Kotona Sörkassa

Viime talvena yhden tv-ohjelman rekryhaastattelussa minulta kysyttiin, mistä unelmoin. Listasin tuolloin haastattelijalle muutamankin unelman. Yksi näistä ääneen sanotuista unelmista oli koti, jossa olisi leveät ikkunalaudat.
IMG_20200901_193059.jpgLeveiden ikkunalautojen lisäksi olen jo pidemmän aikaa haaveillut vanhassa kivitalossa olevasta kodista, jossa olisi myös valkoiset lankkulattiat sekä vanhat ja kauniit lämpöpatterit. Kun unelmia uskaltaa sanoa ääneen, niin joskus ne voivat toteutuakin.

Keväällä kun alkoi olla varmaa, että kesän lopuksi muutan Helsinkiin, aloin samantien etsiä asuntoja, jotka vastaisivat mieltymyksiäni. Oli jo alusta saakka selvää, että pääkaupungin hintatasolla mistään kamalan isosta asunnosta on turha haaveilla, varsinkin kun alueet, joihin halusin muuttaa, eivät ole niitä edullisimpia. Halusin muuttaa niin sanotusti ytimeen, jossa palvelut ovat lähellä, jolloin se luonnollisesti heijastuu myös asuntojen hintoihin. Tästä olin kuitenkin valmis maksamaan, sillä rakastan hyvien palvelujen läheisyyttä ja helppoutta. Alueiksi rajasin pääasiassa Kallion, Krunan, Punavuoren, Ullanlinnan ja Töölön. Ei siis todellakaan ne halvimmat alueet ja tiesin, että joistain toiveistani joudun suurella todennäköisyydellä joustamaan. Joustamattomina kriteereinä minulla olivat kuitenkin kunnon keittiö ja asuttavan kokoinen asunto, mielellään parvella varustettuna, jolloin pieneen yksiöön saisi lisäneliöitä kätevästi. Teen aika paljon ruokaa ja leivon, joten keittiö oli tärkeä. Hämmentävän monessa asunnossa ei ollut uunia, tai edes keittolevyjä!

Muutama tosi kiva asunto meni ohi suun, mutta lopulta kohdalle osui kaksi todella kivaa asuntoa vierekkäisistä rapuista. Minut valittiin vuokralaiseksi molempiin asuntoihin ja kävinkin pienen pientä kamppailua, voittaako runsaampi säilytystila ja viimeistellympi kylppäri vai parempi parvi ja tilavampi keittiö tämän asuntojen välisen taiston. Oikeasti valinta oli kuitenkin aika helppo ja päädyin valitsemaan tämän asunnon, jossa nyt asun. Parempi parvi ja tilavampi keittiö voittivat. Sain vanhasta, upeasta kivitalosta asunnon, jossa kohtaavat kaikki listaamani kriteerit ja enemmänkin: hyvä sijainti, kunnollinen keittiö astianpesukoneella (!), tilava parvi, valkoiset lankkulattiat, leveä ikkunalauta, kaunis vanha lämpöpatteri, korkea huonekorkeus, vaaleat pinnat ja kauniit vanhan kodin yksityiskohdat. Asunnossa on 26,5 neliötä, mikä on joidenkin mielestä koirankopin kokoinen, mutta itse en rehellisesti sanottuna kaipaa yhtään isompaa asuntoa. Asun yksin ja minulla on parvi, jolloin tilan tuntu lisääntyy entisestään, joten en tarvitse loputtomasti neliöitä ympärilleni.

IMG_20200802_213803 (2).jpg
Jostain toki aika usein vuokra-asunnossa joutuu myös joustamaan ja niin tälläkin kertaa. Tässä asunnossa joustaminen kohdistuu maailman pienimpään vessaan ja ehkä maailman kolmanneksi pienimpään suihkuun. En ihan rehellisesti sanottuna tiedä, mahtuuko esimerkiksi minua noin 15 cm pidempi veljeni käymään asuntoni vessassa asioilla. Itse mahdun juuri ja juuri. Onneksi asun yksin, niin jätän yleensä vessan oven auki, jolloin ei tule liian klaustrofobinen fiilis. Suihku on myös tällaiselle 164 senttiselle oikein sopiva, mutta pidemmälle tyypille se voi olla hieman hankalampi tila toimia. Vaikka suihkuhuoneessa huonekorkeutta riittääkin, niin suihkuteline on asennettu niin, ettei se nouse 170 cm korkeammalle. Toki myös parven korkeus voisi olla korkeampi nykyisen 70 sentin sijaan, mutta sekin palvelee tarkoitukseensa vallan hyvin. Nykyään en edes lyö kättäni läheskään joka yö kattoon, kun hamuilen peittoa jaloistani.

Kun hakee vuokra-asuntoa etänä, saa vastaansa aika usein ilmoituksen, ettei valinta ole kohdistunut tälläkään kertaa sinuun. Onnekseni sain kuitenkin juuri oikean asunnon minulle ja veljeni oli tässä kyllä avuksi, sillä hän kävi puolestani katsastamassa tämän kodin, kun en itse päässyt paikalle. Kaiken kaikkiaan en voisi olla tyytyväisempi onneeni vuokra-asuntomarkkinoilla. Asunto on tuntunut kodilta alusta saakka ja täällä on ollut ihmisen hyvä olla. Veikkaan viettäväni täällä vielä paljon onnellisia hetkiä.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

2 kommenttia artikkeliin ”Kotona Sörkassa

  1. Nätit nuo vanhat lämpöpatterit ja lankkulattiat, sopivat hienosti yhteen! Meillä on tulossa taloyhtiöön patteriverkoston perussäätö ja omissa pattereissani on isot suojat, jotka pitäisi saada irti ennen säätöjen alkua. Niissä on kyllä se hyvä puoli, että ne toimivat vähän kuin ylimääräisinä ikkunalautoina, koska asuntoni ikkunalaudat ovat olemattomat.

    Tykkää

    1. Ne on kyllä niin kauniit! Asuntoni erityinen yksityiskohta, josta nautin kyllä valtavasti. Onpa kiva, että olet saanut suojista ikkunalaudat, kun oikeat ikkunalaudat ovat olemattomat!

      Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s