Bullet Journal

Bullet journalit, eli bujot, ovat nousseet tässä viimeisen vuoden aikana kunnolla näkyviin ja herättäneet etenkin sosiaalisessa mediassa huomiota. Kyseessä on siis tietyllä tavalla täytettävä/koottava muistikirja ja kalenteri. Jokainen voi tehdä omasta bullet journalista juuri sellaisen kuin itse haluaa.

todo_ideattuhlariItse aloitin bujoilun tämän vuoden alussa, mutta en käytä sitä kalenterin tapaan, kuten suurin osa taitaa käyttää. Olen yhä edelleen henkeen ja vereen kalenteri-ihminen, jolla on oltava paperinen kalenteri viikkonumeroilla ja yhtenäisellä viikonäkymällä, joten tähän minulla on ihan kaupan valmis kalenteri. Bullet journalia vuorostani käytän perinteisen muistikirjan tapaan, mutta hyödynnän siinä varsinaista bujo-tekniikkaa (johon voit perehtyä virallisella bullet journal -sivulla täällä tai suomenkielisenä täällä) ja panostan, ainakin välillä sille päälle sattuessani, sivujen visuaalisuuteen. Olen huomannut bujoilun superkäteväksi etenkin to do -listojen tekoon, rahan seurantaan ja urheilujen merkkailuun.

Rakastan tehdä listoja ja milloin milläkin paperilapulla on aina joku listaus menossa. Harmikseni lippulappuset tuppaavat myös häviämään aika tehokkaasti, joten bujon myötä listat ovat pysyneet tallessa, kun ne löytyvät yksien kansien välistä. Myönnän siis olevani ihan älytön listaihminen ja saan mielihyvää, kun saan merkata listaan tai listalta pois jotain tehtävää. Siksi tämmöinen bujoilukin varmasti toimii kohdallani hyvin.
aukeama
muitaihaniatodoTarkkasilmäisimmät saattoivatkin bongata listalta myös muuttoon liittyviä juttuja. Kyllä, muutto on edessä kuun lopussa, kun nykyisen asunnon katosta päätti alkaa vuotaa vettä sisään asuntoon. Nyt olisi sitten pitkä tehtävälista odottamassa toteutuksia ja yliviivauksia. Huhtikuu tuleekin olemaan aikamoista tykitystä suuntaan jos toiseenkin, mutta kai nämä tämmöiset järjestyvät asia kerrallaan. Väittäisin, että juuri tässä kuussa bujoilu pelastaa itseni pieneltä hermoromahdukselta, kun asiat on listattuna selkeästi omiin kokonaisuuksiinsa, niin enää tarvitsee vain seurata listoja ja toimia.

Onko bullet journal sinulle ennestään tuttu juttu?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s