Kaupunkilomasta enemmän irti

Useimmiten lomasta/reissusta/mistä vain saa enemmän irti, kun viitsii hieman tehdä taustatyötä. Toki se ei ole välttämätöntä, mutta suosittelen vilpittömästi.

LRM_EXPORT_828836982209986_20191023_225726206.jpeg
Etukäteen on hyvä hieman kartoittaa kohteen majoituksia, ruokatarjontaa ja esimerkiksi julkisia kulkuneuvoja. Suosittelen tsekkaamaan, mitä ei kannata missata ja mitkä alueet voi olla ihan hyvä kiertää kauempaa, onko kohteessa jotain erityisiä paikkoja, joihin voi tarvita etukäteisvarauksen, jne.

Jotta ihan kaikkea ei tarvitse tehdä itse eikä välttämättä voikaan, on välillä hyvä antaa jonkun toisen hoitaa hommat puolestasi, esimerkiksi opastetut kierrokset. Osallistuin Berliinin matkallani opastetulle free tourille. Konseptin ideana on se, että oppaat toimivat freelancereina, eikä kierroksilla ole lista- tai pohjahintaa. Jokainen saa itse määritellä omaan budjettiin sopivan hinnan kierrokselle ja maksaa mielensä mukaan kierroksen jälkeen. Vaikka kierrokset ovatkin nimeltään ilmaiskierroksia, on mielestäni enemmän kuin kohteliasta maksaa freelancerille hyvin tehdystä työstä vaivanpalkkaa. Opas perusteli meille hyvin, miksi on relevanttia maksaa jotain ja mikä voisi olla hyvä maksu suhteutettuna etukäteen maksettaviin kierroksiin. Toki jos koet saaneesi aivan surkean kierroksen, etkä saanut siitä mitään irti, ei sinun todellakaan ole pakko maksaa. Väitän kuitenkin, että jos on niin luokattoman surkea opas, ettei ansaitse mitään palkkiota, karsiutuu tällaiset yksilöt aika nopeasti pois tarjonnasta.
LRM_EXPORT_828723996133962_20191023_225533220.jpeg
Osallistuin kierrokselle, jonka veti australialainen Ernestina. Hänen tapansa kertoa ja eläytyä olivat viihdyttäviä sekä selkeitä. Hän otti kivasti huomioon ryhmäläiset sekä napakan ystävällisesti hätisti ryhmän ulkopuoliset pois lokkeilemasta. Opin reilun kahden ja puolen tunnin aikana ihan valtavasti Berliinistä, ja maksoin mieluusti 10€ kierroksesta. Omien havaintojeni mukaan tämän kierroksen osallistujat maksoivat 5-20€. Yleisin maksu oli minunkin maksamani 10 euroa. Kiinteähintaiset kierrokset näyttivät maksavan järjestään 15 eurosta ylöspäin.

Pidin kierroksesta todella paljon, toki joillain paikoilla olisi voinut viipyä pidempään kuvailemassa, mutta onnekseni olin käynyt kuuluisimmilla paikoilla jo omatoimisesti aiemmin ja saanut kuvata rauhassa. Ainoastaan se jäi harmittamaan, etten ole aiemmin kaupunkilomillani osallistunut tällaisille kierroksille, vaikka olen tiennyt näitä olevan useammassakin kaupungissa. Mitä kaikkea olisinkaan voinut oppia vaikkapa Tallinnasta, Torontosta tai Genevestä? Niinpä tulevilla reissuillani aion ehdottomasti hyödyntää tätä konseptia aivan varmasti!

Oletko sinä osallistunut tällaisille free toureille? Mitä pidit?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Kaupunkilomasta enemmän irti

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s