tulossa, varattuna on ainoastaan viikon matka Arabiemiraatteihin nyt talvella. Ensi syksynä olisi tarkoitus lähteä muutaman kuukauden maailmanympärimatkalle, jonka vuoksi omaa matkakuumetta täytyy nyt yrittää hillitä. Tai ainakin yritetään kovasti! 🙂

  Tykkää

  1. Eikö! Oho, no mutta maailmanympärimatkan vuoksi jaksaakin vähän himmailla matkasuunnitelmia ja kohdistaa paukut siihen. Aika mielettömän siistiä! Eikä Arabiemiraatitkaan ole hullumpi vaihtoehto talven get awayksi 🙂

   Tykkää

 8. Kehottaisin lisäämään kohteisiin Venäjän. Minusta suomalaisen kuuluu käydä Venäjällä, kuten myös Ruotsissa, historian takia. Minä olen tietysti innokas Suomessa reissaaja ja lähin tavoite on geokätköillä kaikissa Suomen kunnissa. 80 puuttuu.

  Tykkää

  1. Venäjä on sellainen, mikä aina välillä nostaa osakkeitaan kiinnostuslistallani, mutta ei ole vielä kivunnut niin ylös, että olisin matka-aikeitani toteuttanut. Ehkä joku päivä vielä.

   Geokätköily onkin hei hauska tapa (kotimaan) matkailussa. En olekaan tainnut nyt pariin vuoteen hakea yhtään kätköä. Täytyy petrata taas!

   Tykkää

 9. Mahtavia suunnitelmia! Etenkin Bali! Kuukausi siellä kelpaisi taas, edellisestä kerrasta alkaa kohta olla jo kaksi vuotta… Mä tulen näillä näkymin viettämään ainakin loppuvuoden Kreetalla, alkuvuoden reissuista ei olekaan vielä tietoa. Ehkä jäädään Kreetalle, ehkä mennään jonnekin muualle 🙂 Mutta kaukokohdetta ei taida tälle talvelle mahtua…

  Tykkää

  1. Balia odotan kyllä ihan valtavasti! Loppuvuosi Kreetalla on varmasti aika jees! Voittaa sata-nolla nämä räntäsateet, jotka vihmoo ikkunoiden takana. Ihanaa talven pakoa Kreetalle! 🙂

   Tykkää

  1. Kiitos! Ihan totta turiset. Tuntuu, että lähtö tulee ihan valtavaa vauhtia. Varsinkin nyt, kun on listaillut, mitä kaikkea ennen lähtöä pitäisi vielä tehdä. Huh!

   Tykkää

 10. Kiva matkavuosi sinulla tuloss, etenkin se Toronto. Hienoa, että joku arvostaa Ruotsia, Tanskaa ja Hollantia. Hyviä kohteita ja tosi helppoa ja edullista matkustaa. Jotkut tässäkin ryhmässä lähtevät maailmanympärimatkalle, mutta sanovat etteivät ole koskaan käyneet Ruotsissa paitsi risteilyllä laivasta poistumatta. Arvostan myös sitä Turku-Tampere-Helsinki-akselia.

  Tykkää

 11. Balin matkasta tulee varmasti hienoa – kaikki se trooppisuus ja häppening ympärillä on niin kiehtovaa. 🙂 Omat loppuvuoden matkani vievät Valko-Venäjälle, Ukrainaan, Iso-Britanniaan, Hollantiin ja Marokkoon, mutta seuraava vuosi on vielä tyhjää täynnä. Saapa nähdä mitä keksin. 🙂

  Tykkää

  1. Aivan varmasti tulee! Olenkin käynyt lueskelemassa sun Bali-kirjoituksia urakalla ja saanut hyviä vinkkejä. Kiitos niistä! 🙂 Vautsi, lennokkaan kuuloinen loppuvuosi, enkä epäile yhtään, etteikö ensi vuosikin olisi sulla melko vauhdikas matkojen suhteen 🙂

   Tykkää

  1. Ensi vuotta odotellessa aika meneekin joutuisasti, kun on pieni vauva ihasteltavana ja paljon suunnitelmia odottamassa! 🙂

   Tykkää

 12. Kivoja suunnitelmia sinulla! Ja tuo on ihan totta, että aina ei ole pakko lähteä ulkomaille, vaan Suomestakin löytyy paljon upeita paikkoja. Jos edukkaita kohteita etsii Suomesta, niin esim. kansallispuistot ovat silloin hyvä vaihtoehto 🙂 Minulla on loppuvuoteen varattuna Ateenan ja Venetsian lennot, mutta ensi vuoden matkakalenteri on toistaiseksi vielä tyhjä!

  Tykkää

 13. Hävettää näin aktiivipartiolaisena myöntääkin, kuinka vähän on tullut hyödynnettyä maamme mahtavia kansallispuistoja. Lupaan parantaa tapana tässä asiassa! 🙂 Itse tykkäsin Ateenasta ja sen rouheudesta, myös Venetsia oli näkemisen arvoinen, mutta ei lempparini Italiassa. Nauti matkoista! 🙂

  Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s