Vegaaninen kalakeitto

Tiedän, tiedän. Eihän kalakeitto voi oikeasti olla vegaaninen. Tai vegaaninen kalakeitto ei voi sisältää oikeaa kalaa. Tämä keitto on kuitenkin ihan oikeasti vegaaninen ja menee hyvin kalakeiton sijaan. Eli sopii näin ollen myös kala-allergikoille.
vegaanikalakeitto
Törmäsin jokin aika sitten Instagramissa vegaaniseen kalakeittoon ja kiinnostuin heti asiasta. Näin opiskelijana kalaa tulee ostettua hävettävän harvoin, kun hiemankin parempi kala meinaa usein olla vähän hinnakkaampaa, joten kalaton vaihtoehto vaikutti hyvältä. Asiaa googlailtuani törmäsin Jalotofun sivuilla hyvältä vaikuttavaan ohjeeseen, jota yhdistelin muihin netistä löytämiini ohjeisiin. Lopulta ohjeesta muotoutui hyvin simppeli ja helppo. Helppouden sekä loistavan makunsa lisäksi keitto on myös kukkaroystävällinen, sillä koko satsin hinnaksi tulee vajaat kahdeksan euroa (ilman mausteita) ja kattilallisesta noin kahdeksan annosta. Eli annoshinnaksi jää alle euro. Perunoita, porkkanoita ja vettä lisäämällä keitosta saa vielä entistä riittoisampaa.

Ensimaistamalla en ollut ihan vakuuttunut keitosta, sillä tofu ei kuulu koostumuksensa tai makunsakaan puolesta lemppareihini, mutta kun keitto sai tekeytyä yön yli jääkaapissa, tuli mausta uskomattoman täyteläinen ja maukas. Keitto kipusi kertaheitolla arkiruokalistani kärkeen. Olenkin itse asiassa tässä uudessa kodissani kokannut vain neljä kertaa: kahdesti vegekalakeittoa ja kahdesti tortilloja (sekä liha- että kasvistäytteillä). Joten keitto on syystäkin aika vahvoilla ruokalistoillani.
tofukeitto

Vegaaninen ”kalakeitto”, n. 8 annosta

TARVITSET:

 • 1 l vettä
 • 8-10 perunaa
 • 3-4 porkkanaa
 • 1 iso sipuli
 • 2 prk kaurakermaa
 • 2 laakerinlehteä
 • 10 kokonaista maustepippuria
 • 2 kasvisliemikuutiota
 • 1 pkt savutofua (Jalotofulla on hyvä)
 • Öljyä
 • Nippu tilliä

TEE NÄIN:

 1. Pilko perunat, porkkanat ja sipuli sopivan kokoisiksi paloiksi kattilaan.
 2. Lisää vesi ja mausteet. Napsauta levy päälle.
 3. Keitä kunnes vihannekset ovat kypsiä.
 4. Paista pannulla öljyssä tofu sopivina suupaloina. Ruskista kauttaaltaan.
 5. Lisää kerma ja tofukuutiot keittoon.
 6. Kiehauta.
 7. Tarjoile tillin kanssa ja nauti!
@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s