Helppo juhannustuliainen

Niin tässä vaan juhannusviikkoa huristellaan eteenpäin kovaa vauhtia. Monella tuntuu olevan tänään jo  vapaata ja juhannukseen valmistaudutaan asiaan kuuluvalla hartaudella. Itsekin olen puolen päivän jälkeen vihdoin siirtynyt juhannuslaitumille ja suuntaan maaseudun rauhaan kuuntelemaan kuikkien kujellusta. Eilen iltana päätin kuitenkin vielä väsätä nopeat juhannusviemiset.
marenkirasia
En ole mitenkään erityisesti marengin ystävä, mutta edellisillan leipomuksista jäi yli valkuaisia sen verran, että päätin käyttää ne pois. Koska en ole marengilla herkuttelija, halusin perusmarenkeihin jotain jujua. Niinpä päädyin tekemään minttusuklaisia versioita. Helppoa ja herkullista, eikä paina laukussa paljoa. Aika passeli kylävieminen siis. Ja vaikka itse sanonkin, tuli näistä niin hyviä, että joudun ehkä tekemään uuden satsin ihan piakkoin.
marenki
12 pienehköä marenkia

Tarvitset

2 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
35 g tummaa minttusuklaata (Fazer Pure Dark 70% Cocoa Twist of Mint)

Laita kattilan pohjalle vettä, lämmitä kiehuvaksi. Aseta kattilan päälle kulho, joka ei koske veteen. Lisää kulhoon valkuaiset ja sokeri. Lämmitä valkuaiset ja sokeri lämpimässä vesihauteessa 60 asteiseksi. Paistilämpömittari on kätevä tähän. Sekoittele välillä. Tässä välissä on myös hyvä sulattaa suklaa mikrossa miedolla lämmöllä.

Kun valkuaissokeriseos on 60-asteista, ota kulho pois kattilan yltä. Vatkaa seosta sähkövatkaimella noin 10 minuuttia. Vaahdosta tulee kiiltävää ja se jäähtyy sopivasti. Lisää sulanut suklaa vaahtoon ohuena nauhana. Pyöräytä suklaata muutamilla vedoilla vaahdon joukkoon. Jos haluat, että suklaaraidat erottuvat kauniisti, älä sekoita enempää.

Lätki teelusikalla nokareita puhtaalle leivinpaperille. Paista uunin keskitasolla 110 ºC, noin 40 min. Marenki kuivuu pinnalta rapeaksi, mutta jää sisältä sopivan tahmeaksi.
marengit

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

Yksi kommentti artikkeliin ”Helppo juhannustuliainen

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s