Fazer Café – brunssi

Mahtavaa uutta vuotta! Olen näköjään tämmöinen oman elämäni kosmopoliitti ja ravintolakriitikko, heh, joten laitetaan heti vuoden alkuun tuhti aamupala syyniin. Tällä kertaa vinkkiä joen sijaan kosken varrelta, Tampereelta. Testasin tuossa eräs lauantai Tempon talossa sijaitsevan Fazer Cafén brunssin. Jahkailin ensin melko pitkään, mennäkö vai ei, sillä 19,90 euron hinta tuntui vähän suolaiselta, kun katselin pienen välimatkan päästä brunssipöytää. Vaikka oikeastihan tuo on aika perushinta brunssille. Päätin siis antaa mahdollisuuden.
brunchbrunch_fazerOnneksi annoin. Tarjonta oli, kuten aluksi katsoinkin, melko suppea, mutta loppupeleissä tarjolla oli ihan tarpeeksi montaa eri sorttia ja kaikki mitä oli esillä, oli priimaa. Laatu todellakin korvasi määrän. Erityispisteet katkarapukimaralle, tai mikä tuon mössön hieno nimi onkaan (tankkasin tätä kolme kertaa), smoothieille ja kakuille. Sekä tee- ja juustovalikoimille. Eipä kyllä croisantit tai leivätkään jääneet varjoon. Niin. Eli vähän niin kuin kaikki ansaitsisi ilmeisesti erityispisteitä. Loppuen lopuksi ei laisinkaan hullumpi kattaus siis. Koska tarjontaa ei ollut yli äyräiden, pysyi syöminenkin edes jollain tasolla hallinnassa, eikä brunssilta tarvinnut poistua överitäynnä, vaan sopivan kylläisenä. Ja nälkä pysyi loitolla useamman tunnin, kuten oli tarkoituskin.
cake
Jos on tottunut ylenpalttiseen ja todella laajaan brunssitarjontaan, saattaa Fazer tuottaa pienoisen pettymyksen. Väittäisin kuitenkin, että tätä epäkohtaa kompensoi hyvin ihanan valoisa ja kaunis tila, jossa smoothiet kaadetaan ylellisiin kristallilaseihin ja teen kylkeen saa Dumle-karkin. Tyylikkäiden marmoristen pöytien yläpuolella roikkuvat teollisuushenkiset Design  House Stockholm:n Work-valaisimet, joiden kultainen väri sointuu kauniisti tiililadonnasta tehdyn seinän C-kirjaimeen. Paikka oli lauantaiaamupäivällä melko täynnä, mutta yksin brunssitellessani löysin helposti vapaan pöydän. Eikä myöhemmin tullut isompi saksalainen porukkakaan joutunut kääntymään ovelta. Ympäriltäni kuului suomen lisäksi ainakin ruotsia, saksaa sekä englantia. Tästä tulikin fiilis kuin olisin ottanut pienen get awayn Keski-Eurooppaan. Huomasin hymyileväni auringon kanssa kilpaa nauttiessani isoa kupillista teetä ja mussuttaessani croisanttia. Varsin onnistunut brunssi siis. Pssst, nopeimmat kerkeävät aloittamaan vuotensa Fazerin brunssilla tänään 1.1.2016 klo 10–16.
tablestake_a_cake
OSOITE
Hämeenkatu 15
Tampere

BRUNSSI TARJOLLA
lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–16

eng Fazer Café’s brunch was worth of money. And the atmosphere were quite international. Thumbs up!

@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

4 kommenttia artikkeliin ”Fazer Café – brunssi

 1. Aina välistä tullee mieleen, että olisipa huippua asua siun kanssa samassa kaupungissa. Voisi mennä brunssillekkin yhdessä! Ehkä pitää löytää täältä joku brunssimesta ja mennä itse sinne.

  Tykkää

  1. Eikä, ihana Tolppa! ❤ olispa kyllä huippua asua samassa kaupungissa. Tai edes samassa maassa tai samalla puolella Suomea. Sun pitää etsiä sieltä joku brunssipaikka. Ja mä voisin ihan oikeasti tulla käymään, niin mennään sit yhdessä brunssailee!

   Tykkää

 2. Tänne vain! Ja ehdottomasti brunsseillaan, jos ehdit tänne! Olisipa hauskaa käppäillä siun kanssa pitkin katuja ja pysähdellä puoteihin ja kahviloihin!

  Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s