Trooppinen keidas keskellä Torontoa

Kun reissaa yksin opiskelijabudjetilla, on kaikenlaiset edukkaat tai ilmaiset aktiviteetit tervetulleita. Yksin matkatessa yleensä monet kulut tuppaavat olemaan kalliimpia, joten osa aktiviteeteista saa luvan olla myös ilmaisia. Tosin Torontossa matkailuni on edullista, sillä majoitun veljeni luona ja kuljen pääosin kävellen. Suurimmat menoerät ovat luonnollisesti siis lennot, ruoka ja mahdolliset peliliput sekä aktiviteetit.
allangardens
Päättömän kaduilla haahuilun ja järjestetyn Niagaran putous -matkan lisäksi halusin myös kaupungin keskustasta jonkin konkreettisen kohteen, johon suunnata. Niinpä otin suunnaksi Allan Gardensin kasvitieteellisen puutarhan, joka sijaitsee downtownin itäpuolella. Puutarhaan on ilmainen sisäänpääsy ja se on avoinna joka päivä klo 10-17. Itse osuin paikalle pääsiäisen pyhinä, jolloin aika moni muukin oli päättänyt lähteä liikkeelle. Niinpä etenimme pienehkössä puutarhassa melko tiiviissä jonossa suurimman osan ajasta, kunnes pääsimme keskihalliin. Siitä porukka alkoi sitten hajaantua pikku hiljaa.

turtles

Paikka ei sinänsä poikkea muista kasvitieteellisistä puutarhoista ja on melko pieni, mutta plussaa tulee ehdottomasti ilmaisesta sisäänpääsystä, helposta sijainnista ja lukuisista värikkäistä kasveista sekä kilpikonnista. En edes tiedä, kuinka kauan vain maleksin tarhassa ja ihastelin sekä kuvasin kasveja aina banaaneista erilaisiin kaktuksiin. Keskihallissa oli ihana istuskella valurautaisilla penkeillä syömässä välipalaa tunnelmallisten trooppisten kasvien keskellä.

hall
Allan Gardens Conservatory
160 Gerrard St E, Toronto
AVOINNA:
ma-su klo 10-17
Ilmainen sisäänpääsy

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s