Elämäni naiset

Näin kansainvälisenä naistenpäivänä mietiskelin elämääni naisena ja elämäni naisia. Olen etuoikeutettu, kun saan olla nainen suomalaisessa yhteiskunnassa. Olen onnellisessa asemassa, kun elämääni kuuluu paljon mahtavia naisia ja miehiä, kaiken ikäisiä, näköisiä ja oloisia.
happy
Elämäni naiset ovat tupsahdelleet elämääni sieltä täältä kuljetun polun varrelta. Osan kanssa olen tekemisissä päivittäin, toisten kanssa en välttämättä edes vuosittain. Silti jokaisella näistä naisista on oma paikkansa sydämessäni ja elämässäni. Joidenkin kanssa olemme kulkeneet matkaa aivan vaahtosammuttimen kokoisista, osa on saapunut elämääni vasta äskettäin ja silti valloittaneet minut tyystin.

Suurimpia roolimallejani ovat ehdottomasti olleet oma äitini ja muut meidän suvun naiset. Välillä ihan naurattaa, kun miettii meidän suvun naisia. Esimerkiksi mummuni isomummu, Vilhelmiina, ja vaarini äiti, Regina, ovat olleet edelläkävijöitä vahvoissa, itsenäisissä naisissa. Vilhelmiina työskenteli nuorena naisena maatalon piikana ja tuli raskaaksi maatalon isännälle. Ei siinä auttanut muu kuin lähteä levohkaan ja kasvattaa kaksoslapset yksin. Hyvin pärjäsi. Regina puolestaan 30-luvun Suomessa jätti lapsensa usein lapsen isän hoidettavaksi ja lähti itse etelän lomille viettämään boheemia elämää. Sukuni naisilta olen oppinut vahvan naisen roolin ja uskallan olla täysin oma itseni, sillä kotona minun on annettu olla juuri sellainen gypsy soul kuin olen. Kiitos äiti ja iskä, että olette jaksaneet kasvattaa jääräpäistä muksua kulkemaan omia polkujaan, eikä elämääni ole koskaan rajoittanut se, että olen nainen. Olen aina saanut rymytä ja kokeilla ihan siinä missä veljenikin. Yleensä itseasiassa minä olen ollut se hurjapäisempi ja villimpi tapaus.

Olen onnellinen, että saan jakaa arkeni ja kotini kahden supernaisen kanssa ja kolmas löytyy seinän takaa. Ehkä ne kaikista kovimmat naiset olen löytänyt elämääni lukiosta ja korkeakouluopinnoistani. Myös partio on aika mieletön paikka löytää inspiroivia naisia, jotka haluavat kulkea omia polkujaan, eikä tyytyä valmiiksi annettuihin vaihtoehtoihin. Koen äärettömänä rikkautena sen, että ympärilläni on naisia ja miehiä monista eri yhteyksistä ja kulttuureista. En halua näin naistenpäivänä unohtaa myöskään elämäni miehiä ja poikia. On ihan superia, kun ympärillä on miehiä, jotka antavat meidän naisten olla juuri sellaisia kuin olemme ja saamme kaikki olla tasavertaisessa asemassa.

Upeaa naistenpäivää! Muista olla itsellesi hyvä niin tänään kuin muinakin päivinä ❤

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

2 kommenttia artikkeliin ”Elämäni naiset

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s