Kiss My Turku – Kahvilat

Ajattelin aloittaa tämmöisen uuden juttusarjan, jossa esittelen ja käyn läpi omia suosikkejani  Turusta. En ollut tajunnut, kuinka monipuolinen ja aktiivinen kaupunki Turku onkaan, ennen kuin muutin tänne muutama vuosi sitten. Varsinkin ruoka- ja design-kenttä on todella aktiivinen ja runsas. Juttusarjaan tulee useampi osa, joista ensimmäisenä hypätään lemppareitteni, eli kahviloiden kimppuun. Näitä(kin) täällä riittää ihan laidasta laitaan ja mausta makuun.

Gaggui Kaffela
Humalistonkadulla jyhkeän kivitalon katutasossa majaileva Gaggui kaffela on kuuluisa herrrrrkullisista ja hauskasti nimetyistä kakuistaan. Kakuista löytyy mielenkiintoisia ja maukkaita yhdistelmiä melkoisen tuhdin kokoisina paloina. Kylkeen vielä taidokkaasti valmistettu kahvi tai tee kruunaamaan herkkuhetken. Itse sytyn paikan sisustukselle ihan täysiä. Vintagea, suomalaista ja etenkin paikallista, turkulaista designia, mm. Saanaa ja Ollia sekä BEdesignia. Paikka valmistaa myös hempeän kauniita hääkakkuja tilauksesta.

OSOITE
Humalistonkatu 15 A, 20100 Turku

AVOINNA
Ti-Pe 10-19
La 10-18
Su 12-18

Mbakery
Virallisestikin Suomen paras leipomo. Jos olet katsonut Suomen paras leipomo -ohjelmaa, on Mbakery tullutkin jo varmaan tutuksi. Mbakerylta löytyy tätä nykyä leipomomyymälänsä lisäksi kaksi kahvilaa, Piece of Cake -kahvila tunnelmallisesta vanhasta kauppahallista ja toinen, vastikään aukaistu Take the Cake -kahvila uusitusta Myllyn kauppakeskuksesta. Kakut ovat ihan hurjan kauniita, mutta kauniin ulkonäkönsä lisäksi myös todella, todella hyviä. Pakko myös mainita Piece of Cake -kahvilan perjantaisesta kakkubuffasta. 11,90 hintaan mielin määrin kakkua taltuttamaan makean nälkää.

OSOITE
Piece of Cake, Turun Kauppahalli
Eerikinkatu 16 H, 20100 Turku

AVOINNA
Ma-Pe 8-18
La 8-16

tiirikkalaAnniskelukahvila Tiirikkala
Tämä ihanan tunnelmallinen anniskelukahvila sijaitsee jokirannassa, toisel pual jokke, eli kirjaston kanssa samalla puolella jokea. Tiirikkala on vanhassa puutalopätkässä, jossa oli aiemmin Artekin myymälä. Paikka on tunnelmaltaan ihan omanlaisensa ja sopii niin kahvitteluun kuin drinksutteluunkin. Vitriinistä saa herkullisia ja isoja kakkupaloja sekä muuta makeaa. Listalta löytyy lisäksi suolaista pikkunaposteltavaa ja ihan isommankin nälän taltuttajaa. Myös drinksut kannattaa testata läpi. Ei välttämättä kaikkia samana iltana tosin…

OSOITE
Vähätori, Linnankatu 3, 20100 Turku

AVOINNA
Ti-To 11-22
Pe-La 11-02
Su 12-22

Café Art
Aurajokirannassa, Tiirikkalan lähistöllä sijaitseva Café Art on tunnettu kahveistaan ja korvapuusteistaan. Itse en juo kahvia, joten olen vähän huono sanomaan kahvipuoleen mitään. Tosin uskon väitteen hyvästä kahvista, sillä paikka käyttää huumaavan hyvän tuoksuisia kahveja ja tiskin takana häärää palkittuja baristoja. Hyllystä löytyy myynnistä myös Turun kahvipaahtimon kahveja. Syötävät ovat huippuhyviä ja paikan tunnelma kodikkaan mutkaton. Kesäisin on ihana istua ulkona joen varrella pikkupöydissä ja nauttia paikan herkuista.

OSOITE
Läntinen Rantakatu 5, 20100 Turku

AVOINNA
Ma-Pe 10-19
La 10-17
Su 11-17

Kuvat kahviloiden nettisivuilta

eng My favorite cafeterias here in Turku.

@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s