Unelmien yöpaikka – Le Pirate Boatel

Palataanpas muutama kuukausi, tai siis melkein puoli vuotta, taaksepäin. Palataan siis joulukuun loppupuolelle, jolloin reissailin Indonesiassa aivan mielettömissä maisemissa Balin ulkopuolella.
clearwater
Kun varasin syksyllä sydänsuruihini lennot Indonesiaan Balille, olin surffauksen lisäksi päättänyt sen, että minun on päästävä Floresiin Komodon kansallispuistoon ihmettelemään maailman suurimpia liskoja, komodonvaraaneja. Toki näitä matelijoita näkee lähempänäkin, esimerkiksi Berliinin eläintarhassa, mutta halusin nähdä nämä valtavat, myrkylliset otukset vapaina niiden luonnollisessa elinympäristössä. Koko pallolla tähänhän on mahdollisuus ainoastaan neljällä saarella tuolla Floresissa, Komodo näistä luonnollisesti kuuluisin. Jotta pääsisin Komodon kansallispuistoon, tuli minun matkustaa Floresin provinssiin Labuan Bajon kaupunkiin. Labuan Bajo on pieni kaupunki, joka elää hyvin vahvasti turismista. Suurin osa kaupunkiin matkaavista on menossa joko ihmettelemään liskoja tai sukeltamaan, tai molempia.

Varasin siis itselleni lennon Denpasarista Labuan Bajoon ja aloin kartoittaa majoitusvaihtoehtoja. Selatessani eri majoitussivustoja ja blogeja, törmäsin ihan mielettömältä vaikuttavaan venehotelliin, Le Pirate Boateliin. Valkoinen laiva turkoosilla tehostevärillä ankkuroituna keskelle turkoosia vettä huusi nimeäni. Niinpä varasin itselleni paatilta yhden yön, sillä seuraavana päivänä olin lähdössä parin yön risteilylle Komodon ympäristöön. Yksi yö kahden hengen huoneessa kustansi 30 euroa. Tämä oli matkani ylivoimaisesti kallein majoitukseni. Näin ihana majoitus ja siltikin vain 30 euroa! Jos olisin matkustanut jonkun kanssa, niin kustannuksia olisi tullut 15 euroa per nuppi. Naurettavan halpaa näin mahtavasta yöpaikasta aamupaloineen! Varasin majoituksen suoraan heidän omilta sivuiltaan.

Lentoni laskeutui Labuan Bajoon iltapäivällä viiden aikaan, joten missasin puoli kuuden aikaan lähteneen Le Piraten ilmaisen shuttle boatin venehotellille, eli boatelille. Niinpä jouduin odottelemaan seuraavaa shuttle boatia puolentoista tunnin ajan mantereella, Labuan Bajon pääkadun varressa sijaitsevan Le Piraten hotellin baarissa. Sinänsä en kyllä valittanut, sillä siemailin herkullista drinkkiä ja ihailin avonaisessa baarissa, kuinka  auringonlasku oli mykistävän upea kultaisen pallon lipuessa vuorimaisemien taakse. Tuo alue on täynnä todella vuorisia saaria ja maisemat ovat kerrassaan upeat! Myös aurinko laskee näillä seuduilla nopeasti, joten kun vihdoin pääsin seuraavan shuttle boatin kyytiin, oli jo pilkkopimeää, enkä vielä ihan käsittänyt millaisessa paikassa yöpyisin. Silti pimeässä merenpoukamassa ankkuroitu venehotelli näytti valaistuksineen ihastuttavalta jo nyt.

Tuona yönä hotellissa yöpyi lisäkseni ainoastaan kuusi ihmistä ja ihanan avulias henkilökunta. Eipä tuonne muuten maksimissaankaan mahdu kuin 20 asiakasta majoittumaan, joten tunnelma on mukavan leppoisa ja kotoisa. Paatilla piti olla ilmainen WiFi, mutta tuulisen sään vuoksi langaton verkko ei toiminut. Ystävällinen henkilökunnan jäsen tosin tarjoutui jakamaan nettiä omasta puhelimestaan. En kuitenkaan nähnyt nettiä tarpeelliseksi näin ihanassa paikassa ja vietin tervetullutta netitöntä aikaa upeissa puitteissa. Majapaikan kaikki huoneet sijaisevat yhden käytävän varrella ja käytävän päädystä löytyy pari vessaa sekä kylppäriä. Kaikki huoneet ovat identtisiä sisältäen kahden hengen parivuoteen, jonka alla on lukittava kaappi tavaroille ja katossa hyrrää tuuletin. Huoneiden päädyt ovat auki ja avautuvat suoraan merelle. Jokaisen huoneen edustalla on oma riippumatto sekä verkkoterassi, jossa voi köllötellä auringossa ja kierähtää välillä mereen viilentymään. Huoneen päädyn saa suljettua vetoketjulla suljettavalla kangasseinällä, jos avoimuus häiritsee liikaa, mutta itse vetäisin illalla eteen vain ohuet valkoiset verhot suojaamaan ötököiltä ja antamaan vähän näkösuojaa yön ajaksi.

Netittömän ajan ja raikkaan ulkoilman sekä pienen keinuvan liikkeen ansiosta nukuin omassa sopessani erinomaisesti. Seuraavana aamulla heräsin upeimpaan auringonnousuun naismuistiin, kun makoilin sängyssä ja tuijottelin varpaitteni sekä sinisen meren yli vuorien takaa nousevaa aurinkoa. Tepsuttelin paljain jaloin yläkannelle aamupalalle, joka valmistettiin minulle toiveeni mukaan samalla, kun ihastelin aurinkoista maisemaa ja valmistauduin kuumaan päivään. Nautin koko aamupäivän huoneeni omasta verkkoterassista ja riippumatosta, ja uloskirjautumisen jälkeen jäin vielä viettämään koko päivän laivan kannelle nauttien äänikirjoista, muiden matkailijoiden seurasta ja laivan ravintolan ruuista, sillä minun piti kirjautua Komodon risteilylle vasta kuudelta illalla. Pääsin alkuillasta mantereelle takaisin jälleen hotellin ilmaisella shuttle boatilla ihan vain kuullakseni, että Komodon risteily oli peruttu hankalien meriolosuhteiden vuoksi. Niinpä päätin varata itselleni vielä ainakin yhden yön täällä ihanassa majapaikassa, mutta se harmikseni olikin loppuunmyyty kyseiselle yölle. Toivottavasti palaan siis vielä joskus muulloin uudestaan tähän ihanaan yöpaikkaan.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

4 kommenttia artikkeliin ”Unelmien yöpaikka – Le Pirate Boatel

 1. Me yövyttiin täällä myös. Eikö ollutkin ihana! Heittämällä unohtumattomimpia majoituspaikkoja. Vaikka sen verran pienet suihkutilat, ettei tuolla ehkä kovin montaa yötä viitsisi viipyä 🙂

  Tykkää

  1. Kyllä, aivan unohtumaton paikka! Kylppärit oli kieltämättä aika kompaktit, mutta oon aika sopeutuvainen suihkujen(kin) suhteen partion ansiosta, etten sillä tavalla edes ajatellut asiaa 😅

   Tykkää

 2. Olipas kivan näköinen majoituspaikka 😊
  Laivan värit ja ympäristö sointuu niin kauniisti yhteen, joka tekee paikasta hyvin houkuttelevan oloisen. Voisin todellakin mennä tuonne.

  Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s