Vuosikooste 2022

Niin vain on taas yksi vuosi paketissa. Blogin puolella vuosi 2022 oli ennätyksellisen hiljainen omasta puolestani, mutta teitä on luurannut täällä silti ihanan paljon. Kiitos siitä! Vaikka blogi hiljeni, ei elämä jäänyt paussille, päinvastoin. Vuoteen 2022 mahtui paljon ja isoja asioita. Ympärillä tapahtui läheisille ja itselle paljon: uusia töitä, kihlautumisia, ensiasuntoja, sairastumisia, luopumista, pyöreitä vuosia, vauvoja, tutkintoja ja vaikka mitä vielä! Katsotaanpa hiukan tarkemmin, mitä tämä vuosi sitten oikein pitikään sisällään.

TAMMIKUU

Vuosi alkoi hiukan nihkeästi, kun sairastuin juuri vuodenvaihteen jälkeen koronaan. Vuodenvaihtuminen meni ensin altistumisen vuoksi eristyksessä ja sairastumisen jälkeen alkuvuosi sairaslomalla. Olin ihan sitä viimeistä satsia, joka joutui jäämään 10 päivän eristykseen sairastuttuaan. Onneksi Suomen luonto pisti parastaan ja sain ulkoilla turvavälit huomioiden. Kävin tosi paljon kävelemässä meren jäällä, missä ei ollut vaaraa tartuttaa muita. Palasin lopulta töihin hiukan myöhemmin kuin oli tarkoitus. Tammikuun puolivälissä täytin kymmeniä virkahakemuksia vakituisiin opettajan virkoihin Helsingissä ja Espoossa ja kuun lopulla pääsinkin jo kahteen ensimmäiseen haastatteluun.

HELMIKUU

Helmikuu alkoi siitä mihin tammikuu loppui, eli virkahaastattelulla. Ystävänpäivän tienoilla matkasin jälleen Lappeenrantaan, jossa vietimme reilun vuorokauden ihanien ystävieni kanssa. Yksi näistä kolmesta pyysi meitä kolmea muuta kaasoikseen kesän 2023 häihinsä, ihanaa! Ollaan triona toisiamme tasapainoittavia, joten kaasotiimi hoitaa homman maaliin kyllä. Helmikuu tarkoittaa myös laskiaispullien metsästystä, niin myös tänäkin vuonna. Tosin vuoden 2022 pullasaalis jäi edeltäjäänsä laihemmaksi, mutta silti tulos oli ihan tyydyttävä. Kuun loppupuolella alkoi viikon talviloma. Loma alkoi Savosta ja olympiahuumassa, mutta latistui kesken kaiken, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Tilanne tuntui uskomattomalta ja epätoivoiselta. Vietimme poikaystäväni kanssa tunteja telkkarin ääressä epäuskoisina imemässä kaiken saatavilla olevan tiedon maailmalta. Itkin ja surin tilannetta tosi paljon. Lomailu menikin lopulta aika erilaisissa tunnelmissa kuin olin ajatellut.

MAALISKUU

Kuun alku meni epäuskoisessa ilmapiirissä, kun sota kummitteli yhden sun toisen mielessä. Onneksi työ ja siellä husaavat ykkösluokkalaiset pitivät mielen kiinni omassa arjessa. Kuun alkupuolella kokoonnuimme yhteen isolla kaveriporukalla ja kävimme törkyhyvällä brunssilla. Maaliskuun puolivälissä kävin ensimmäistä kertaa Lauttasaaren kärjessä. Vähänpä tiesin tuolloin tulevasta ja kuinka paikasta tulisikaan tärkeä. Nautiskelin kevättalven aurinkoisista päivistä, ostin kotiin paljon tulppaaneja ja kuuntelin pitkästä aikaa brasilialaista musiikkia. Kuun lopulla suuntasimme ystäväporukalla Bromarviin mökkeilemään ja juhlistamaan kahden ystävämme kolmekymppisiä. Vitsi, että oon onnellinen tästäkin ystäväporukasta, joka on tullut elämääni parin vuoden sisään poikaystäväni kautta. Kuun lopulla sain kuulla, että minut oli valittu luokanopettajan vakituiseen virkaan, mutta varmaa asia olisi vasta valitusaikojen sun muiden jälkeen.

HUHTIKUU

Alkukuusta suuntasimme hyvän ystäväni kanssa molempien ensikäynnille aivan upeaan Yrjönkadun uimahalliin ja uintien jälkeen herkkuillalliselle. Tavallisessa arjessa tämmöiset piristää ihan valtavasti! Puolivälissä huhtikuuta sain vihdoin ja viimein varmistuksen ja mustaa valkoisella, että minulla on vakituinen virka Helsingin kaupungilla. Opettajan vakivirka tarkoittaa siis toistaiseksi voimassa olevaa työsuhdetta, johon kuuluvat mm. vuosilomat, eikä joka kevät tarvitse huolehtia työn jatkumisesta, työsuhteiden pituudesta tai vaikkapa kesälomapalkasta. Pääsiäisenä matkustin pitkästä aikaa yksin, kun suuntasin lahden toiselle puolen Tallinnaan vuorokauden pikamatkalle. Nautin ihanista ravintoloista ja kahviloista, kävin valokuvamuseossa ja imin itseeni kevään auringonsäteitä. Pääsiäisenä ehdin nauttia myös Helsingin museo- ja kahvilatarjonnasta. Huhtikuu tuntui olevan täynnä juhlaa ja yhdessäoloa ystävien kanssa. Pääsiäisen jälkeen matkustin vielä Joensuuhun fiilistelemään vanhaa kotikaupunkiani opeopiskelijoiden Talvipäivien aikaan. Niin hauska viikonloppu ystävien seurassa! Vapuksi paistoin itse munkkeja ja vietettiin vappua ihanalla ystäväporukalla Espoossa.

TOUKOKUU

Toukokuu alkoi hiukan erikoisesti, kun vapun jälkeen emme palanneetkaan normaaliin työhön opettajien lakon vuoksi. Opettajat olivat lakossa viikon verran, jolloin itsekin toimin lakkovahtina ammattiliiton listan mukaan. Lakkoviikolla oli erikoista, kun pääsikin arkisin syömään oikeisiin ravintoloihin lounasta kouluruokalan sijaan. Kävin lakkoviikolla myös pitkästä aikaa lempparini The Soundsin keikalla Tavastialla. Töihin palatessani jouduin raskain mielin kertomaan useammalle opetusryhmälleni, etten jatka enää syksyllä heidän kanssaan samassa koulussa. Tuo päivä oli uskomattoman tunteellinen ja rakkaudentäyteinen. Toukokuussa tuli myös pidettyä huolta parisuhteesta staycation muodossa, kun yövyimme hotellissa ja nautimme aikuisten kylpylän rauhallisesta tunnelmasta. Löysimme poikaystäväni kanssa ihanan uuden kodin Ullanlinnasta. Kävimme myös poikaystäväni perheen kanssa upeissa perhekuvauksissa kauniissa iltavalossa. Vietin kerrassaan upean vuorokauden joogaretriitissä Isosaaressa Nolla cabins -mökissa majoittuen. Ihan kuun lopulla oli vielä yhden läheisimmän ystäväni 30-vuotisjuhlat Lappeenrannassa. Ihana ilta sielläkin!

KESÄKUU
Kesäkuun 4. päivä hyvästelin ihanat ykkösluokkalaiseni ja siirryin kesälomalle. Heti loman alkuun lennähdimme poikaystäväni kanssa Sisilian lämpöön, jossa vietimme aivan ihanan lomaviikon! Sisilia lunasti heti paikkansa sydämestäni. Oli maagista seurata Taorminan näköala-aukiolla, kuinka Etnasta purkautui rauhallisesti laavaa. Reissusta palatessamme muuttopuuhat huusivat kovasti nimeäni ja muuttolaatikot veivät tehokkaasti aikaani. 17. kesäkuuta saimme avaimet uuteen kotiimme. Kesäkuussa kummipoikani pääsi ripiltä ja sitähän piti tietenkin juhlistaa. Juhlahumun jälkeen palasimme muuttorumbaan. Kävin heittämässä parhaimman kaverini lentokentälle, kun hän muutti pysyvästi Saksaan. Juhannuksen vietimme poikaystäväni, veljeni ja hänen tyttöystävänsä kanssa perheemme mökillä. Säät osuivat ihan nappiin ja veljeni loihti meille maailman parhaita ruokia. Kuun lopussa jouduimme hyvästelemään yhden läheisemme ikuiselle matkalleen.

HEINÄKUU

Ihanaa lomailua, kesästä nauttimista ja paikasta toiseen reissaamista koko kuukausi. Alkukuusta laitoin uutta kotia vimmatusti kuntoon. Vietin ihanan kesäillan Lonnan saarella ystäväni kanssa kuunnellen Elias Gouldin keikkaa. Matkasin parin ystäväni kanssa Tallinnaan päiväretkelle. Kävin työkavereideni kanssa yhteisen työkaverimme bändin keikalla Tavastialla. Yksi ehdottomia kohokohtia oli kyllä kesän paras viikonloppu Ilosaarirockissa. Niin paljon ihania kohtaamisia tuttujen kanssa! Koko viikonlopun piti sataa aivan kaatamalla vettä, mutta saimmekin nauttia auringonpaisteesta ja vettä satoi ainoastaan öisin jo nukkumaan mentyämme. Ehdin heinäkuussa nauttimaan Helsingin ja Joensuun lisäksi myös kesäisistä Kuopiosta, Turusta ja Vanhasta Porvoosta. Kuun lopulla oli tuttuun tapaan Bromarvin mökillä kaveriviikko, johon sisältyi golffailua, kalastelua, pelejä, saunomista ja kivaa yhdessä oloa.

ELOKUU

Heti kuun vaihduttua lähdin yksin telttaretkeilemään Turun saaristoon edeltävän kesän tapaan. Suuntasin ensin Hankoon, jossa en ollut koskaan ollut aiemmin. Tarkoituksena oli jäädä sinne telttailemaan, mutta muutin suunnitelmiani lennosta ja suuntasin jälleen Högsåran telttarannalle. Tietysti kävin kotimatkalla myös Fiskarsissa. Viimeisenä lomaviikonloppuna suuntasimme poikaystäväni kanssa Kuopioon golffaamaan ja juhlistamaan vanhempieni hääpäivää. Samalla hyvästelin myös lapsuudenkotini, sillä se myytiin. Loman loputtua aloitin työt minulle uudessa koulussa luokanopen viranhaltijana. Ehdin olla töissä vain muutaman hassun päivän ennen kuin nappasin ekan flunssan. Elokuu pisti parastaan onneksi koko kuukauden ja loppukuusta pääsin vielä nauttimaan kesästä. Suuntasin ensimmäistä kertaa Pihlajasaareen kesän viimeisenä (helle)päivänä. Seuraavana päivänä lämpötilat tippuivatkin n. 20 astetta.

SYYSKUU

Ihan syyskuun alussa vietimme työporukalla tyhy-päivää Vartiosaaressa, jossa yövyimme vanhassa kartanossa ja tutustuimme lisää toisiimme. Vietimme hauskan treffi-illan poikaystäväni kanssa lempiravintolassamme. Pelasimme vielä viimeisiä golfkierroksia ja vietimme aikaa sukulaisten kanssa. Totuttelin uuteen työhön uusien ihmistaimien parissa, työympäristöön ja työkavereihin. Vietimme oppilaiden kanssa paljon aikaa Lauttasaaren kärjessä (muista maaliskuun huomio). Lunastimme poikaystäväni kanssa edellisen joulun lahjan, kun pääsimme testaamaan virtuaalista huonepakopeliä saamallamme lahjakortilla (mahtava lahjaidea!). Kävimme poikaystäväni kanssa myös katsomassa KuPSin sekä Huuhkajien futismatseja Olympiastadionilla. Järjestimme porukalla veljelleni yllätyssynttärit. Samoilin Sipoonkorven kansallispuistossa ja poimin karpaloita.

LOKAKUU

Lokakuu alkoi jälleen yksillä kolmekymppisillä ja jatkui ihanasti reissulla Tampereelle, jossa treffasin ystäviäni, toista brunssin merkeissä ja toista baby showereilla. Kävin testaamassa myös Tampereen uuden ratikan. Sitten saapuikin jo syysflunssa numero 2 kylään. Parannuin flunssasta juuri sopivasti kotimme tupaantuliaisia varten. Kotimme täyttyi meille rakkaista tyypeistä. Pääsin myös hoitamaan kaason asioita morsiuspukuja katsellessa. Ehdin olla vain muutaman päivän taas töissä ennen syyslomaa, kun minulle puhkesi vyöruusu. Syysloman alku meni kovalla lääkekuurilla, mutta pääsin silti juhlistamaan poikaystäväni kolmekymppisiä sekä ystäväporukkamme rapujuhlia Bromarviin. Lomalla oli myös paljon odotettu Lontoon-reissu ystäväni kanssa. Nautimme Lontoon aamupalapaikoista, vierailimme Harry Potter -studiolla (!) ja fiilistelimme molemmille jo entuudestaan tuttua kaupunkia. Loman lopuksi juhlimme vielä yhden ystäväni kolmekymppisiä. Juhlista tarttuikin monelle korona, jonka myös itse sain. Lomanjälkeinen viiko menikin sairastaessa koronaa. Koronasta toivuttua oli suuntana jälleen Kuopio, kun auto piti viedä talvisäilöön.

MARRASKUU

Heti marraskuun alkupuolella juhlistimme poikaystäväni kanssa vuosipäiväämme ja kävimme ulkona syömässä edellisenä jouluna saamallamme ravintolalahjakortilla (näitä lahjoja rakastan). Kuun puolivälissä oli odotettu viikonloppu Joensuussa kahden rakkaan ystäväni kanssa. Viikonloppuun kuuluivat mm. Katajan korispeli ja avantouintia Jääkarhuilla. Hullun hauska viikonloppu! Kotimme lähelle avattiin uusi ja upea Riviera-leffateatteri, joka oli pakko tietenkin käydä testaamassa. Pääsin tutustumaan poikaystäväni kummivanhempiin tunnelmallisen illallisen merkeissä. Järjestin äidilleni yllärinä jo hiukan ennakkoon 60-vuotissynttäriviikonlopun, johon olin juoninut ravintolaillallisen Naturassa, Elton John -tribuuttinäytöksen Savoy-teatterissa ja hotellimajoituksen tyttärensä (eli minun) kanssa. Seuraavana päivänä nautimme vielä museotarjonnasta. Marraskuu meni ennätysnopeasti, eikä pimeys tai sateisuus haitannut yhtään.

JOULUKUU

Joulukuu on lähipiirissäni lokakuun lisäksi melkoista synttäreiden sumaa. Läheisten synttäreitä juhlittiinkin kahden ensimmäisen viikon aikana useampaan otteeseen. Pääsin vihdoin astmatutkimuksiin työterveyden kautta. Tapasin muutaman vuoden tauon jälkeen rakkaita partioystäviäni lounaan ja papupelin parissa. Tapasin poikaystäväni Italian-tädin ensimmäistä kertaa. Kävin syntymäpäivänäni katsomassa elämäni ensimmäistä kertaa Lucia-kulkueen Helsingissä. Kuopiossa kävin lapsena useanakin vuotena katsomassa kulkuetta niin pitkään kuin niitä järjestettiin. Pääsin nauttimaan jo toisena vuotena peräkkäin Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas -baletista. Sovimme ystäväni kanssa treffit verenluovutukseen. Juhlistimme pienellä porukalla synttäreitäni illallisen ja juomien äärellä. Tapasin uuden työparini nykyisen siirtyessä raskaus- ja vanhempainvapaalle joululoman jälkeen. Hyvästelin siis myös nykyisen työparini. Sairastuin päivä ennen joululoman alkua syksyn liian monenteen flunssaan. Sairauslomapäiväni oli kuitenkin ikimuistoinen, sillä poikaystäväni kosi minua yllättäen! Vietimme joulun Espoossa kihlattuni kotona ja pääsimmekin esittelemään sormuksiamme useampaan otteeseen. Jatkoimme joulunviettoa vielä joulunpyhien jälkeen Kuopiossa vanhempieni seurassa. Vuoden viimeiset päivät soljuvat kotona flunssan rippeitä parannellessa, jotta uudenvuodenaatoksi olisimme kunnossa ja valmiina juhlimaan vuoden vaihtumista pienellä ystäväporukalla.

Kaiken kaikkiaan vuosi 2022 oli upea! Tiedän jo, että ensi vuosikin tulee olemaan hieno. Hienon vuoden lisäksi toivon ehdottomasti vähemmän sairastelua. Olen aivan kypsä tähän ikuiseen sairasteluun, yskimiseen ja puolikuntoisuuteen. Niinpä näillä saatesanoilla toivon sinulle (ja minulle) terveyttä, iloa ja unelmien täyttymistä vuonna 2023!

Jos aiempien vuosien vuosikoosteet kiinnostavat, löydät ne kootusti täältä.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s