Yllätyksellinen Rooma

Vietin viime viikolla pidennetyn viikonlopun sydämeni hurmanneessa Italiassa, tarkemmin sanottuna maan pääkaupungissa, Roomassa. Vaikka kaupunki olikin jo ennestään hieman tuttu viime kesäisen vierailun johdosta, pääsi se tälläkin kertaa yllättämään kerran jos toisenkin. colosseum_with_flowersromaYllätystä kerrakseen oli jo koko matka, reissu oli nimittäin yhden arvonnan pääpalkinto. Osallistuin kuopiolaisen Ravintola Maljan 10-vuotisarvontaan tovi sitten selaillessani Facebookin feediä puhelimellani. Näin tämän lempparikuppilani julkaisun arvonnasta ja tykkäsin kilpailukuvasta ajatuksella ”no koitetaan nyt”. Voitan kieltämättä aika usein arvonnoissa yms, mutta yleensä palkinnot on luokkaa keksipaketti. Kerrankin kävi kunnon mäihä ja voitin sitten Rooman matkan kahdelle. Nappasin mukaan parhaan ystäväni ja suuntasimme pizzan ja pastan luvattuun maahan.
piazzaristorantekuppilaRoomassa riittää ihmeteltävää ja ihasteltavaa loputtomiin. Minkä tahansa nurkan takaa saattaa avautua kaunis aukio kahviloineen ja ravintoloineen siinä missä seuraavan nurkan takana seisoo naurettavan suuri, vuosisatoja vanha rakennus upeine kaiverruksineen. Samoja historiallisia pytenkejä on ihmettelemässä tuhatpäiset turistilaumat maailman joka kolkasta, näin kesäkuun alussa etenkin Yhdysvalloista, Brasiliasta ja eri puolilta Aasiaa. Historiallisten kohteiden ja tursitimassojen paljous saattaa aiheuttaa melkoisen ähkyn yltäkylläisyydellään. Onneksi ähkyn lieventämiseen toimii aika hyvin hetken istuskelu paikallisen ravintolan terassilla viinilasin ääressä. Tällä reissulla tulikin keskityttyä lähinnä herkulliseen ruokaan, vilvoittaviin juomiin ja hyvän ystävän seuraan. Voiko lomareissulta juuri muuta toivoa? Kiersimme kyllä myös niin sanotut pakolliset nähtävyydet, mutta emme kuluttaneet loma-aikaamme jonottamiseen tai museoissa pyörimiseen. Jo Colosseumin, Vatikaanivaltion ja muiden nähtävyyksien pintapuolinen tarkastelu sai aikaan oman fiiliksensä. Rooman historialliset kaivaukset, rakennukset ja tunnelmalliset kujat tarjoavat mielestäni jo ihan tarpeeksi ihmeteltävää sekä ihasteltavaa ilman sisäänpääsymaksujakin. Ehkä pidemmällä reissulla tutustuisin tarkemmin kohteisiin ja käyttäisin aikaani enemmänkin esimerkiksi opastetuille kierroksille.
fontana_di_trevipantheon
Yövyimme aivan Pantheonin kyljessä, joten päänähtävyydet sijaitsi aivan kotinurkilla. Kuljimme paikasta toiseen jalan, päänähtävyyksien välimatkat kun on aika pieniä. Vaeltelimme parin päivän aikana kujia aika hyvään malliin ilman sen suurempia päämääriä ja viimeisenä päivänä totesimmekin kolunneemme kujat melko kattavasti. Perjantai-iltana päädyimme päämäärättömän vaeltelun jälkeen illallistamaan kadulle, jossa oli Roma Priden etkot. Netin ääreen päästyämme selvittelimme Priden aikatauluja tarkemminkin. Lauantaina lounaspaikkamme terassi ja viinipullo kuitenkin voitti aikataulun ja olimme jo aika varmoja, että missasimme kulkueen. Lopulta päädyimme kuitenkin tanssimaan ja juhlimaan Pride-kulkueeseen aivan paraatipaikalle Colosseumin kulmalta Madonnan aukiolle. Hauskan sattuman tästä tekee se, että vanhempani ovat osuneet sattumalta Roma Priden kulkueeseen joitain vuosia sitten omalla lomallaan. Pitihän sitä sitten jatkaa perinteitä!
colosseumpridemadonna
Saimme nauttia matkamme aikana ennusteista huolimatta mukavan aurinkoisesta ja helteisestä säästä. Yhtenä aamupäivänä taivaalta tipahteli muutamia pisaroita, mutta iltapäiväksi pamahtikin ihan kunnon helle sitten vastapainoksi. Kaiken kaikkiaan Rooma täytti loman piirteet täydellisesti ja jätti mieleen lämpimät muistot tästä reissusta. Kiitos matkaseuralaiselleni sekä tietenkin Ravintola Maljalle matkan toteutuksesta!

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s