Helppo paperitähti jouluun

Joulukuu on täällä! Siispä nyt jos joskus on jo aika alkaa siirtää ajatuksia jouluun ja jouluaskarteluihin. Helpot ja nopeasti valmistuvat askartelut sekä käsityöt ovat mieleeni, joten tässäpäs yksi sellainen tarjolle! Tämä helppo, mutta näyttävä joulukoriste saattaakin olla tuttu sinulle jo omilta kouluajoiltasi.

Edelleen nämä samat paperitähdet ihastuttavat vuodesta toiseen. Lyhyt tarvikelista ja yksinkertaiset työvaiheet ovat näyttävyytensä lisäksi tämän koristeen vahvuudet. Tähtien taittelu onnistuu niin tavallisesta valkoisesta tulostuspaperista kuin sanomalehdistä, kuvioiduista koristepapereista tai vaikkapa tapettipaloista. Paperipalojen koolla leikitellessä saat tehtyä joko ihan minitähtiä tai hyvinkin suuria ja näyttäviä koristeita isoihinkin tiloihin. Tarvikelistan viivain, kynä eikä nitoja ole välttämättömyyksiä. Jos haluat tarkat viivat leikkausavuksi, silloin viivain ja kynä ovat eduksi. Ja loppuvaiheessa tähden kokoamisen voi tehdä liiman sijaan nitojalla, jos kaipaa vahvempaa pitoa. Tein yksinkertaiset kirjalliset ohjeet sekä videon tähden valmistamisesta. Suosittelen katsomaan molemmat läpi. Ne toivottavasti tukevat toisiaan.

TARVITSET:

 • paperia
 • sakset
 • paperiliimaa
 • (viivaimen)
 • (kynän)
 • (nitojan)

TEE NÄIN:

 1. Taita neliönmallinen paperi kolmioksi. Taita vielä uusiksi kolmioksi.
 2. (Piirrä viivat ja) leikkaa pitkän sivun suuntaisesti muutamia suikaleita taitesivulta alkaen. Älä leikkaa loppuun saakka.
 3. Aukaise paperi.
 4. Taivuta paperiin leikkausjäljistä syntyneiden pienimpien kolmioiden päät yhteen ja liimaa. Pienimpien osien liimailussa kynä voi olla kätevä apuväline, jotta liimakohtaa saa painettua tarpeeksi.
 5. Käännä paperi toisinpäin ja liimaa toisiksi pienimpien kolmioiden päät yhteen.
 6. Käännä paperi ja jatka yllä olevien ohjeiden mukaan, kunnes kaikki ”kolmiot” on taivutettu ja liimattu.
 7. Nyt sinulla on yksi sakara valmiina. Tee viisi sakaraa lisää samalla tavalla.
 8. Kiinnitä sakarat toisiinsa sakaran päästä joko liimaamalla tai nitomalla.
 9. Kiinnitä tähteen ripustusnaru ja laita roikkumaan.
Jos tuntuu, että videolla edetään liian nopeasti, videon nopeutta voi säätää hitaammalle oikeassa alareunassa olevasta rataspyörästä.
@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s