Rakkauskirje Joensuulle

Kaupungille, johon minun ei enää ikinä pitänyt muuttaa. Kaupungille, josta en pitänyt ollenkaan. Nyt kun muuttokuorma on pakattuna ja matkalla uuteen pois Joensuusta, on kuitenkin hyvä hetki pysähtyä ja kiittää Joensuuta.
IMG_20200530_233124.jpg
Muutin Joensuuhun ensimmäisen kerran 2010, eli tasan kymmenen vuotta sitten. Asuin tuolloin kaupungissa pari vuotta ja pois muuttaessani vannoin, etten enää ikinä muuta sinne. Muutamaa vuotta myöhemmin, 2016, sain unelmieni opiskelupaikan Itä-Suomen yliopistosta, luokanopettajan koulutusohjelmasta. Peruin lupaukseni ja muutin hieman vastahakoisesti takaisin Joensuuhun.

Nyt täältä pois muuttaessani voin vain todeta, että onneksi annoin Joensuulle toisen mahdollisuuden. Kaupunki on ollut minulle viimeiset neljä vuotta juuri sellainen turvasatama kuin olen kaivannutkin. Pienen kaupungin leppoisuutta, lyhyitä välimatkoja ja ihania ihmisiä. Joensuu on tarjoillut elämääni niin paljon uusia ja hienoja ihmisiä sekä unohtumattomia kokemuksia aina avantosaunan lauteilta karaokeiltamiin.

Kaupungin yksi ehdottomasti mahtavimpia puolia onkin olleet ihmiset. Se, kuinka täällä törmää aina tuttuihin. Ihan sama missä päin kaupunkia pörrää ja missä tahansa aktiviteeteissa onkaan, niin aina on joku tuttu kasvo vastassa, kenen kanssa vaihtaa muutama sana. Vietin tämän viimeisen Joensuu-kesäni ravintolatöissä ja siellä huomasin jälleen kerran hyvin selkeästi, kuinka valtavan paljon porukkaa tästä kaupungista tunteekaan, kun asiakkaana on joka ikinen päivä joitain tuttuja.
IMG_20200609_224442.jpg
Tiedän kuitenkin, että nyt on minulle juuri oikea aika siirtyä uusiin maisemiin ja uusiin haasteisiin maamme pääkaupunkiin, mutta olen varma, että tulen aina silloin tällöin kaipaamaan pienen ja hieman takapajuisen Joensuun katuja, tunnelmaa ja tyyppejä. Onneksi kyläilemään pääsee kuitenkin aina. Junalla hurautan Helsingistä periferiaan reilussa neljässä tunnissa, eli ei matka eikä mikään!

Joensuusta löytyivät ne omat luottotyypit, unelma-ammatti ja paljon hauskoja muistoja. Kiitos Joensuu, ja erityiskiitos rakkaat ihmiset, joihin sain ilon ja kunnian tutustua näiden Joensuu-vuosieni aikana. Toivottavasti törmäillään, paljon!

Psst, Autiosaaresta tuli meidän ensimmäisenä opiskeluvuotena sellainen selkeä Joensuu-biisi ja sellaisena se tulee minulle varmasti aina olemaankin.
@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s