Tein itselleni matkakassin

Tässä on tullut taas pitkästä aikaa kaivettua ompelukone entistä useammin esiin. Olen viime aikoina hurruutellut ompelukoneella niin tyynynpäällisiä, fiksaillut yhtä kesämekkoa kuin pyöräytellyt yksi ilta itselleni uuden matkakassinkin.
matkakassi
Kaappiin on kertynyt tässä aikojen saatossa kaikkien tietämiä Marimekon logokasseja ihan kiitettävä määrä. Minulla olikin alunperin tarkoituksena ihan vain vähän tuunata yhtä tällaista logokassia ja lisätä siihen vetoketju, jottei kassin sisältö aina levahda ympäriinsä. Lopulta päädyin kuitenkin ompelemaan ihan kokonaan uuden kassin, kun mietiskelin, mitä keksisin nurkassa lymyilevästä Marimekon Veljekset-kankaasta. Nappasin siis logokassista silmämääräisesti mitat, kantohihnojen paikat ja muuten friistailasin aika vahvasti.

Surruuttelin kassiin kaikessa ompeluinnostuksessani jopa vetoketjullisen sisätaskun, johon sujahtaa kätevästi esimerkiksi avaimet. Ompeluhommaan sisältyi toki hieman myös purkamista ja uudestaan ompeluakin, kun tusasin kassia kasaan iltamyöhäisellä, eikä ompeluaivot olleet enää ihan mukana touhussa. Tämä onkin hyvä muistutus sekä itselleni että muille ei-ammatti-ompelijoille, että se on ihan fine, vaikka joka kerta kaikki ei menisi ekalla kerralla putkeen, vaan välillä voi myös joutua purkamaan. Siinä yleensä oppii uutta ja saattaa jopa kehittyä ompelijanakin.
kassivetoketju
Toistaiseksi matkakassi on päässyt toimimaan viikonloppukassina muutamaan otteeseen ja olen saanut todeta sen tehtäväänsä sopivaksi. Sisään mahtuu vallan mainiosti muutaman päivän vaihtovaatteet ja yhdet kengät (jopa vaelluskengät) sekä sellaista pikkusälää, mitä nyt mukaan tarviikaan. Joka kerta, kun on omasta ompelusta kyse, tulee saumojen kestävyyttä vähän epäiltyä. Ainakin toistaiseksi jokainen sauma ja kantohihna on kestäneet toimissaan ongelmitta. Sanoisin tätä siis onnistuneeksi iltapuhteeksi.

Veikkailen, että lähitulevaisuudessa ompelukone tulee muutenkin kaivettua melko tiheästi esille, jotta syksyllä en ole ihan ruosteessa, kun pääsen aloittamaan käsityön sivuaineopinnot. Olen aivan superinnoissani näistä sivuaineopinnoistani! Pääsen laajentamaan kässäntaitojani sekä pehmeissä että kovissa materiaaleissa, ja saan sitten joskus myös kässänopen pätevyyden. Aika parasta!

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Tein itselleni matkakassin

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s