Vintage Garden

Budapestin kadut ja kujat kätkevät sisäpihoilleen tunnelmallisia rauniobaareja ja laadukkaita ravintoloita, joihin ei välttämättä löydä tuosta vain. Osa paikoista pitää tietää tai hyvällä tuurilla niihin saattaa osua ihan sattumalta pienen seikkailumielen johdattamana. vintage_bar
Yksi tällainen helmi on Vintage Garden, joka sijaitsee keskeisellä sijainnilla juutalaiskortteleissa. Ravintola on itseasiassa helposti löydettävissä, mutta saattaa näyttää kadulle päin vaatimattomalta paikalta. Itse ainakin olisin painellut paikan ohi, ellei mukana olisi ollut paikallisopasta, joka vei meidät lounaalle tähän paikkaan varta vasten. Kun ravintolaan astuu sisälle, löytyy aulasta ihastuttava romanttinen sisustus ja tuoreita raaka-aineita tarjoileva baaritiski. Paikan potentiaali pääsee kuitenkin loistoonsa vasta, kun astuu ravintolaan hieman syvemmälle ja lopulta takapihan terassille saakka. Takapihalla paikan nimikin alkaa avautua paremmin, kun ympärillä on maalaisromanttista sisustusta höystettynä kukkaköynnöksillä pihakoivujen varjossa.
vintage_gardenentrancetable_settinggarden
Vintage Garden oli arkipäivänä lounasaikaan melko täynnä ja seurueemme saikin kuumana aurinkoisena päivänä viimeisen neljän hengen pöydän ulkoa terassilta. Auringonpaahteessa ei tarvinnut kuitenkaan istua, sillä terassi on miellyttävästi talojen sisäpihalla suojassa pahimmalta paahteelta ja huonojen säiden sattuessa kohdalle katokset suojaavat myös sateelta tai tuiskeelta. Hintahaarukka on Budapestin hintatasoon nähden korkeampi kuin monessa muussa lounaspaikassa, mutta silti suomalaiselle hintataso on hyvinkin siedettävä. Kolmen hengen seurueemme lounaat plus virvoitusjuomat maksoivat yhteensä noin 30 euroa, eli kympin verran per nassu. Mielestäni hyvin kohtuullinen hinta äärettömän herkullisesta ruuasta ihastuttavassa ympäristössä. Myös asiakaspalvelusta on annettava pisteet. Seurueessamme oli erikoisruokavaliot edustettuina tehokkaasti, kun ruokailijoita oli niin gluteenittomana, maidottomana kuin laktoosittomanakin. Näistä kaikista saimme hyvät briiffaukset tarjoilijaltamme ja hän huomioi erityistarpeemme hienosti. Koko lounasseurueemme oli hyvin tyytyväisiä saamaamme palveluun ja ruokaan. Mainittakoon vielä, että syömäni ankanrinta camembertilla ja juurespyreellä oli taivaallisen hyvää!
lunchcheckboxbackyardpiano
Harmillisesti emme ennättäneet matkamme aikana enää uudestaan tänne syömään, mutta seuraavan Budapest-reissun koittaessa aion ihan ehdottomasti suunnata tänne ruokailemaan. Sopivasti pientä arjen luksusta hyvinkin rennolla ja ystävällisellä meiningillä.

Dob utca 21Budapest 1074, Unkari
@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

2 kommenttia artikkeliin ”Vintage Garden

  1. Oi, miten ihanan näköinen ravintola! Harmi, että en huomannut postaustasi aikaisemmin, sillä olin Budapestissa perjantaista tiistaihin… Mutta eiköhän sinne tule taas jossain vaiheessa mentyä, ja sitten pitää muistaa tämä ravintola 🙂

    Tykkää

    1. Äsh, harmillisesti niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana! Onneksi tämä ravintola on ilmeisesti ollut jo jonkin aikaa näillä sijoillaan ja jos lounastunkuun on uskominen, niin ei myöskään ihan heti ole lopettamassa toimintaansa. Toivotaan siis, että ravintola on noilla sijoillaan myös tulevaisuudessa, niin pääsemme herkuttelemaan! 🙂

      Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s