Sohvapöytä eurolavoista

Vanhaa blogiani lukeneille tämä onkin vanhaa kauraa, mutta kertaus on opintojen äiti. Eikö? Trukkilavoja on näkynyt sisustuksissa jo muutaman vuoden ajan, samoin tässä huushollissa. Pari vuotta sitten oli vain yksinkertaisesti saatava eurolavoista tehty sohvapöytä, kun pöydän hankinta tuli ajankohtaiseksi. Paras ja kohdallani oikeastaan ainut vaihtoehto lavapöydän hankintaan oli tehdä se itse. Joten ei muuta kuin lavan metsästykseen. Tämän meidän taloyhtiön takapihalla on onneksi lastaussilta, jonka alla on välillä hylättyjä lavoja. Siispä hetken aikaa, kun jaksoi tsekkailla ja kyttäillä, osui kohdalle pari hyväkuntoista lavaa. Eipä muuta kuin lavat kainaloon ja toimeksi!
pallet_table
Koska EUR-lavat on aika isoja ja painavia, oli aika selvää, että lavat sahataan pienemmiksi. Sahauksen jälkeen oli aika maalata lavat. Valkoista maalia oli varattu reippaasti, mutta silti maalin menekki yllätti. Tuollainen raakapuinen lava imee itseensä yllättävän paljon maalia. Varsinkin ne kulmapalaset. Loppuen lopuksi olikin onni onnettomuudessa, että puu imi maalia itseensä enemmän kuin olin ajatellut, näin lopputuloksesta tuli kivan rustiikkinen. Ennen pöydän käyttöönottoa täytyi päällekkäin olevat lavat vetää kunnon muttereilla kiinni toisiinsa. Koska oli selvää, että mutterit tulevat näkyvälle paikalle, tuli vanha kikka käyttöön: ”mitä et voi peittää, korosta.” Niinpä muttereiksi valikoitui massiiviset ja selvästi näkyvät yksilöt. Lisäksi lavojen alle lisättiin pyörivät ja tarpeeksi jykevät renkaat, jotta pöydälle tuli sopiva korkeus. Renkaat oli selvä valinta koska helppo siirreltävyys oli yksi pöydän tärkeimmistä kriteereistä. Pöytä oli hetken aikaa ilman päällyslasia, mutta olihan se aika ärsyttävää, kun täytyi katsoa tarkasti, mihin uskaltaa laskea lasin, ettei käy hassusti. Ja pölyä oli aika hankala saada hinkutettua irti raakapuisesta pinnasta. Loppusilaukseksi tulikin koko komeuden päälle vielä mittatilauksena leikattu karkaistu lasi.
pallettable
Eihän tämä pöytänä mikään halvin ollut vaikka lavat ilmaisia olikin. Niiden lisäksi piti hommata mutterit, renkaat, maali ja lopuksi vielä päällyslasi. Loppuen lopuksi koko lystille taisi tulla hintaa noin 80 €, mutta en voisi olla juuri tyytyväisempi tuohon pöytään. Suurimman siivun tuosta summasta vei mittatilauslasi, joka maksoi noin viisikymppiä. Mielestäni ihan reilu hinta mittojen mukaan leikatulle karkaistulle lasille, joka toimitettiin vielä kotiovelle saakka.
details
Vieläkö lavahuonekalut jaksaa innostaa vai onko jo passé?

@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

eng Our DIY pallet table for living room. Saw, paint, build – ready! Do you like the pallet furnitures or are these already passé?

3 kommenttia artikkeliin ”Sohvapöytä eurolavoista

  1. Moikka,

    Saman tyyppinen projekti meneillään täällä. Saako kysyä että mistä lasi on tilattu?:)

    Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s