Näin kasvatat oman avokadopuun

Olen todella huono viherpeukalo ja hoidan kasveja hyvin kokeilevasti sekä fiilispohjalta. Nykyään saan sentään kasvit pysymään melko hyvin hengissä, mutta ei minulla vieläkään ole mitään hajua, kuinka mitäkin kasvia pitäisi hoitaa.
viherkasvit
Sen tiedän, että muratin mullan pitäisi olla koko ajan kosteaa, mutta kasvia ei saa hukuttaa liiallisella kastelulla, ja ettei avokadoa ilmeisesti voi kastella liikaa. Näillä tietotaidoilla olen kuitenkin onnistunut kasvattamaan jo muutamasta avokadon siemenestä edes jonkin näköisiä viherkasveja ja saanut muratin kasvattamaan uusia lehtiä köynnöksiinsä. Myös cantaloupe-melonin ja karambolan siemenistä tuli loistavia viherkasveja, mutta ne harmillisesti kuolivat tuossa talvella karatessani Aasian lämpöön.

Näillä joka kodin viherpeukalon opeilla aionkin antaa ohjeet, kuinka voit kasvattaa myös itsellesi oman avokadopuun. Hedelmiä siitä ei kyllä tule, koska se on ilmeisesti mahdotonta Suomessa normaaleissa asuinolosuhteissa, mutta kivan viherkasvin siitä saa. Ainakin, jos vain malttaa odottaa muutaman kuukauden. Tärkeimpänä vinkkinä avokadopuun kasvatukseen annankin kärsivällisyyden. Ja mahdollisimman monta avokadon kiveä, niin onnistumisprosentit kasvavat.

1. Putsaa avokadon kivi ja kuori pinnasta kiven uloin kerros pois
2. Kuivata kiveä vaikkapa tiskipöydällä muutama päivä
3. Tökkää kiveen kolme hammastikkua kiven ylempään puoliskoon tasaisin välein niin, että kiven suippopää jää ylös. Alapuolelle jää ikään kuin pikkuinen nappula
4. Laita kivi hammastikkuvirityksineen syvään lasiin tai maljakkoon ja täytä lasi vedellä. Kivi saa olla kunnolla vedessä
5. Idätä kiveä lasissa valoisalla paikalla. Lisää lasiin vettä päivittäin ja vaihda vesi kokonaan vähintään viikon välein
6. Kun kiveen ilmestyy pitkä juuri ja hieman puun vartta, voit siirtää kiven multaan (tähän voi mennä ihan mitä vain muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen, omat kokemukseni ovat kahdesta viikosta neljään kuukauteen)
7. Irroita kivestä varovasti hammastikut (kivi voi haljeta helposti, kun siitä kasvaa juuri ja varsi!), istuta kivi multaan, aseta ruukku valoisalle paikalle. Isompi ruukku on parempi kuin pienempi. Jätä puolet kivestä näkyviin
8. Kastele kasvia paljon ja tasaisin väliajoin! Avokado kasvaa luonnossa hyvin kosteissa olosuhteissa tropiikissa, joten ilmeisesti sitä ei voi kastella liikaa (ainakaan kovin helposti). Silti sanoisin, että kastele kasvia säännöllisesti kohtuullisella määrällä kuin harvemmin valtavalla määrällä vettä
9. Muista säännöllinen kastelu ja puhu kasville mukavia, ilmeisesti jotain ravinteitakin kannattaa välillä antaa. Voit antaa sille myös jonkun hassun hauskan nimen
10. Ylpeile kasvattamallasi avokadopuulla!

plants
Ilmeisesti kiven voi myös tökätä multaan ilman näitä vesilasikikkailuja, mutta siitä minulla on huonoja kokemuksia mädäntyneiden kivien verran. En voi siis varauksetta ehdottaa sitä tapaa, vaikka pari ystävääni tässä ovatkin onnistuneet.

Onko sinulla jotain hyviä vinkkejä avokadon tai jonkin muun kasvin kasvattamiseen siemenestä viherkasviksi?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

5 kommenttia artikkeliin ”Näin kasvatat oman avokadopuun

  1. Heippa Sanna! Googlettelin avokadon kasvatusohjeita, ja ihastelin kuvien vehreyttä! Sitten huomasin että olikin tutun näköinen bloggaaja 🙂 kiitos ohjeista ja aurinkoista kevättä! T. Suvi Namutehtaalta ikuisuus sitten

    Tykkää

  2. Hei
    Minä olen kasvattanut avokadon ja se on nyt 100cm pitkä ja on tois hyvän kuntoinen , lähettäisin kuvan mutta ei taida onnistua?lehtiä.kasvattaa ”vauhdilla ” koko kesän
    Mulla on kaksi avokadoa pienempää kasvamassa nekin hyvin lähtivät , tökkäsin multaan syksyllä.

    Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s