Vuosikooste 2021

On jälleen aika perinteisen vuosikoosteen. Olen kirjoitellut vuosikoosteen blogin puolelle aina vuodesta 2017 lähtien. Tällä kertaa on siis luvassa viides vuosikooste. Aiemmat vuosikoosteet pääset lukemaan seuraavien linkkien kautta 2017, 2018, 2019 ja 2020.

Tammikuu

Vuosi alkoi rauhallisesti kotona. Lomalta töihin palatessani työt jatkuivat pienellä muutoksella vaihtaessani nelosten opesta kutosten opeksi, työpaikka pysyi kuitenkin samassa tutussa koulussa. Tammikuussa nautiskelin kipakoista ja aurinkoisista talvipäivistä. Laitoin vihdoin isompaa vaihdetta silmään gradun suhteen. Huomasin olevani aika väsynyt ja vaadin paljon lepoa kaiken töiden, treenailun ja gradun vastapainoksi. Tammikuun lopussa matkasimme parhaan ystäväni kanssa aina niin ihanaan Turkuun ja lilluimme kylpylässä sekä herkuttelimme kahviloissa.

Helmikuu

Helmikuussa ihanat talvisäät jatkuivat ja vuoden alkuun kävimme parhaan ystäväni kanssa nautiskelemassa maittavan aamiaisen merikontissa. Matkustin ystävänpäiväviikonloppuna Lappeenrantaan, jossa vietin aivan ihanan vuorokauden opiskeluystävieni kanssa. Tuohon vuorokauteen mahtui niin paljon naurua ja onnellisuutta. Kävimme kävelemässä järven jäällä, paistoimme makkaroita laavun nuotiolla ja kippistelimme valmiille ja melkein-valmiille opettajille minttukaakaolla. Töissä hyödynsimme oppilaiden kanssa mielettömät talvisäät ja kävimme luistelemassa, hiihtämässä ja pulkkamäessä. Osa oppilaistani oli hiihtämässä ensimmäistä kertaa! Urheiluaktiviteettien vastapainona herkuttelin ihan törkeällä määrällä laskiaispullia, kun metsästin kaupungin parasta pullaa. Testasin ainakin kahdeksan eri leipomoa ja kahvilaa sekä lisäksi pari itse tehtyjä pullaa. Kuun loppupuolella pääsin rentoutumaan hiihtoloman merkeissä. Ilmeisesti otin loman hyvin rennosti, enkä tehnyt mitään erityistä, koska minulla ei ole oikeastaan mitään muistikuvia lomaviikosta. Ainakin gradu kuului lomaan.

Maaliskuu

Maaliskuussa alkoi olla jo kevättä ilmassa ja kävin viikonloppuisin gradutauoilla juomassa teetä taloyhtiön tuuletusparvekkeella, johon paistaa keskipäivällä aurinko. Lankesin myös kevään halpaan ja luulin, että kevät alkaisi jo ihan täysiä, kunnes tuli järkky takatalvi. Aloin kypsytellä ajatusta omistusasunnosta. Maaliskuussa ei ilmeisesti tapahtunut mitään sen kummoisempaa. Tein gradua, leivoin sämpylöitä viikonloppuaamuisin, halin, fiilistelin kevättä ja tein töitä.

Huhtikuu

Huhtikuu alkoi pääsiäislomalla ja pidennetyllä viikonlopulla. Teimme ystäväni kanssa mielettömän pääsiäisillallisen simpukoiden näytellessä pääroolia. Ruokateema jatkui myös näyttävien juustolautasten parissa. Intouduin muutenkin keittiöpuuhiin leivonnan ja ruoanlaiton merkeissä. Lisäksi illat kuluivat vahvasti gradua naputellessa ja opinnoissa alkoi jo oikeasti näkyä loppu. Kadut alkoivat olla sulia ja päättömät kävelyreissut alkoivat taas ilmestyä iltoihini. Kuun puolivälissä sain ensimmäisen koronarokotteeni. Lisäksi kävin maailman oudoimman asuntolainaneuvottelun, jonka jälkeen laitoin asuntohommat jäihin hetkeksi. Huhtikuussa ravintolat ja kahvilat alkoivat taas avautua koronarajoitusten jälkeen ja piipahdinkin muutamassa lempparissani heti kättelyssä, jotta ne pysyisivät auki tulevaisuudessakin. Kuun lopussa palautin graduni vihdoin tarkistukseen. Sain myös tietää työkuvioideni jatkumisesta samassa työpaikassa tulevana lukuvuotena. Vappuilta hujahti läheisteni seurassa juhliessa.

Toukokuu

Vappupäivä on yksi vuoden lempipäiviäni, mutta nyt se meni ohi tosi kovan migreenikohtauksen kourissa. Toukokuussa pääsi taas pienten koronasulkutoimenpiteiden jälkeen palaamaan kuntosalille. Treenailin aika paljon, kun illat eivät kuluneet enää gradun parissa. Myös toukokuussa löysin itseni keittiöstä leipomishommista. Toukokuun alkupuoli antoi jo viitteitä kuumasta kesästä, kun jo kuun alussa saimme nautiskella lämpimistä aurinkopäivistä. Sain vanhempani kylään Helsinkiin ja kävimme ihastelemassa Roihuvuoren kirsikkapuita sekä vietimme yhteistä perheaikaa. Sain uusia ystäviä poikaystäväni ystäväpiiriin tutustuessani. Kuun puolivälissä sain tiedon, että gradusta napsahti arvosanaksi nelonen. Niinpä sain vihdoin laittaa yliopistolle hakemusta valmistumisestani ja kuun lopussa valmistuin kasvatustieteen maisteriksi, luokanopettajaksi ja monimateriaalisen käsityön opettajaksi. Palasin toukokuussa myös vihdoin ja viimein vanhan harrastukseni golfin pariin!

Kesäkuu

Kesäkuun 5. päivä lähetin oppilaani kesälomille ja kohti yläkoulua, samalla aloitin myös oman opekesälomani. Tosin tänä kesänä loma ei oikeasti ollut vielä virallinen loma, vaan lomailin valmistumisen ja työttömyyskassan turvin työttömänä. Tilannettani helpotti tieto, ettei seuraavana kesänä tarvitsisi huolehtia kesän tuista tai työttömyysrumbasta. Loman kunniaksi suuntasimme poikaystäväni kanssa staycation-hengessä Valo-hotelliin Manskulle. Nautimme erilaisista saunoista, altaista ja ihanasta aamupalasta. Sekä telkkarista ja oikeasta sängystä, joita meillä kummallakaan ei ole. Ensimmäisen lomaviikon aikana pääsin aistimaan Vallisaaressa Helsinki Biennaalin tunnelmaa. Kulttuuritarjontaa oli enemmänkin, kun kävimme saman viikon aikana työkavereideni kanssa nautiskelemassa live-musiikista ikuisuuksien tauon jälkeen, kun olimme Idan ja Paulin keikalla Allas sea poolilla. Seuraavan aamuna heräsin neljältä heittämään poikaystäväni lentokentälle, minkä jälkeen nautiskelin hiljaisesta kesä-Hesasta ja sen tyhjistä kaduista aamuviideltä. Aikaisen aamuherätyksen jälkeen ensimmäinen lomaviikonloppu hujahti Turussa perinteisen äiti-tytär-viikolopun merkeissä. Kävimme äitini kanssa nauttimassa törkeän hyvissä ravintoloissa ja kahviloissa. Turusta matkasin äitini kanssa vanhempieni luokse Kuopioon, jossa moikkailin pitkästä aikaa nuoruuden ystäviäni. Piipahdin myös yhden yön verran perheemme mökillä, jossa sain ladata akkujani. Mökiltä jatkoin Itä-Suomen trippiä vielä Joensuuhun, jossa juhlimme ystäväni valmistujaisia ja tupareita. Oli ihanaa nähdä vanhan asuinkaupungin tuttuja naamoja! Juhannusviikolla pääsin nauttimaan taas live-musiikista, kun suuntasin jälleen ystävieni kanssa Allas sea poolille, tällä kertaa ikisuosikkini Olavi Uusivirran keikalle. Juhannussuunnitelmat menivät uusiksi koronakaranteenien vuoksi, joten vietimme poikaystäväni kanssa todella rauhallisen juhannuksen tyhjässä ja helteisessä kaupungissa. Ensiharmituksen jälkeen sekin oli aika hauska tapa. Kuun lopussa sain toisen koronarokotukseni.

Heinäkuu

Heinäkuussa jatkuivat mielettömät hellesäät. Suuntasin kuun alkupuolella taas Itä-Suomeen, kun kokoonnuimme opiskeluystävieni kanssa mökkiviikonlopun viettoon. Saimme nauttia ihan mielettömistä helteistä, lämpimästä järvivedestä, valvomisesta ja toistemme seurasta. Itä-Suomesta kotiuduttuani lähdin heti seuraavana päivänä parin työkaverini kanssa road tripille länsirannikolle. Kiersimme muutaman päivän aikana Nauvossa, Porin Yyterissä, Raumalla, Naantalissa ja Turussa. Muutama päivä hujahti helteisissä ja hauskoissa merkeissä. Opereissun jälkeen ennätin hengähtää muutaman päivän kotona, kunnes lähdimme kaveriporukalla mökkeilemään Bromarviin. Mökkiviikkoon kuului golfturnaus, juhlimista, uimista, pelailua, grillailua ja hauskaa yhdessäoloa. Bromarvista koituduttuani kävin jälleen vain pyörähtämässä kotona, sillä otin uudestaan suunnaksi Varsinais-Suomen, johon lähdin itsekseni pienelle road tripille. Ensimmäiseksi ajoin Mathildedalin ruukkikylään. Sieltä jatkoin Turun saaristoon Högsåraan, jossa pystytin hiekkarannalle teltan ja yövyin saarella. Seuraavana päivänä jatkoin matkaani Taalintehtaalle ja Västanfjärdiin isomummulaani. Koukkasin kotimatkalla vielä Fiskarsin kautta. Reilussa vuorokaudessa ehdin tehdä kunnon reissun. Vuorokauden road tripin jälkeen ajoin Hämeenlinnaan, johon olin sopinut päivätreffit ja kirppiskierroksen ystäväni kanssa. Heinäkuussa en siis viettänyt käytännössä yhtään aikaa kotona. Kuulostaa kesältä!

Elokuu

Heti kuun alussa ajelin viimeisen lomaviikon kunniaksi työystäväni kanssa Repoveden kansallispuistoon, jossa vaelsimme vuorokauden aikana Kaakkurin kierroksen (26 km) ja majoituimme Lojukoskella teltassa sekä teimme trangialla ihania retkiruokia. Elokuun toisella viikolla palasin tuttuun työympäristöön ja aloitin työhön orientoitumisen sekä laitoin luokkaa kuntoon pieniä ykkösluokkalaisia varten. Ensimmäiset työpäivät olivat minulle varmasti ihan yhtä jännittäviä kuin uusille ykkösillekin, mutta ihan turhaan jännäsin, meillä on hyvä porukka kasassa! Ensimmäisen työviikon päätteeksi suuntasin poikaystäväni kanssa taas Varsinais-Suomeen, kun matkasimme Sauvoon Elämys Ämmin vinksallaan oleviin pikkumökkeihin. Nautiskelimme ulkoporealtaan lämmöstä, luonnonrauhasta ja öisestä ukkosesta. Seuraavana päivänä suuntasimme vielä Mathildedaliin, jossa vietimme ihanan kesäpäivän rennosti nautiskellen. Kuun loppupuolella säät alkoivat viiletä ja tärisinkin kylmästä, kun kävimme katsomassa Olympiastadionilla KuPS-Union Berlin -europeliä. Kuukauden viimeisen viikonlopun partioviikonloppu vaihtuikin kotisohvaan, kun nappasin ensimmäisen syysflunssan.

Syyskuu

Syyskuu alkoi ihanasti, kun kävimme työkamujen kanssa katsomassa Queenin musikaalin (itselleni kolmas kerta). Samalla viikolla sain viettää vielä hauskan viikonlopun kahden parhaimman ystäväni seurassa Gasellien keikalla. Tässä vaiheessa syksy oli jo oikeasti saapunut, ja kylmä sää vihmoi. Kuun puolivälissä matkasimme jälleen kaveriporukalla Bromarviin, jossa järjestimme rapujuhlat. Onneksi nekin on vain kerran vuodessa, hah ja huh! Löysin pienen tauon jälkeen takaisin oikealle joogastudiolle, jossa joogaaminen on kyllä ihan eri kuin kliinisessä kuntosalin ryhmäliikuntasalissa. Juhlistimme pienesti veljeni syntymäpäiviä illallisen merkeissä. Teimme ykkösteni kanssa myös ensimmäisen päiväretken, kun suuntasimme kaupunginmuseon Lasten kaupunkiin.

Lokakuu

Kuun alussa yllätin itseni sekä muut, kun lähdin melkein kylmiltäni koittamaan puolikasta maratonia. En lopulta hellekesän aikana juossut yhtään ja syksyn saavuttua treeni-into oli vielä kesälomalla, mutta kävin muutaman pikku hölkän heittämässä edeltävinä viikkoina ennen puolikasta. Olin vielä päivää ennen puolikasta maratonia varma, etten edes asetu lähtöviivalle, kun en ollut treenannut, mutta onneksi mulla on ihan mieletön kumppani, joka kannusti ja huolsi. Kävin kuitenkin edellisenä päivänä hakemassa juoksunumeron ja päätin, että mietin aamulla fiilistä. Aamulla ajattelin, että käyn koittamassa. Kunnes huomasin, etten ollut pakannut urheilurintsikoita mukaan. Poikaystäväni lähti käyttämään mua vielä kotona juoksuaamuna ja niin vain kipsuttelin 21 kilometriä ja ylitin yli vuosi aiemmin asettamani tavoiteajan 2 h 40 min lopulta vain 1,5 minuutilla. Kuun puolivälissä juhlistimme poikaystäväni synttäreitä ja siitä aloitin syysloman vieton. Loman alkuun piipahdimme Jyväskylässä häissä, josta jatkoimme kammottavassa ajokelissa matkaamme Kuopioon. Parin päivän vierailun jälkeen palasimme kotiin, jotta pystyimme jatkamaan matkaamme loppulomaksi vielä Kööpenhaminaan. Lomamme Köpikseen osui juuri siihen aikaan, kun Tanskassa ei ollut mitään k-rajoituksia. Loma tuntui lomalta!

Marraskuu

Heti kuukauden ekat päivät olivat ihania, kun juhlistimme parisuhdettamme käymällä Fazerin vierailukeskuksessa. Saman viikonlopun aikana juhlimme myös kahden ystävän yllätyssynttäreitä. Isänpäiväviikonloppuna sain vanhempani kylään. Isänpäiväviikonloppu sujahti isänpäivälounaan, Karjala-turnauksen ja yhteisen ajan parissa. Seuraavalla viikolla sairastuinkin flunssaan, joka kesti aina joulukuun ensimmäiseen viikkoon saakka. Sairastin yhteensä 2,5 viikkoa ja kadotin äänenikin ihan täysin muutamaksi päiväksi. En ole koskaan ollut niin sitkeässä flunssassa tai täysin äänettömänä. Lääkäritkin osasivat sanoa, että tämän syksyn flunssat ovat olleet ihan omaa laatuaan. Harmitti kamalasti, kun missasin sairastelun vuoksi kolmet synttärijuhlat ja työpaikan pikkujoulut, mutta eipä näille mitään mahda.

Joulukuu

Sairastin aina itsenäisyyspäivään saakka, mutta olin onnellinen että tervehdyin vihdoin ja pääsin takaisin töihin. En ollut nähnyt osaa oppilaistani yli kolmeen viikkoon! Tervehdyin sopivasti, että pääsin nautiskelemaan joululaulujoogasta, jota olin odottanut aina lokakuusta lähtien. Lisäksi pääsin juhlistamaan omia synttäreitäni terveenä. Juhlinta ei toki ollut mitään erityisen hurjaa, vaan kiva illallinen ystävieni seurassa. Olin myös ostanut itse itselleni lahjaksi liput Olavi Uusivirran Tavastian-keikalle, jonne suuntasin synttäreitäni seuraavana päivänä hyvän ystäväni kanssa, joka on myös Olavi-fani. Synttäriviikolla kävin myös katsomassa jääkiekkoa uudemman kerran, kun KalPa kävi rökittämässä HIFKin Helsingin jäähallissa. Synttäriviikon kruunasi kirkkokonsertti Kallion kirkossa ja juoruhetki työystävieni seurassa. Jouluviikon aloitin käymällä elämäni ensimmäistä kertaa baletissa. Kävin katsomassa Kansallisbaletin esittämän Pähkinänsärkijän ja pidin siitä ihan älyttömästi. Voisin kuvitella tekeväni tästä jonkinlaisen jouluperinteenkin. Aloitin joululomani 22.12. ja joulu sujahti Savossa sekä Etelä-Suomessa perheiden ja läheisten seurasta nautiskellen. Välipäivinä nautin joutilaisuudesta ja tiedosta, että lomaa on jäljellä vielä ihan urakalla. Tosin tuoreet koronarajoitukset laskivat fiilistä, kun en pääsekään nyt suunnitelmieni mukaan leffaan tai Yrjönkadun uimahalliin. Olen suunnitellut Yrjönkadun käyntiä jo pari vuotta, ja nyt ajattelin hyödyntää lomajoutilaisuuden, mutta se suunnitelma meni nyt sitten uusiksi. Museoihin, kahviloihin ja lenkkipoluille sentään onneksi pääsee. Ja kolmanteen koronarokotukseen!

Kaiken kaikkiaan vuoteen 2021 mahtui ihan hirvittävästi hienoja ja ikimuistoisia juttuja! Välillä tuntuu, että tämäkin vuosi vain vähän soljui ohi erilaisten rajoitusten ja poikkeuksellisten olojen vuoksi, mutta henkilökohtaisesti tämä vuosi oli todella onnistunut. Valmistuin unelma-ammattiini, vakiinnuin parisuhteeseen, tein hienoja reissuja, kasvoin ammatillisesti, nautin ystävieni ja läheisteni seurasta, tein arjesta itselleni mukavaa sekä omannäköistä. Löysin hetki sitten puhelimeni kätköistä vuoden 2021 toivelistan, johon olin kirjoittanut: gradun valmistuminen, minun valmistuminen maisteriksi, puolimaratonista selviytyminen, läheiset ja itse pysyisi mahdollisimman terveenä. Nyt kun mietin tuota listaa, niin se toteutui ihan täydellisesti. Olisin tietysti mielelläni skipannut omien ja läheisteni sitkeääkin sitkeämmät flunssat, mutta ne oli kyllä todella pientä tässä kokonaisuudessa. Toki vuoteen mahtui myös stressiä, väsymystä ja huolta, mutta lopulta olen tähän vuoteen suunnattoman tyytyväinen. Toivottavasti vähintääkin yhtä hyvä vire jatkuu myös vuonna 2022.

Näillä ajatuksilla ja tunnelmilla toivotan ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2022!

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s