Millainen vuosi 2017 oli?

Vuoteen 2017 kuuluivat ainakin sateinen kesä ja Suomi 100. Matkoja ja arkea. Auringonnousuja ja -laskuja. Iloja ja suruja.
bty
Vuosi alkoi ystävien seurassa talvisessa Suomessa ja päättyy tuntemattomien, mahdollisten uusien ystävien, kanssa trooppisessa Indonesiassa. Vuosi on hujahtanut taas mahdotonta vauhtia ohi. Tuntuu, että ihan vastahan vuosi vaihtui, mutta niin vain on taas yksi vuosi taputeltu pakettiin. Toivoin vuoden vaihteessa vuodesta 2017 hieman tasaisempaa kuin edeltäjästään. Ja sellaisen onneksi sainkin. Kulunut vuosi sisälsi paljon hyviä juttuja ja kaivattua seesteisyyttä. Toki vuoteen mahtui myös itkuja ja suruja, mutta huomattavasti vähemmän kuin vuonna 2016. Tein pienen koosteen kuluneesta vuodesta, menneenä vuotena tapahtui hirveästi kaikkea muutakin, mutta näin saadaan edes pientä osviittaa vuoteeni. Kas, tältä se sitten näytti:

Tammikuu
Nautin Joensuussa kunnon talvesta ja ihanan aurinkoisista kävelyhetkistä järven jäällä. Pyörähdin myös Helsingissä pariin otteeseen moikkailemassa ystäviäni. Kuun lopulla saimme vihdoin kauan odottamamme punaiset opiskelijahaalarimme käyttöön haalarikasteen jälkeen.

Helmikuu
Kuukausi alkoi rankalla, mutta hauskalla Suomen suurimmalla opiskelijaristeilyllä, GOOM:lla. Puolivälissä kuuta juhlistimme ystävieni kanssa ystävänpäivää lettukesteillä. Kuukausi päättyi, kuten se alkoikin: opiskelijarientoihin. Suuntasimme opiskelijaystävieni kanssa Savonlinnaan opeopiskelijoiden Talvipäiville. Hauska, mutta rankka reissu!

Maaliskuu
Kuopion Ice Marathon -rata tarjosi upeat maisemat viikonloppureippailuille. Vanhan asunnon katosta alkoi tulla sadevedet läpi. Parin kuukauden ääni- ja hengitysongelmat alkoi selkiytyä, kun vaatehuoneen hyllyiltä löytyi melkoiset homekasvustot.

Huhtikuu
Uusi asunto löytyi toiselta puolen Pielisjokea. Viisipäiväinen vappu alkoi kuun lopussa ja vapun keskellä hoidettiin myös muutto, jotta saatiin uusi kämppiselämä alkuun ja homeisen asunnon remontti käyntiin.

Toukokuu
Vappu jatkui luonnollisesti toukokuun puolelle. Pidimme myös ihanat tuparit uudessa, upeassa kodissamme. Toukokuu meni pitkälti vaaleanpunaisten lasien kanssa nauttien uudesta kodista ja hyvistä ystävistä kämppiksinä. Toki kuukauteen mahtui myös kipuilua ja asioiden kyseenalaistamista, kun edellisen vuoden erosta tuli kuluneeksi vuosi.

Kesäkuu
Toukokuussa alkanut kesäloma sai lisäpontta viikon reissusta Italian Arezzoon. Riemukas matka vanhempieni ja enoni perheen kanssa oli onnistunut enoni synttärimatka Toscanan auringon alle. Kuun lopulla lähdimme partioporukalla kuukauden mittaiselle Explorer Belt -matkalle Unkariin.

IMG_20171228_163003Henkilökohtaisen IG-tilini yhdeksän suosituinta kuvaa kuluneelta vuodelta.

Heinäkuu
Koko kuukausi vierähti helteisessä Unkarissa 38 suomalaisen partiolaisen ja yhden huippuakin huipumman bussikuskin seurassa mahtavalla EB-reissulla. Kuukausi huipentui Suomeen paluuviikonloppuun. Ensin nautin Kuopio rockin tarjonnasta rakkaiden Kuopio-tyttöjen kanssa ja heti perään vietimme ihanan äiti-tytär-päivän Joensuun Laulurinteellä kuunnellen mm. Hectoria ja Totoa.

Elokuu
Pesin paljon pyykkiä, purin matkakamoja ja nautin ajasta omassa kodissa. Piipahdin jälleen Helsingissä moikkaamassa ystäviäni ja veljeäni, lisäksi suuntasin äitini ja mummuni kanssa sukulaiskierrokselle Turun saaristoon. Kuun viimeisenä viikonloppuna tapasin kymmenittäin partiotuttujani ja nautin päivällistä 2000 partiolaisen kanssa pitkässä pöydässä Johtajatulilla.

Syyskuu
Toinen yliopistovuosi starttasi ja oli ihana nähdä muutaman kuukauden breikin jälkeen opiskelukavereita. Kuun alkupuolella juhlittiin kahden ihanan ystäväni häitä lämminhenkisissä juhlissa Mathildedalissa. Kuun lopussa pääsin myös serkkuni lapsen ristiäisiin.

Lokakuu
Kuukauden aikana oli niin Lehtiä Ilosaaressa kuin Samuli Putron keikkakin Samae Koskisen lämpätessä. Koli Spa ja kansallismaisema kutsuivat meitä ystäväni kanssa rentoutumaan. Kauneimman ruskan aikaan saattelimme ukkini viimeiselle matkalleen.

Marraskuu
Kuun alussa minut valittiin ainejärjestömme uudeksi puheenjohtajaksi, suuret saappaat täytettävänä. Marraskuun alkupuolella juhlimme myös ainejärjestömme, Popsin, 49. vuosijuhlia superhauskalla porukalla. Kouluhommien deadlinet kolkuttelivat ovella ja matkajärjestelyt olivat kuumimmillaan.

Joulukuu
Juhlimme ystäviemme kanssa satavuotiasta Suomea kodissamme juhlavastaanotolla. Vietin hauskan viikonlopun Helsingissä partioystävieni kanssa ilman partiota. Jatkoin Helsinki-oleilua muutaman päivän rakkaiden ystävieni toimiessä jälleen kerran parhaimpina hosteina. Tapasin äitini ja enoni ex temporeena Helsingin Scandic Parkissa lumimyräkän yllättäessä Suomen päivää ennen lentoani lämpimään. Syntymäpäivänäni, 13.12. otin suunnaksi Indonesian vajaan kuukauden mittaiseksi ajaksi. Sooloreissailu Balilla, Gililla ja Jakartassa on jo nyt osoittautunut upeaksi kokemukseksi!

Joka vuoteen mahtuu iloja ja suruja, niin tähänkin vuoteen. Kiitos 2017, olit loppupeleissä aika hyvä paketti. Nyt olen valmis ottamaan vuoden 2018 vastaan Uluwatussa ja katsomaan, mitä uusi vuosi tuo tullessaan.
bty
Upeaa uutta vuotta 2018! Toivottavasti uusi vuosi on ylä- ja alamäkineen toivotunlainen.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

5 kommenttia artikkeliin ”Millainen vuosi 2017 oli?

    1. Vuosi 2017 kieltämättä oli aikamoisen hyvä, ja erittäin tervetullut edellisen vuoden jälkeen! Tämäkin vuosi ainakin toistaiseksi on alkanut lupaavasti. Ihanaa uutta vuotta koko teidän perheelle! ❤

      Tykkää

  1. Päivitysilmoitus: Vuosikooste 2019 – Unelmamaja
  2. Päivitysilmoitus: Vuosikooste 2020 – Unelmamaja
  3. Päivitysilmoitus: Vuosikooste 2021 – Unelmamaja

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s