Kiss My Turku – Pizzat

Yksi asia, mikä tuntuu saavan lähes poikkeuksetta hymyn tyypin kuin tyypin huulille on pizza. En ainakaan tietääkseni ole törmännyt ihmiseen, joka ei tykkäisi pizzasta. Omaksi onnekseni (ja jenkkakahvojen kauhuksi) Turku on ilmeisesti jonkinlainen Suomen pizzapääkaupunki, sen verran hyviä pizzopaikkoja täältä löytyy. Laitetaas eetteriin omat suosikkini Turun pizzapaikoista. Jätin listan ulkopuolelle kebabpizzeriat yms. ja keskityin sellaisiin keskivertoa tasokkaampiin paikkoihin. Hyviä paikkoja olisi vaikka ja kuinka, mutta tässäpäs tulee minun top kolmoseni.

Tintå
Ihanan tunnelmallinen ja todella suosittu ruokapaikka ihan joen tuntumassa. Hyviä viinejä ja herkullista ruokaa. Pizzoista löytyy hieman eksoottisempia yhdistelmiä kuin perinteinen kinkku-ananas. Omia lemppareitani heidän täyteyhdistelmistä on päärynä-sinihomejuusto ja mansikka-vuohenjuusto. Näitä himoitsen, ööh, koko ajan. Ilta-aikaan ja viikonloppuisin pöytävaraus on aika ehdoton.

OSOITE
Läntinen rantakatu 9

AVOINNA
ma 11-24
ti-to 11-01
pe 11-02
la 12-02
su 12-22

Pub Niska Turku
Tämäkin herkullinen pizzapaikka sijaitsee joen varrella. Tai oikeammin pitäisi sanoa pizzapaikan sijaan peltileipäpaikka, kuten ahvenanmaalaiset näitä lättyjä kutsuvat. Paikka on Strömsöstäkin tutun Micken perustama ja täällä peltileipien maut menevät todellakin kuin Strömsössä. Herrrrrkullisia makuyhdistelmiä kivassa miljöössä. Listalta löytyy ihanilla täytteillä ryyditettyjä peltileipiä ja jokaisen peltileivän nimen alta löytyy pieni tarina nimen takaa. Sympaattista. Näistä pizzoista tulee haaveiltua ja kuolattua harva se viikko.

OSOITE
Kristiinankatu 1

AVOINNA
Ti-to 11-22
Pe 11-23
La 12-23
Su 12-19

pizzariumPizzarium
Tämä jo pienestä klassikon asemastakin nauttiva pizzakeidas on levittäytynyt viime vuoden aikana  myös pääkaupunkiimme, mutta Turusta löytyy se alkuperäinen paikka. Pizzarium pitää majaansa Hansakorttelissa Kultatalon yläkerrassa, eikä ehkä miljöönä ole se houkuttelevin, mutta annettakoon anteeksi, sillä ruuan takiahan sinne mennään. Monen mielestä Suomen parasta pizzaa. Mitäs siihen sitten vastaan väittämään. Käy testaamassa ja totea itse.

OSOITE
Hansakortteli, Kultatalo 3. krs
Aurakatu 12 A

AVOINNA
Ma-pe 10–20
La 10–18
Su 12–18

Kuvat pizzerioitten nettisivuilta ja Facebookista

eng My top 3 pizzerias in Turku.

@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

2 kommenttia artikkeliin ”Kiss My Turku – Pizzat

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s