Vuosikooste 2019

Kulunut vuosi on mennyt taas nopeampaa kuin yksikään edellinen. Eikä se ole mikään ihme, sillä olihan vuosi vain 1/30 koko elämästäni. Vuodet vierivät nopeampaa, mitä pidempään niitä täällä olemme kokemassa, sillä jokainen vuosi on aina pienempi osa kokonaisuudesta. Millaistahan vauhtia vuodet vierivät sitten, kun olen vaikkapa kuusikymmentä? Naps vaan, ja vuosi on aina paketissa.
.jpg
Olen muutamina aiempina vuosina tehnyt erilaisia vuosikoosteita: 2016, 2017 ja 2018. Hetki sitten niitä selatessani, totesin haluavani tehdä sellaisen tänäkin vuonna, jotta voin palata vuoteen 2019 vielä vuosienkin päästä. Monesti kun vuosilla on tapana puuroutua ja mennä sekaisin, vaikka väitänkin olevani aika hyvä vuosien ja ajankohtien muistamisessa. Tätä toinen entisistä kämppiksistänikin usein ihmettelee.

Tammikuu
Vuosi alkoi samassa paikassa kuin edellinenkin vuosi, Balilla, Indonesiassa. En toki viettänyt vuotta putkeen Balilla, vaan suuntasin sinne jälleen joulun ja uudenvuoden tietämillä, joten sielläpä vuosi sitten alkoikin. Uudenvuodenbileet etenivät surffitalolta brittien vuokraaman yksityisvillan kautta biitsille. Sanoisin, että ei pöllömpi vuoden aloitus. Otin reissun päätteeksi jälleen uuden tatuoinnin. Kuun alkupuolella palasin myös takaisin talviseen Suomeen opintojen pariin. Samassa rytäkässä irtisanoimme ihanan kimppakämppämme muuttuneiden elämäntilanteiden vuoksi.

Helmikuu
Alkukuusta matkasin yksikseni Tallinnaan nautiskelemaan kaupungin tunnelmasta ja ruokatarjonnasta. Pääsin kokeilemaan elämäni ensimmäistä kertaa curlingia, aika hauskaa puuhaa! Muuten kuukausi meni aikalailla pakkaus- ja muuttopuuhissa. Pidimme toki vielä pienet jäähyväiset Mötkölälle. Kuun loppupuolella matkasimme 11 tuntia bussilla opiskelijaporukallamme Raumalle opeopiskelijoiden hauskimpaan viikonloppuun, Talvipäiville. Viikonloppu oli jälleen melkoisen huuruinen ja hauska. Kuun viimeinen päivä luovutimme avaimet kamalan muuttotarkastuksen päätteeksi vuokranantajallemme.

Maaliskuu
Kuun alusta muutin virallisesti uuteen kotiini. Tuntui oudolta ja myös aika ihanaltakin asua ensimmäistä kertaa yli kahdeksaan vuoteen ihan yksin. Laitoin kotia kuntoon ja tuntuukin, ettei tuossa kuussa tapahtunutkaan sitten oikein muuta. Paitsi että olin viikon opintomatkalla Pietarissa! Matkalta jäi käteen muutamia uusia tuttavuuksia ja halu palata Venäjälle. Olin jo hetken sulatellut ajatusta matkustaa Venäjälle, mutta kaikkien viisumihässäköiden yms. takia en ollut suunnannut itäiseen naapuriimme ennen tätä. Viikossa ihastuin Pietariin ja nyt odottelenkin, että e-viisumi tulisi voimaan myös junamatkailuun, niin pääsisin uudestaan ihastelemaan Pietaria.
Pyhäselkä.jpg
Huhtikuu
Ihan kuukauden ensimmäisinä päivinä minulla oli kaksi työhaastattelua Opetushallitukseen harjoittelijaksi ja kesätyöntekijäksi. Ensimmäiseen positioon jäin toiselle sijalle, mutta toinen, se mielenkiintoisempi tärppäsi. Alkoikin kuumeinen kouluhommien viimeistely, asunnon metsästys sekä muiden juoksevien asioiden hoitaminen, sillä työn alkuun oli vain parisen viikkoa. Kaikkien kiireiden ohessa ehdin kuitenkin viettää rentouttavan pääsiäisen mökillä puusavotassa, leipoa macaroneja, askarrella äidin kanssa kisarepun äidille ja viettää vapun alkajaisia, eli Joensuun 8-approa. Ilta-Sanomat kirjoittivat jutun blogikirjoituksestani. Kuun viimeisenä päivänä, vappuaattona, suuntasin Helsinkiin ja hain kesäasuntoni avaimet sekä vietin vappua Merihaan kattojen yllä.

Toukokuu
Koirankakan hajuinen kuukausi alkoi Kaivarin vappuhulinoissa skumppaa kilistellen. Toinen päivä aloitin harjoitteluni Hakaniemenrannassa Opetushallituksessa ja yritin päästä kärryille kesän työtehtävistäni. Hommasin Helmet-kirjastokortin ja Museokortin. Luuhasin iltaisin Oodissa ja museoissa. Osallistuin hyvinvointityöpajaan, tutustuin uusiin asuinkulmiini ja ihastelin Roihuvuoren kirsikankukkaloistoa. Söin ihan hemmetisti ulkona ja rakastuin ResQ-hävikkiruokasovellukseen. Matkustin veljeni luokse Torontoon ja nautin yhdestä lemppari kaupungistani viikon verran. Toronton koripallojoukkue, Raptors, pelasi juuri pudotuspelejä päästäkseen finaaleihin. Olin kadulla katsomassa peliä ja aistimassa huumaa. Saman viikon aikana seurasimme veljeni kanssa jääkiekon MM-kisoja telkkarin välityksellä. Paluulennolla katsoin muiden matkustajien kanssa livenä Raptorsien ratkaisupeliä koneen pieniltä näytöiltä, kun joukkue selvitti tiensä finaaliin (lopulta he voittivat myös koko NBA-mestaruuden). Saavuin Suomeen juuri sopivasti nähdäkseni Suomen pelaavan ja voittavan jääkiekon MM-kultaa. Olisi ollut kerrankin mahdollisuus lähteä juhlimaan torille, Mantan juureen, mutta ajattelin seuraavaa työpäivää ja skippasin. Viralliseen kultajuhlaan suuntasin sitten seuraavana päivänä.

Kesäkuu
Heti kuun alkuun pääsimme juhlimaan serkkuni lakkiaisia. Myin Musen keikkaliput, kun olin katsonut päivämäärät väärin ja ostin tilalle unelmakorvikset sekä lipun Backstreet Boysin keikalle. Oli muuten paras keikka ehkä ikinä. Jatkoin edelleen uuteen elinympäristöön tutustumista. Vietettiin äitini kanssa ihana äiti-tytär-viikonloppu Turussa ja majoituttiin isoisoäitini vanhassa työpaikassa, matkustajalaiva Boressa. Samalla pääsimme nauttimaan aurinkoisesta Naantalista sekä kummipoikani futisottelusta. Osallistuin Helsinki-päivään, vierailin Opetus- ja kulttuuriministeriössä ja löysin salaisen metsämansikka-apajan. Rokkailtiin tyttöjen kanssa OKR:ssa Joensuussa, minkä jälkeen sairastuinkin älyttömän agressiiviseen angiinaan. Sain elämäni pisimmän sairausloman, jonka aikana sain onneksi luvan matkustaa mökille juhannukseksi. Uintilupaa lääkäriltä ei kylläkään irronnut. Kesäkuun lopussa ostin elämäni neljännen parin Parikan kenkiä ja matkasin ne mukanani Raumalle tanssimaan serkkuni häitä.
Screenshot_20191229_231042.jpg
Heinäkuu

Lomakuukausi! Olin ihan rehellisesti lomalla koko kuukauden ja nautin siitä ihan valtavasti. Ihan ensiksi lomailin Kuopiossa vanhempieni luona ja ehdin nähdä ystäviänikin kunnolla. Sen jälkeen loma kuluikin matkustellessa ulkomailla sekä koti-Suomessa. Aluksi suuntasin ihan vain vuorokaudeksi Berliiniin, josta jatkoin viikoksi Sveitsiin. Tai siis kuvittelin olevani Sveitsissä koko viikon, mutta todellisuudessa majoituinkin yhtä yötä lukuunottamatta Ranskan puolella. Tämmöistä se partio on, aina yllättämässä. Vietin siis viikon hauskassa partioporukassa ja päätin kuusi vuotta kestäneen Explorer Belt -polkuni Sveitsiin. Sveitsistä lensin takaisin Berliiniin, jossa vietin muutaman päivän ihan täysin turistina tuossa ihanan monipuolisessa kaupungissa, jossa en ollut aiemmin kaikkien ihmeeksi käynyt. Berliinistä jatkoin samoin tein kohti länsirannikkoa ja Pori Jazzeja. Länsirannikolta otin suunnan itään ja jälleen Kuopioon sekä mökille nauttimaan ihanista kesäpäivistä. Kolmen viikon reissailun jälkeen ennätin muutamaksi päiväksi myös omaan kotiini Joensuuhun, jossa pääsin osallistumaan ihaniin puistojuhliin opiskelukavereideni kanssa sekä saunalauttailemaan ja suppaamaan. Viimeisenä päivänä suuntasin Helsinkiin Olavi Uusivirran keikalle ystäväni ja Suomeen muuttaneen veljeni kanssa. Ihana lomakuukausi!

Elokuu
Takaisin sorvin ääreen ja toimistolle naputtelemaan. Viimeinen kuukauteni harjoittelussa ja kesätöissä Opetushallituksessa sekä kesä-hesalaisena. Heti alkuun sain myös parhaan ystäväni samaan kaupunkiin kanssani. Kuukausi menikin hurjaa vauhtia ystäväni ja veljeni kanssa rällätessä. Oli Kallio Blockia, Flowta ja lukuisia iltoja Kallion kuppiloissa. Höyläsin Museokorttia, saunoin Sompasaunassa, kävin elokuvissa Malmin hautausmaalla ja pääsin vihdoin näkemään Olavi Uusivirran Tavastialla. Kuten saatatte huomata, pidän hänestä. Nautin valtavasti kesästä ja ystävieni seurasta. Kuun lopussa luovutin kesäkämppäni pois ja suuntasin vielä viikonlopuksi metsään yli 3000 partiolaisen ja ei-vielä-partiolaisen kanssa Suomen partiolaisten Johtajatulille. Voitin siellä arvonnassa yön Scandicin metsähotelliin. Vietin siis yön tentsilessa, johon otin kaverikseni Benelux-vaellusparini. Seuraavana aamuna nautimme täydellisen aamiaisen järven rannassa.

Syyskuu
Syksyn alettua oli jälleen aika palata opintojen pariin. Kässän sivuaineopinnoissa pidimme katapulttiturnajaiset, yksi hauskimmista opiskelupäivistä ikinä. Tässä kuussa kävin taas Olavi Uusivirran keikalla, tällä kertaa Joensuun Kerubissa, joka on mielestäni yksi ihan parhaimpia keikkapaikkoja tunnelmansa vuoksi. Pyysin Olavin ja kitaristinsa, Timo Kämäräisen, nimmarit kankkuuni. Oli tarkoitus tatuoida ne siihen, mutta nimmarit lähtivätkin pois jo vuorokauden sisällä, eikä yksikään tatuointistudio ollut auki sunnuntaina. Luulen, että äiti ja iskä huokaisevat helpotuksesta. Matkustin Anninan kanssa jo perinteeksi muodostuneelle Hoffrénin & Kräkinin aamupalamatkalle. Tällä kertaa otimme suunnaksi Krakovan, joka yllätti positiivisesti. Nautin jälleen siitä, että sain olla omassa kodissani kesän aikaisen solukämppäni sijaan.
Screenshot_20191229_231057.jpgLokakuu
Heti kuun alkuun päräytettiin vanhalla kämppistriolla jo perinteinen Lehtiä Ilosaaressa hyvinkin perinteisellä kaavalla, ei paljoa kerrottavaa jälkipolville. Aika pitkälti kuukausi meni opintojen ja satunnaisten työkeikkojen parissa, eli tavallista arkea. Matkasin Helsinkiin ja kävin ihanalla Eros Ramazzottin keikalla äitini kanssa. Järkytyin, kun aika paljon nuoremmat opiskelukaverini eivät tienneet, kuka on Eros Ramazzotti. Samalla Helsingin-reissulla hyödynsin jälleen Museokorttiani Helsingin museoihin. Aloitimme koulussa mattojen kutomisen. Hauskaa puuhaa, kunhan loimet saa laitettua, eikä loimilangat katkeile koko aikaa. Pääsin vihdoin noin viiden Joensuu-vuoden jälkeen käymään kauniilla Utransaarilla. Ihana paikka aurinkoisena syyspäivänä (se olikin se lokakuun ainut aurinkoinen päivä).

Marraskuu
Marraskuu oli täynnä juhlaa! Kuukausi ei olisi voinut oikein alkaa paremmin kuin 1.11. aamukuudelta ihanien opiskelijaystävien kanssa joulunaloittajaisilla. Joululauluja, glögiä ja muita herkkuja. Myöhemmin saman päivän iltana saimme nautiskella ainejärjestömme vuosijuhlista. Ihan lemppareimpia tapahtumia vuodessa ja näitä kekkereitä meidän omalla porukalla tulee kyllä ikävä, sitten kun valmistun yliopistosta. Tänä vuonna kylläkin migreeni yritti tehokkaasti pilata juhlailtaani. Opintojen parissa tuli tehtyä vähän kaikenlaista: ommeltua vaatteita, taottua puukkoa, leikittyä laserleikkurilla, näperrettyä makramee-töitä ja toki kudottua mattoa. Tuli monesti kirottua kouluhommat, vaikka kivoja juttuja pääosin olikin. Matkasin Kuopioon isänpäiväksi ja vietettiin kivan rento isä-tytär-viikonloppu iskän kanssa. Käytiin kämppistriolla katsomassa Pikku G:n keikka, kuten viime vuonnakin. Vietettiin kässän porukalla pikkujouluja. Otin taas suunnaksi Helsingin ja veljeni tuparit. Vihdoin ja viimein hän sai aikaiseksi järkättyä tuparit, joita oltiin jahkailtu elokuulta saakka. Kuun viimeisenä juhlimme hieman ennakkoon isäni kuusikymppisiä ja kävin veljeni kanssa Maustetyttöjen keikalla.

Joulukuu
Kuun ensimmäisenä päivänä näin auringon ekaa kertaa yli kuukauteen. Siis ihan käsittämätöntä, etten ollut nähnyt aurinkoa ollenkaan yli kuukauteen! Viimeistelin kouluhommat pakettiin, nyt on kaikki kandivaiheenkin hommat tehty. Vihdoin. Kunhan saisin vielä kandin tutkielmastani pisteet ja arvosanan, niin voisin hakea tutkintotodistusta yliopistolta. Kuun puolivälissä saapui kauan odotettu viikonloppu, kun sain rakkaitani periferiaan susirajalle, sillä täytin pyöreät kolmekymmentä vuotta ja järjestin läheisilleni juhlat. Ihana viikonloppu! Juhlahumun jälkeen oli aika pakata reppu ja ottaa suunnaksi Helsingin ja Dohan kautta Vietnam. Treffasin reissuni ekojen päivien aikana viime vuoden reissulla tutuksi tulleen kaverin kanssa. Hauskaa, kuinka matkaillessa maailma onkin aika pieni. Nyt istun t-paita päällä Vietnamin lämpimässä illassa ja naputtelen tätä vuosikatsausta. Vuosi 2019 laitetaan pakettiin Ho Chi Minhin kaupungissa.
S.jpg
Vuosi 2019 oli kaiken kaikkiaan aika ihana! Ensin ajattelin, ettei tänä vuonna tapahtunut niin kamalasti mitään, mutta vuosihan on ollut täynnä ihania tapahtumia ja hetkiä. Vuoteen on sisältynyt paljon aihetta juhlaan, live-musiikkia, hauskoja hetkiä ystävien kanssa, uusia haasteita ja ulkomaan matkoja. Siksi tällaisen koosteen tekeminen onkin aika mahtavaa. Pääsen fiilistelemään vuotta uudestaan ja näkemään ylä- sekä alamäet. Tänä vuonna ei kyllä onneksi ollut pahemmin ikäviä tapahtumia tai sattumuksia. Lähipiiristä ei hävinnyt ketään, päinvastoin pieniä olioita syntyi ilostuttamaan elämäämme. Vuosi 2019 jää siis ehdottomasti plussan puolelle. Ja käsittämätöntä, mutta Unelmamaja-blogia käytiin tänä vuonna lukemassa enemmän kuin koskaan aiempina vuosina, kiitos sinulle siellä ruudun takana! Näin summattuna tämä vuosi on ollut ihan helkutin hyvä. Tähän on hyvä päättää yksi vuosikymmen ja siirtyä uudelle. Se onkin allekirjoittaneelle jo viides!

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

4 kommenttia artikkeliin ”Vuosikooste 2019

  1. Päivitysilmoitus: Vuosikooste 2020 – Unelmamaja
  2. Päivitysilmoitus: Vuosikooste 2021 – Unelmamaja

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s