Heijastava neulepanta

Minulla on melkein poikkeuksetta hiukset ponnarilla tai nutturalla. Ja silloin pipon käyttäminen on hieman nihkeää, kun ponnari painaa päätä pipon alla tai vaihtoehtoisesti ponnari pitää aukaista ja hiukset sähköistyy tai lässähtää. Siksi tykkään käyttää leudommilla ilmoilla neulepantaa pipon sijaan. 

Neuloin itselleni jo vuosia sitten pikaisena käsityönä neulepannan, jota käytän yhä edelleen. Vuosien varrella olen kehitellyt mielessäni parannuksia pantaan, kuitenkaan tarttumatta puikkoihin. Ystäväni huikkasi jokunen viikko sitten nähtyään neulepantani, että haluaisi samanlaisen. Siispä päätin tehdä ystäväni pannan miettimilläni parannuksilla ja uudella ominaisuudella, heijastavalla pinnalla. Halusin, että neulepanta olisi paitsi lämmin, myös turvallisuutta lisäävä. Niinpä neuloin pannan keskiosaan mukaan heijastavaa lankaa. Työ on superhelppo ja kokoamisvaiheessa voi käyttää omia ratkaisuja, jos ei ihan ohjeesta ymmärrä. Ei ole onneksi niin nökönuukaa.
pantaneulepanta
Panta

 • Luo 50 silmukkaa
 • Neulo silmukat koko ajan oikein kunnes kaistaleen pituus on tuplaten verrattuna työn leveyteen
 • Päättele
 • Virkkaa/ompele kaistaleen pitkä sivu kiinni, niin että saat tuubin
 • Virkkaa/ompele kaistaleen lyhyet päät kiinni, niin että pitkä sauma jää kappaleen keskelle ja tavallaan pannan sisäpuolelle, ettei näy ulospäin ikävästi (en osaa selittää tätä kohtaa selkeästi, joten kysy, jos et ymmärtänyt)
 • Yhdistä lyhyet päät ompelemalla
 • Pujota saumakohtaan lanka ja vedä lanka kireälle, jotta panta rypistyy ja muodostaa ikään kuin rusetin

Rusetin keskiosa

 • Luo 10 silmukkaa
 • Neulo silmukat koko ajan oikein 8 kerrosta
 • Ota mukaan heijastinlanka ja neulo tuplalangalla 16 kerrosta
 • Jätä heijastinlanka pois ja jatka neulomista vielä 8 kerrosta
 • Päättele heijastinlangan päät
 • Kiepauta kaistale pannan rypistetyn sauman päälle
 • Ompele pienen kaistaleen lyhyet päät yhteen pannan sisäpuolelta

Ilman salamaa otettu kuva ja salamalla otettu kuva, jossa heijastinlanka näkyy.

Muistutuksena vielä näin pimeään vuodenaikaan: muistakaa käyttää heijastimia! Mitä useampi, sen parempi. Superhalpa ja helppo henkivakuutus täällä pimeydessä.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

5 kommenttia artikkeliin ”Heijastava neulepanta

 1. Onpa ihana, oot tosi taitava! Ja tosi hyvä muistutus tämä heijastinasia, itse ainakin huomaan, että kuljen ihan liian pimeänä.

  Tykkää

  1. Voi, kiitos kehuista! Heijastimet tosiaan meinaa unohtua usein. Itsekin syyllistyn liian vähäiseen heijastimenkäyttöön, vaikka joka vuosi kyllä yritän aina lisätä heijastimia takkeihin, laukkuihin jne.

   Tykkää

 2. Moi! Kivan näköinen ohje! Onko sulla muistikuvaa, että paljonko lankaa tuohon menee ja minkäkokoiset puikot on olleet köytössä? Varmaan menekki on suurempi kuin peruspantaan, kun tämä tehdään ikään ku tuplaleveänä tuubimaisuuden takia, jos oikein ymmärsin. Ostin juuri sellaista heijastavaa lankaa, ja ajattelin tehdä siitä siskolleni pannan, mutta en oo varma, riittääkö se 50 gramman kerä tämmöiseen… Tosin tuossahan voisi ehkä laittaa toista väriä takaosaan, niin saisi kuitenkin etupuolelle sen heijastavan langan näkyviin…

  Tykkää

  1. Moikka Ilona! Tein pannan jämälankakerästä, sanoisin että noin puolikas seiskaveikka ja puikkoina oli muistaakseni koko 4. Tuonhan voisi tosiaan tehdä noin kuten sanoit, niin heijastinlankaa ei menisi niin sanotusti hukkaan. Silloin lanka ainakin riittäisi pantaan. Kivoja neulontahetkiä! 🙂

   Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s