Tampereen design-tärpit

Mulla on vähän erikoinen suhde Tampereen kanssa. Olen ajanut kaupungin läpi lukemattomia kertoja, käynyt muksuna joka kesä Särkänniemessä ja reissannut Tampereelle veljen pelimatkojen perässä. Silti en ole tiennyt kaupungista Särkänniemen, Hämeenkadun ja Kummelin lisäksi juuri muuta. Ensimmäinen itsenäinen, aikuisiällä tekemäni vierailu Tampereelle oli syksyllä 2008, jolloin seikkailin lähinnä Ilves-hotellin ja Emma-yökerhon väliä, välipysähdyksenä McDonadls. Että eipä kovin kummoinen vierailu silloinkaan. Olen pysähdellyt juomaan kuumaa kaakaota ja hummaillut Hämeenkatua edes takaisin sekä ihmetellyt Tammerkoskea monia monituisia kertoja, silti tietämättä Tampereesta juuri mitään. Onneksi olen kuitenkin viimeisten parin vuoden aikana lähtenyt ihan asioikseni tutustumaan tuohon kivaan teollisuuskaupunkiin ja yllättynyt positiivisesti kaupungin tarjonnasta. Etenkin design-liikkeistä ja -löydöistä. Ajattelinkin vinkata teille hurjalla Tampere-tietämykselläni muutaman tärpin, joista itse tuossa kaupungissa pidän.

Taito Shop
Mulla on vain positiivista sanottavaa kaikista Taito Shopeista, joissa olen vieraillut, mutta silti Tampereen shoppi vie jollain tapaa voiton. Ehkä tässä paikassa on joku tamperelainen taika. Paljon kivoja tuotteita, joita voisin rohmuta joka kerralla mukaan lukemattomia määriä. Onneksi kaikkea ei tarvitse kuitenkaan itse omistaa, vaan tuolta voi käydä kipaisemassa vaikkapa yökyläilytuliaisen ystävälle.

OSOITE
Hatanpään valtatie 4, 33100 Tampere

AVOINNA
Maanantaista perjantaihin 10-18
Lauantaisin 10-15

mukava
MUKA VA

Nimensäkin mukaisesti mukavia vaatteita kivoilla printeillä, koruja ja muuta suomalaista designia. Mulla on muutamia MUKA VAn tuotteita ja olikin iloinen yllätys, kun törmäsin heidän kivijalkamyymälään Super Mukavaan ihan Koskikeskuksen liepeillä. Lippulaivamyymälässä on myynnissä mm. seuraavia merkkejä: Uhana Design, Nouki, Ervin Latimer ja Rara. Liikkeessä on lisäksi aivan ihanan välitön ja tuttavallinen tunnelma. Kun astuin liikkeeseen sisään, toinen myyjistä heilautti kättä rennon reippaasti ilmaan ja huikkasi moikan kuin vanhalle tuttavalle. Tunsin oloni enemmän kuin tervetulleeksi tutkimaan tarjontaa.

OSOITE
Otavalankatu 3 A 3

AVOINNA
Maanantaista perjantaihin 11-18
Lauantaisin 11-16

Uhana Design
Ihan kivenheiton päässä Super Mukavasta on toinen tamperelainen mainetta niittänyt design-yritys, Uhana Design. Uhanalla on kivoja laserleikattuja koruja ja rentoja, laadukkaita vaatteita. Varsinkin merinovillaiset legginssit aiheuttavat tasaista kuolausta täällä päässä. Kalliita legginssejä paikkaamaan saatttaapa vaatekaapistani löytyä yksi aika ihana college heiltä.

OSOITE
Verkatehtaankatu 8
(samoissa tiloissa Lankakauppa Kerän kanssa)

AVOINNA
Maanantaista perjantaihin 10-17

design_boulevard
Design Boulevard
Taito Shopin ja Super Mukavan välissä on suht uusi sisustusliike, Design Boulevard, josta löytyy designia skandinaaviseen makuun. Tunnettuja design-merkkejä, trendikkäitä hempeitä sävyjä ja vähän jokaisen kukkarolle jotakin. Näyteikkunat on stailattu kivasti ja houkuttelee astumaan sisälle. Enkä todellakaan ollut ainut, joka oli eksynyt paikalle. Liikkeessä oli mukavasti vähän kaiken ikäisiä hiplailemassa ja tutustumassa tuotteisiin.

OSOITE
Hatanpään valtatie 6

AVOINNA
Maanantaista perjantaihin 11-18
Lauantaisin 10-16

Domdom
Yksi varmasti suosituimpia ja blogeissa eniten hehkutettu sisustusmyymälä Tampereella on Domdom. Täällä on tullutkin käytyä useasti haistelemassa uusia tuulia sisustukseen. Kivoja printtejä, skandinaavisia linjoja ja suosittuja design-merkkejä. Myymälän ilme on pääosin hyvin mustavalkoinen skandinaaviseen ilmeeseen sopivasti. Seasta löytyy ajankohtaisia väripilkkuja virkistämään ilmettä.

OSOITE
Aleksis Kiven katu 30

AVOINNA
Maanantaista perjantaihin 11-18
Lauantaisin 10-16

tiirintehdas
Kehräsaari

Tuo punatiilinen kompleksi on jo itsessään ihana paikka vierailla ja fiilistellä mennyttä aikaa. Kehräsaaren keskeltä löytyy kuitenkin myös muutamia pieniä liikkeitä, joista voi ostaa käsitöitä ja pientuotantoa. Suosittelen käymään ainakin PikkuPutiikit-liikkeessä. Lisäksi Kehräsaaressa on erilaisia ravintoloita sekä yksityinen elokuvateatteri Niagara.

Kannattaa tsekata myös DesignOnTampere-kartta, josta löytyy vielä paljon lisää eri liikkeitä sekä ravintoloita.

eng Some of my favorite places in Tampere, Finland. Check DesignOnTampere map to find more shops and restaurants.

@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s