Adventtikynttilät

Täällä kävi taas perinteinen, enkä jotenkin yhtään tajunnut, että ensimmäinen adventti on jo tänä viikonloppuna. Tavallaan tiesin, mutta kun sairastellessa päivät ja oikeastaan viikotkin menevät jo vähän sekaisin, ei tämmöisiä aina muista.

En omista erillistä adventtikynttelikköä, vaan vuodesta toiseen päädyn hyödyntämään kotoa jo valmiiksi löytyviä kynttilöitä, kynttelikköjä ja muita materiaaleja. Aiempina vuosina olen tehnyt adventtikynttelikön tämän vuoden tapaan kotoa löytyvistä materiaaleista. Aiemmin tekemäni kyntteliköt löydät täältä, täältä ja täältä.

Aluksi ajattelin toisentaa vuoden 2016 kynttiläidean puuroriisin ja tuikkujen avulla, mutta päädyin lopulta väkertämään fimo-massasta adventtikynttiläkoristeet. Olen jo monta viikkoa mietiskellyt, että olisi kiva näperrellä pitkästä aikaa laatikoista löytyvillä fimo-massoilla, joten nyt päätin hyödyntää tilanteen. Muotoilin vaaleasta massasta ympyräalustoja, joihin lisäsin Ardisia crenata -kasvia muistuttavia vihreitä lehtiä ja punaisia marjoja. Ensimmäisen adventin koristeessa kasvikoristeita on yksi, toisen adventin koristeessa kaksi jne. Puolen tunnin uunipaiston jälkeen pujotin ennakkoon tekemieni reikien läpi langat ja ripustin koristeet roikkumaan kynttilöiden varteen. Helppo, monivuotinen ja sopivan simppeli adventtikynttiläidea. Aluksi suunnittelin ympyröihin lisäksi joulutähtiä, piparkakku-ukkoja sekä muita jouluun liittyviä aiheita, mutta lopulta päädyin näihin yksinkertaisiin kasveihin. Eli variaatioita on olemassa ihan yhtä paljon kuin on tekijöitäkin. Luovuus kukkimaan ja sorminäppäryyttä harjoittelemaan.

Tekemäni koristeet käyvät ihan peruskynttilöiden kaveriksi ja voivat olla käytössä vuodesta toiseen. Kuten muutenkin kynttilöiden kanssa, tulee kynttilöiden palamista seurailla, sillä tämmöiset ylimääräiset härpäkkeet eivät tietenkään ainakaan lisää paloturvallisuutta. Muista siis sammuttaa kynttilät hyvissä ajoin, ennen kuin tuli on lähelläkään koristeita.

Rauhallista ensimmäistä adventtia ja tunnelmallista joulun odotusta!

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

2 kommenttia artikkeliin ”Adventtikynttilät

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s