Kiss My Turku -Illan istumista

Isketääs sitten kiinni paikkoihin, joissa on kiva viettää iltaa ystävien kanssa. Paikkoja tässäkin kategoriassa olisi tuhottomasti, mutta tässä muutama kiva, jotka kannattaa laittaa korvan taakse. 

brewdogBrewDog Turku
Tämän erikoisoluisiin keskittyvän brittiläisen panimon baari on varmasti ainakin Helsingissä liikkuneille tuttu. Panimo aukaisi viime vuoden loppupuolella toisen baarinsa Suomessa myös Turkuun. BrewDogissa on hanassa 18 eri olutta, jääkaapissa erikoissiidereitä ja sivuun pikkunaposteltavaa syötäväksi. Paikan tyyli upposi minuun kuin lämmin veitsi voihin. Täällä on kivan rento ja sopivan keski-eurooppalainen meininki.

OSOITE
Eerikinkatu 6 B

AVOINNA
ma-ti 14–00
ke-to 14–01
pe 14–02
la 12–02
su 15–23

Baari*
Tämä paikka hämmentää nimellään: baari nimeltä Baari. Tosin sanoisin, että nimi hämmentää vähiten, nimittäin tämä on melkoisen hämmentävä paikka (sillai hyvällä tavalla). Paikasta löytyy löhöämiseen kylpyammeita, lapsenmielisille keinuja, istuskeluun vanhoja koulupulpetteja… Kaiken kruunaa mielestäni vanha auto, jonka sisällä voi siemailla keskiketterää! Paikka on yllätyksellinen myös pohjansa ansiosta, sokkeloinen ja täynnä hämyisiä pikkukolosia. Kaikessa outoudessaan hurjan hauska paikka! Ja kuten paikka itseään kuvailee: ”Baari, jossa yhdistyy niin mummola kuin Essokin.”

OSOITE
Aurakatu 14

AVOINNA
Ke-to 17-02 (03)
Pe-la 17-04
Su 19-02

tiirikkalaAnniskelukahvila Tiirikkala
Vinkkasin tästä samasta paikasta jo aiemmin kahvila-koosteessa. Pakko ympätä se myös drinksuttelu-listaan, koska siihenkin tämä paikka sopii täydellisesti. Tiirikkala on vanhassa puutalopätkässä, josta ei tunnelmaa puutu. Paikka on valaistu kivasti ja pääsee mielestäni oikeuksiinsa pimeällä. Iltaisin pään saa keinumaan drinkkien lisäksi myös live-musiikki. Esiintyjiä laidasta laitaan, tyylejä jazzista balladeihin.  Käy katsomassa esiintyjät täältä.

OSOITE
Vähätori, Linnankatu 3

AVOINNA
Ti-To 11-22
Pe-La 11-02
Su 12-22

Papu Mexican Bar
Papu on hauska ja rento paikka illan istumiseen. Vai mitä sanotte rentoudesta, kun baaritiskin ympärillä on keinuja, joissa istuskellen voi siemailla mansikkamargaritaa? Seinillä on meksikolaistyyppisiä pirteitä ja isoja seinämaalauksia, valaistus on hämyisän houkutteleva ja paikalla soi letkeä musiikki. Paikka on yksi lemppareistani, tosin miinusta täytyy antaa liian kovalla soivasta musiikista. Välillä on hieman hankala kuulla, mitä pöydän toisella puolella oleva kaveri sanoo. Tosin tämänkin voisi ehkä välttää menemällä sivuhuoneisiin, joista löytyy mukavia löhötyynyjä ja entisestään rennompaa menoa kuin baaritiskin ympäristössä.

OSOITE
Eerikinkatu 8

AVOINNA
Pe-la 18-02

Jokilaivat ja jokiranta*
Klassikko. Pakollinen ohjelmanumero kesäisessä Turussa. Aurasillan ja Teatterisillan kupeessa on ne suosituimmat jokilaivat (Aussie Bar, Katariina, Donna jne.), toki myös Martinsillan läheltä löytyy lisää laivoja. Teatterisillan molemmin puolin olevat laivat vetävät kauniina kesäpäivänä kannet täyteen ja jengi jaksaa istuskella siellä helposti pitkälle yöhön. Myös jokirannan nurmialueet täyttyvät kauniilla ilmalla täyteen iloisia ihmisiä. Lämpimänä kesäiltana tunnelma on kuin Keski-Euroopassa konsanaan.

OSOITE
Jokiranta, Itäinen rantakatu

AVOINNA
Kesäisin, aamusta yöhön

Kuvat baarien nettisivuilta, Facebookista ja omista arkistoistani*
@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

eng My favorite bars and pubs in Turku.

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s