Lumoava kierros

Kuten jo aiemmin mainitsin, osallistuin osana Design Week Kuopiota viime perjantaina mielenkiintoiselle Lumoava-kierrokselle, joka lumosi ainakin minut. Lumoava on varmasti aika monelle tuttu korumallisto, mutta harva tuntuu tietävän, että malliston takana on kuopiolainen korutehdas Saurum. Tiesin jo melko pienenä, että Saurum sijaitsee kotikulmillani, koska ykkösluokkalaisena pikkutilliäisenä sain luokkakaveriltani synttärilahjaksi Saurumin kissakaulakorun, jonka korurasiana oli samettinen ruusu. Luokkakaverini vanhemmat työskentelivät Saurumilla. Yhdeksänkymmentäluvun samettiruusuista on kuljettu melkoinen matka ja tyylikäs Lumoava-brändi luotiin vuonna 2008. Se onkin tätä nykyä Saurumin ehdoton johtotähti. Olen usein ihaillut Lumoavan koruja, mutta ihan hirveästi en silti yrityksestä tai mallistosta tiennyt. Ennen viime perjantaita.
saurum
candle_stand
Olikin supermielenkiintoista päästä kierrokselle tutustumaan tähän yritykseen ja mallistoon hieman pintaa syvemmältä. Korusuunnittelu ja -valmistus kun sattuvat kiehtomaan minua suuresti, ja yrityksen kuopiolaisuus vain vahvistaa kiinnostustani. Kierroksen veti sympaattinen ja korumuotoilusta ihan älyttömästi tietävä Vuoden Kultaseppä 2015 Heikki Hartikainen, jonka käsialaa on useat Lumoavan korut, mm. Uusi Lastensairaala 2017 -kampanjan tiimoilta tuttu Hali.
heikki_hartikainen
Etenimme kierroksella suurin piirtein samassa järjestyksessä kuin korun matkakin kulkee. Aloitimme suunnittelun ja mallintamisen parista ja etenimme valun kautta kokoamiseen, kiillottamiseen ja pakkaamiseen. Suurimmilta osin asiat olikin tuttuja, koska olen jonkin verran päässyt tutustumaan opintojeni aikana korusuunnittelun ihmeelliseen maailmaan. Etenkin valuvaiheen kuuset, muotit yms meni äidiltäni ohi ihan täysiä, mutta itse pysyin hyvin kärryillä, koska olen itse tehnyt samalla menetelmällä pronssiriipuksen. Ja selitin äidilleni nämä vaiheet sitten maallikon silmin, ettei hänkään jäänyt pimentoon.
osatclose_up
Kierroksella yllätti positiivisesti se, kuinka samalla tavalla korut valmistetaan näin suurtuotantona kuin pohjois-karjalaisen ammattikorkeakoulun työpajassakin. Korut ovat ihan oikeaa käsityötä yllättävän paljon! Ja tämän aion muistaa jatkossa paremmin, kun käytän koruja. Vaikka ne olisikin teollista tuotantoa, sisältyy niihin yllättävän paljon käsityöläisyyttä. Lisäksi yllätyin, kuinka omavaraisesti ja alusta alkaen Lumoavan tuotteita valmistetaan ihan Kuopiossa käsin. Lumoava ja Saurum onnistuivat kyllä kaivautumaan syvälle mieleeni ja herättivät kiinnostusta entisestään. Toivon tälle kuopiolaiselle yritykselle menestystä ja myötäisiä tuulia jatkossakin!
worker

Tiesitkö sinä, että Lumoava on kuopiolaisen Saurumin tuotemerkki? Tai tiesitkö, että Saurum on yksi maailman pohjoisimmista korutehtaista? 

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

eng Last Friday was such a fun day! I visited in jewelry factory Saurum, which does Lumoava jewelries in my hometown Kuopio, Finland. Really cool and inspiring place!

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s