Tulkoon joulu

Oikein ihanaa ja rentouttavaa sunnuntaita sekä ensimmäistä adventtia. Jos sinulla on partiolaisten adventtikalenteri, saat aukaista kalenterista jo ensimmäisen luukun ja joulufiilistelyt voi nyt viimeistään aloittaa ihan täysiä. Itse taisin tänä vuonna moneen vuoteen malttaa mieleni ensimmäiseen adventtiin saakka, että annoin itselleni luvan kuunnella joululauluja ja virittäytyä joulutunnelmaan. Olen tänä syksynä ja alkutalvena kyllä jo herkutellut Aura-juustolla ja pipareilla sekä juonut muutaman tölkin glögiä, mutta näitä saattaa mennä alas kurkusta ihan minä vuodenaikana tahansa. Muuten olen malttanut mieleni jouluasioissa tähän saakka. Tänään kuitenkin oli vihdoin se päivä, kun etsin Spotifysta joululistan ja virittelin itseni joulun odotukseen. Adventtikynttilätkin asettelin ikkunalaudalle, vaikka oikeastaan kaikki adventtisunnuntait taidan olla menossa siellä sun täällä. Onneksi tulevina sunnuntai-iltoina kuitenkin ehdin sytyttää kynttilät hetkeksi kotiin tultuani ja polttaa niitä pienet pätkät.
1-adventti
Viime vuonna menin superhelpoilla adventtikynttilöillä. Tämä sopii sinulle, jos adventtikynttilät vaikkapa unohtuivat kaupan hyllylle. Eikä tämänkään vuoden aikaansaannokset vaadi suuria taidonnäytteitä ja monen kaapista taitaa löytyä tarvikkeetkin valmiiksi. Nämä adventtikynttilät syntyivät tavallisista kruunukynttilöistä, pilttipurkeista, puuroriisistä, yrttisekoituksesta ja kanelitangoista. Loppusilaukseksi tein purkkeihin numerot lasipinnoille tarkoitetulla tussilla.

Ensin asetin kynttilät silmämääräisesti keskelle purkkia (voit käyttää myös vaikka teemukia tai muuta astiaa) ja kaadoin ympärille puuroriisiä. Täytteeksi sopii myös tavallinen riisi, couscous, puurohiutaleet tai vaikkapa mysli. Pengo keittiönkaappeja ja käytä mielikuvistustasi. Kun riisiä oli tarpeeksi ja kynttilä pysyi tukevasti pystyssä, tasoittelin pinnan ja heitin pinnalle vielä vähän yrttisekoitusta tuomaan väriä ja hiukan tuoksua. Yrttien jälkeen tuikkasin vielä kanelitangot kynttilän ja riisin kaveriksi, sillä mielestäni puuroriisi ja kaneli kuuluvat aika tiukasti joulun kanssa yhteen. Lopuksi taiteilin simppelit numerot purkkien kylkiin ja kiikutin purkit ikkunalaudalle.
adventtikynttilat

Tämä ilta meneekin kynttilöistä, joulumusiikista ja teestä nautiskellessa. Idylliä hieman kyllä rikkoo tenttipänttäys. Ilta nimittäin täyttyy myös raivokkaasta lukemisesta ja pänttäämisestä. Tiistaina olisi edessä vielä viimeinen tentti ennen joululomaa ja sen jälkeen saa alkaa höllätä ja asennoitua joululoman viettoon. Tänä vuonna onkin tulossa joulu, jota odotan hurjasti! Ensimmäinen joulu kymmeneen vuoteen ihan vain oman perheen kesken.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

3 kommenttia artikkeliin ”Tulkoon joulu

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s