Laskiaispulla Nutellalla

Helmikuu on melkoista herkuttelun kulta-aikaa – on J.L. Runebergin päivää, laskiaissunnuntaita, laskiaistiistaita, ystävänpäivää ja mitä näitä nyt onkaan. Näistä laskiainen on oma suosikkini herkkunsa takia ja pitihän kausi jo avata parilla pullalla. Laskiaispullan täyte jakaa jengin todella tehokkaasti kahtia – hilloporukkaan ja mantelimassatyyppeihin. Itse kuulun ensimmäiseen, ihan ehdottomasti. Nyt kahinoihin on tullut takavasemmalta, lahden yli lännestä myös pikkuruinen kolmaspyörä, Nutella-pulla. Ruotsissa Nutella-semla on tehnyt tuloaan tämän talven ja on noussut jo isoksi hitiksi länsinaapurissamme. En usko, että Nutella-semla tulee pidemmällä aikavälillä haastamaan hilloa ja mantelimassaa, mutta ainakin tänä vuonna se kilpailee tehokkaasti näiden perinteisten täytteiden rinnalla.
semla
Tein yhden pullan tutulla ja turvallisella mansikkahillo-kermavaahto-kombolla, mutta toisen kohdalla hieman hulluttelin ja kokeilin Nutellaa. Koska Nutella on ihan superhyvää, oli minunkin pakko törkätä lusikkani Nutella-purkkiin ja koittaa tätä hypetettyä ilmestystä. Sotkin Nutellasta ja kermavaahdosta tasaisen vaahdon pullan väliin laitettavaksi, näin pähkinälevitettä ja kermaa on tasaisesti pullan sisällä. Miltä se sitten maistui? Aika hyvältä! Olihan se aika makea ilmestys, mutta tämmöiselle sokerihiirelle aika passeli. Ei nämä mun mielestä laskiaispullia korvaa, tiedättehän, nostalgia ja niin edelleen, mutta ihan muuten vaan kyllä sopivia. Taidankin kehitellä jonkin ihan oman juhlan, jolloin syödään sitten aina Nutella-semlaa!

Joko sinä oot maistanut Nutella-laskiaispullia?

eng We have here in Finland laskiainen this Sunday and people go to sledding hill and eat laskiais buns. The traditional laskiais bun is filled with whipped cream and strawberry jam or whipped cream and almond paste. I prefer the jam. Now there’s third option – whipped cream and Nutella. Yummy!

@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s