Pikkuruinen tuikkutalo

Joka vuosi joulun lähestyessä alan haaveilla jostain ihan överistä piparkakkutalosta, vaikka omat taidot ja kokemukset rajautuvat hyvin tavallisiin ja vaatimattomiin taloihin. Medioissa törmää toinen toistaan upeampiin piparkakkurakennelmiin ja itsekin alan suunnitella jonkin hienon rakennelman toteutumista. Jossain vaiheessa kuitenkin tajuan realiteetit ja luovun ajatuksesta, yleensä ajan puutteen ja laiskuuden vuoksi.

Tänäkin vuonna haaveilin upeasta piparkakkutalosta pienillä tunnelmavaloilla. Lopulta päädyin kuitenkin luopumaan piparkakkuideasta, kun en jaksanut alkaa taiteilla sopivia kaavoja, paistaa pipareita, koristella ja lopulta kasata sekä ehkä polttaa sormeni sulatettuun sokeriin. Niinpä päädyin taiteilemaan pikkuruisen ”piparkakkutalon” helposti käsiteltävästä Fimo-massasta. Fimo-massa on hauskaa muovailumassaa, josta voi muotoilla melkein mitä vain. Massaa on helppo muotoilla ja pienimmätkin yksityiskohdat onnistuvat, jos vain on kärsivällisyyttä piipertää tarkasti. Massa kovetetaan lopuksi kotiuunissa puolen tunnin ajan, minkä jälkeen massa on kovaa ja käytön kestävää.

Muovailin massasta pienen piparkakkutalon palaset ja liitin ne yhteen. Yhteenliittämiseen ei tarvita mitään lisäaineita tai -välineitä. Testailin taloa rakennellessani ja muotoillessani, että talon sisään mahtuu myös led-tuikku, jotta valoelementti onnistuisi. En yhtään tiedä, kuinka korkeaa lämpötilaa Fimo-massa kestää uunipolton jälkeen, joten en tiedä soveltuuko oikea tuikku isompiin rakennelmiin, mutta led-tuikku on tällaiseen pieneen tuikkutaloon täydellinen, kun ei tarvitse huolehtia massan kuumenemisesta ja paloturvallisuudesta.

Taloa rakentaessani tökin talon kattoon pieniä reikiä seinissä olevien ikkunoiden lisäksi, jotta valo pääsee loistamaan näistä rei’istä vielä lisää. Taituroin taloon lisäksi pikkuistakin pienemmän ovikranssin, kattokoristeen sekä savupiipun lisäämään taloon haluttua ilmettä. Viimeistelin talon uunipolton jälkeen vielä valkoisella ja kultaisella akryylimaalilla, jotta sain talosta sellaisen kuin olin halunnutkin. Koska massa on ennen uunipolttoa aika pehmeää, tuli talon ohuista seinistä ja katosta aika kupruilevia sekä hieman kenossa olevia, mutta lopulta totesin niiden olevan aika hauska lisä tähän pieneen ja sympaattiseen tuikkutaloon. Näin sain itselleni monivuotisen piparkakkutalon, jonka voin ottaa esille tulevina vuosina, kun alan koristella kotiani jouluasuun.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Pikkuruinen tuikkutalo

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s