Urban – Kuopion paras lounas

Olen aiemmin huikannut ainakin Instagramin puolella tästä kuopiolaisesta lounasravintolasta, mutta paikka ansaitsee kyllä ihan oman postauksensakin. Voin käsi sydämellä vannoa, että tämä tyylikkäästi sisustettu ja hyvällä asiakaspalvelulla höystetty ravintola on Kuopion, ja ehkä jopa Suomen paras lounaspaikka. Ainakin, jos minulta kysytään.
urbanurban_lounasravintola


Urban
on Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan, Anssi Kantelisen, perustama ravintola aivan Kuopion ytimessä. Puijonkadulla sijaitseva paikka on avoinna maanantaista perjantaihin lounasaikaan, eli klo 10.30–14.00. Tykkään lounaassa siitä, että se etenee aina saman kaavan mukaan, mutta joka kerta makumaailmat räjäyttävät yllätyksellisyydellään ja herkullisuudellaan. Listalle on muodostunut toki myös tuttuja klassikoita, joita asiakkaat osaavat jo odottaa. Yksi tällaisista on Urbanin lihapullat, nam! Pöytiin tarjoiltu lounashan siis etenee niin, että aluksi on aina pikkukippo alkukeittoa alkusalaatin ja saaristolaisleivän kera. Alkukeitot ovat poikkeuksetta olleet aivan mun lemppareita. Pääruoan saa valita kahden erilaisen annoksen väliltä. Tarjolla olevista annoksista toinen on muuten aina kasvisvaihtoehto, tästä pisteet Urbanille. Aterian kruunaa vielä Johan & Nyströmin kahvi tai tee ja aivan minijälkkäri, joka kuitenkin on ollut aina sen verran herkullinen ja makea, että minikoosta huolimatta jälkkäri on juuri sopiva.
lihapullatlehtiteline
Tykkään Urbanin lounaassa myös siitä, että siellä toimitaan hieman eri tavalla kuin on totuttu suomalaisessa ravintolakulttuurissa tekemään, eri seurueita nimittäin istutetaan samaan pöytään. Eli jos saavut lounastamaan ja paikka on muuten täynnä, mutta kuuden hengen pöydässä on kaksi paikkaa vapaana, ohjataan sinut istumaan ryhmän jatkoksi. Moni, joka tätä systeemiä ei tiedä, kääntyy ovella pois, kun näkee, että ravintolassa on vapaita paikkoja, muttei vapaita pöytiä. Ja ei hätää, vaikka sinut istutetaan tuntemattoman viereen, saat kuitenkin lounastaa ihan omassa rauhassa. Ehkä ihan kaikkein mehevimpiä juoruja ei  tosin kannata tuolla jakaa 😉

Ravintolassa järjestetään nykyään myös yllätysmenuita ilta-aikaan yhtenä perjantaina ja lauantaina kuukaudessa. Nuo menuillat varataan muuten aina täyteen alta aikayksikön, joten kannattaa olla nopea! Itse en ole vielä päässyt testaamaan näitä menuiltoja, mutta nyt kun asun lähempänä Kuopiota, aion ihan ehdottomasti joku viikonloppu päästä nauttimaan näistä yllätyksistä.
top_chefkeitto
Mun vanhemmat on ihan vakkarikävijöitä Urbanissa ja onkin aina kiva käydä heidän kanssaan syömässä tuolla, kun Anna ja Anssi tunnistaa heidät, niin yrittäjäpariskunta tai vähintäänkin salin puolella työskentelevä Anna tulee aina jutustelemaan niitä näitä. Muutenkin tunnelma on aina mukavan tuttavallinen ja rento. Psst, vaikka tämä aikamoinen ylistyslaulu taisi ollakin, tein tämän ihan puhtaasti suosittelemisen halusta. On vaan niin hyvästä paikasta kyse.

Kun on selvitty tästä viikonlopusta, voi ensi viikon aloittaakin hieman paremmin ja suunnata vaikkapa Urbaniin lounaalle. Itse tosin taidan olosuhteiden pakosta pitäytytä opiskelijalounaassa yliopistolla, heh. Joko sinä olet käynyt testaamassa Urbania?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

 

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s