Viime hetken joululahjavinkit

Koostin blogini arkistoista pienen listan viime hetken joululahjavinkeistä, jotka voi toteuttaa itse. Listalla on sekä syötäviä että käsitöitä. Katso lista läpi, jos sieltä löytyisi jotain apua tai synnyttäisi uusia ideoita lahjapohdintoihin.

SYÖTÄVÄT

Piparikranssi on helppo, näyttävä ja syötäväksi tarkoitettu joulumuistaminen, joka menee pienestä lahjastakin.

Minttusuklaamarenki on herkullinen ruokalahja, jonka pystyy tekemään valmiiksi jo päiviä ennen h-hetkeä. Kääri valmiit marengit sellofaaniin tai kauniiseen purkkiin ja lahja on valmis.

Taatelikinuski on valmista muutamassa minuutissa ja se sopii myös vegaaneille. Laita kinuski kauniiseen lasipurkkiin, koristele purkki ja anna lahjaksi.

Piparikaktusruukut ilahduttavat saajaansa. Kaktus ja ”multa” uppoavat parempiin suihin ja ruukun voi jatkokäyttää kasveille. Lisää pakettiin vielä kasvien siemeniä, niin ruukun sisältökin on jo valmiiksi mietittynä jatkoa varten.

Macaronit herkullisilla suolakinuski- ja sitruunatäytteillä hemmottelevat makuhermoja. Tekeminen vaatii hieman aikaa ja malttia, mutta lopputulos palkitsee. Samalla kerralla syntyy iso satsi macaroneja, joten tässä hyvä ruokalahja useammallekin läheiselle.

Itse leivottu pataleipä ohjeineen ja leipäpussineen soveltuvat hyvin joululahjaksi. Leivän kanssa saa leikitellä ja taikinan sekaan voi heittää eri siemeniä, kuivattuja marjoja tai vaikkapa pähkinöitä lahjansaajan makumieltymysten mukaan.

Brasilialainen suklaaherkku brigadeiro on erinomainen ruokalahja! Teen itsekin brigadeiroja tänä vuonna lahjaksi. Ajattelin tehdä yhden satsin vain massana ja laittaa lasipurkkiin lusikalla syötäväksi. Toisen satsin pyörittelen herkkupalleroiksi ja sopiviksi suupaloiksi.

KÄSITYÖT

Itse valetut kynttilät lämmittävät sekä tunnelmaa että lahjansaajan sydäntä. Leikittele väreillä, muodoilla ja tuoksuilla.

Heijastava neulepanta pitää korvat ja otsan lämpinä sekä kantajansa turvassa pimeällä. Panta valmistuu nopeasti aina oikein -neuloksella.

Hiusdonitsit eli scrunchiet syntyvät kankaiden jämäpaloista kädenkäänteessä. Tarvitset ompelukoneen, kuminauhaa ja jämäpaloja kangasta.

Koristellut lasipurkit ovat oivallinen lisä lahjaan. Sujauta purkkiin sisälle vaikkapa yllä esiteltyjä itse tehtyjä marenkeja, macaroneja tai brigadeiromassaa. Purkkiin voi laittaa myös vaikkapa granolaa, keksitaikinan kuiva-aineet, kaakaojauheen vaahtokarkkeineen tai mitä vain mieleen pälkähtääkään. Hauska lahjapurkki voisi sisältää myös erimerkiksi hiusponnareita ja -pinnejä, koruja tai vaikkapa kosmetiikkaa.

Lasipullot ilahduttavat uudella ilmeellään esimerkiksi maljakkona tai pullota pulloon itse tehtyä mehua, glögiä tai limonadia.

Lasinaluset lahjansaajan mielenkiinnolla koristeltuina ilahduttavat varmasti. Nopea ja helppo lahja henkilökohtaisella ripauksella.

Koristellut kahvi- tai teekupit saat tehtyä posliinitussilla, ja kuvio kiinnittyy posliinin pintaan kotiuunissa paistamalla. Piirtele ja kirjoittele kuppeihin lahjansaajaa ilahduttavia terveisiä tai kuvia.

Himmeli on joulukoristeiden klassikko, ja ihan syystä. Valmista himmeli pilleistä olkien sijaan. Pillihimmelissä yhdistyvät sekä menneet ajat että nykyisyys.

Tabletin tai läppärin suojapussi syntyy pienenä iltapuhteena ompelukoneen parissa.

Joulukuusenkoristeet sopivat jouluun kuin nenä päähän. Korkkipohjista loihdit pienellä vaivalla hauskat kuusenkoristeet, jotka ilahduttavat vielä tulevinakin vuosina.

Fimo-massasta muotoilet lahjaksi esimerkiksi suitsuketelineen, teepussipidikkeen tai mitä nyt mieleen pälkähtääkään. Netti on täynnä mitä upeampia fimo-töitä, joista voi ottaa inspiraatiota muotoiluhommiin.

Kangaskassi sopii monenlaiselle lahjansaajalle. Lisää kassiin vielä tasku ja vetoketju, jolloin kassi on entistä monikäyttöisempi.

Tai miten olisi itse tehty reppu, jos kangaskassi ei tunnukaan omalta? Repussa voi yhdistellä erilaisia kuoseja ja värejä lahjansaajan mieltymysten mukaan.

Muhkupipo on tänäkin talvena trendikäs sekä ihanan lämmin asuste. Valitse pipon väri lahjansaajan lempivärin mukaan, niin et mene pahasti pieleen.

Fimo-massasta valmistettu tuikkutalo led-tuikkuineen menee pienestä joulumuistamisesta. Miten olisi vaikkapa pienoismalli lahjansaajan omasta talosta?

Lapaset valmistuvat nopeasti ihan muutamissa tunneissa. Lisäarvoa lämmön lisäksi lapasiin saa heijastinlangalla, mikä lisää lapasten käyttäjän turvallisuutta pimeällä lisäämällä näkyvyyttä.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.