Berliini – liikkuminen ja majoittuminen

Berliini on paikka, jossa jokaisen kannattaa joskus elämässään käydä. Monipuolinen, keskeisellä paikalla sijaitseva ja historiallinen, mutta samalla viimeisimpien trendien mukana elävä kaupunki sopii monenlaiseen lomailuun. Itse pääsin vihdoin tutustumaan tähän paljon kehuttuun kaupunkiin heinäkuussa muutaman päivän ajan.

LRM_EXPORT_545552004107899_20190805_132914946.jpegSaavuitpa sitten Tegelin tai Schönefeldin lentokentälle, pääset keskustaan kätevästi ja edullisesti julkisilla. Tegelistä pääsee bussilla (AB-lippu) ja Schönefeldistä junalla (ABC-lippu). Varsinkin Tegeliltä tullessa suosittelen ostamaan heti alkajaisiksi vuorokausilipun (7€), jolloin jo lentokenttämatkakin kuittaantuu samalla lipulla. Muista leimata ja ns. validisoida lippu aseman leimausautomaatissa, ennen kuin astut kulkuvälineeseen.

Berliinin julkinen liikenne on hyvin kattava ja sillä liikkuminen helppoa, kunhan hoksaa, kuinka S- ja U-bahnit, ratikat ja bussit kulkevat kaupungissa. S-bahn kulkee maan päällä ja ainakin kesäaikaan on miellyttäviä, kun niissä on viileämpää, U-bahnit kulkevat puolestaan maan alla ja ovat melkoisen lämpimiä kesällä. Ratikkaverkosto on laaja ja ne alueet, jotka jäävät ratikoiden tai junien ulottumattomiin, ovat busseilla hyvin saavutettavissa. Berliini-päivinä kävelin helposti yli 15 km päivässä, ja silti tämän lisäksi käytin julkisia useita kertoja päivässä. Olen yleisesti ottaen sitä mieltä, että juurikin kävellen kaupunkiin tutustuu parhaiten, mutta Berliinissä on niin monta eri kaupunginosaa, joten kaupunginosien vaihtamiseen julkiset ovat hyviä. Jokainen kaupunginosansa tuppaa olemaan kuin oma kaupunkinsa ilmapiiriltään, joten Berliinissä kannattaa ehdottomasti tutustua useampaan kaupunginosaan. Kreuzberg on tällä hetkellä hip ja pop, ja monen mielestä paras kaupunginosa, itse tykkään muutaman päivän perusteella eniten Mittestä ja Prenzlauer Bergistä.

Majoituin Berliinissä kahdessa eri hostellissa, joista voin kyllä suositella oikeastaan molempia. Ensimmäistä, eli a&o Hostel Berlin Hauptbahnhofia voin suositella erittäin lämpimästi! Hostelli sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä (minun tappijaloillani matkaan meni 7-8 min) päärautatieasemasta hiljaisen kadun varrella. Hostelli on ihan uusi ja sen huomaa hyvin siisteydestä, materiaalivalinnoista jne. Aula muistuttaa enemmän hotellin aulaa kuin backpackaajien hostellia. Dorm-huoneessa jokaisessa sängyssä on omat latauspistokkeet ja lokerikot henkilökohtaisille pientavaroille, tosin isompia lukittavia lokeroita matkatavaroille ei ollut. Lisäksi modernin ja siistin hostellin katolta löytyy myös kattoterassi ja pihalta pala siirrettyä alkuperäistä Berliinin muuria. Hinnat dormeihin ovat alkaen 10€/yö, itse maksoin heinäkuun alussa lyhyellä varausajalla 25€/yö.

Toinen majoitukseni, Happy Go Lucky Hotel + Hostel, oli hieman sivummassa keskustasta, Charlottenburgissa, mutta sijaitsee aivan S- ja U-bahn-asemien vieressä (100m), joten liikkuminen oli helppoa. Tosin yöaikaan piti tsekkailla vähän tarkemmin, millä pääsee perille, kun junat ei kulje yötä läpeensä. Tykkäsin myös Charlottenburgin kaupunginosasta enemmän kuin päärautiksen ympäristöstä. Tämä hostelli henkii enemmän perinteisempää hostellihenkeä vanhemmassa talossa, joka on koristeltu hostellin omilla graffiteilla. Julkisivun tunnistaa helposti koko talon kokoisesta värikkäästä muraalista. Positiivinen ylläri oli, että tässä paikassa on ihan kunnon kokoiset säilytyskaapit omille tavaroille. Respasta saa panttia vastaan lukon säilytyskaapille ja lakanoiden mukana on myös pieni pyyhe. Hintalaatusuhteeltaan tämä paikka oli oikein hyvä: maksoin n. 12€/yö.

Tiivistetysti sanoisin, että majoitusta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota kulkuyhteyksiin, etenkin S- ja U-bahnien asemiin sekä raitiovaunulinjoihin. Näihin mainitsemiini hostelleihin pääsee kumpaankin helposti julkisilla, jopa keskellä yötä Schönefeltin lentokentältä. Kumpaankin majoitukseeni olisi saanut erillismaksua vastaan aamupalan, mutta halusin testailla eri aamupalapaikkoja Berliinissä, joten en ottanut tätä lisäpalvelua.
LRM_EXPORT_545136030815775_20190805_132130165.jpegLRM_EXPORT_545304924417832_20190805_132423097.jpeg

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

2 kommenttia artikkeliin ”Berliini – liikkuminen ja majoittuminen

  1. Päivitysilmoitus: Vuosikooste 2019 – Unelmamaja

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s