Elitististä humputtelua

Nyt mennään Unelmamajan tontin rajoille ja isketään kiinni aika erilaiselle aihealueelle kuin yleensä. Käsi ylös, kenen mielestä golf on elitististä juppihumputtelua ja rikkaiden egon pönkitystä? Aika monella on tuntunut jäävän päälle kasarin mielikuvat tuosta lajista.  Ja ehkä ihan syystä. Haluan tehdä paljastuksen.
golf_ballgolf_clubchip
Olen harrastanut tuota elitististä egoilua nyt 13 vuotta. Eli puolet elämästäni! Tosin viimeiset viisi vuotta olen ollut hyvin epäaktiivinen lajin suhteen. Tämä harrastukseni ei ole mikään salaisuus, eikä tässä ollut siis mitään paljastettavaa. Paljastusosuus on se, että golf ei enää ole mitään eliittien etuoikeutettua sisäpiiritoimintaa. Toki löytyy niitäkin, jotka kuvittelet kuuluvansa johonkin parempaan kastiin pelatessaan golfia ja on kenttiä, joiden hinnat hipovat pilviä. Nykypäivänä suurinosa kentistä kuitenkin on tarkoitettu meille ihan tavan tallukoille. Jos on keskituloinen, pärjää golfin kanssa oikein mainiosti. Kertaheittona pelioikeusmaksut yms voivat tuntua suolaisilta, mutta samalla unohdetaan, kuinka paljon vaikkapa ihan salilla käynti maksaa vuodessa. Golfhinnat kun on yleensä hintoja koko vuoden osalta. Toki pelikausi on Suomessa lyhyempi kuin 12 kuukautta, mutta siltikin jos hinnat pilkotaan vaikkapa kierrosta koskeviksi, voidaan päästä hyvinkin pieniin summiin. Myös varusteissa on nykyään ihan älyttömästi valinnan varaa. Mailoja, kenkiä ja muita tykötarpeita löytyy vähän joka lompakon paksuudelle. Mulla on itselläni ollut tämän 13 vuoden aikana kaksi bägiä mailoineen. Kummatkin ovat olleet alle 200 euron settejä. Siitä voi jokainen ihan itse laskea, kuinka monta euroa se tekee vuosittain. Ei ihan kauhean montaa. Yksi pari jumppalenkkareita voi maksaa saman verran kuin yksi setti mailoja. Melkein poikkeuksetta olen valinnut mailat, kengät yms edellisen kauden mallistosta. Näin säästää aika pitkän pennin, eikä laadusta tarvitse tinkiä.
golf_coursegrace
Se maksuista ja hintatasosta sikseen. Oikeasti halusin nimittäin rohkaista jokaista teistä koittamaan tuota ehkä hieman väärinymmärrettyä ja vinoon katsottua lajia. Itse haukuin golfin aivan maanrakoon, ennen kuin olin kertaakaan edes koskenut golfmailaan. Onneksi annoin mahdollisuuden. Tutustuin nimittäin junnuna mahtavan lajin lisäksi mailojen parissa ihmisiin, joiden kanssa olen yhä yhteydessä ja muistellaan teininä griinillä vietettyjä tunteja. Vaativa laji, kivoja ihmisiä, ihana luonto, naurettavat rusketusrajat – sanoisin, että aika jees. Mistä tämmöinen fiilistelypuuska nyt sitten iski näin viiden vuoden hiljaiselon jälkeen? Ei tämä ihan puskista oikeastaan tullut, sillä olen joka kesä viimeisen neljän vuoden ajan miettinyt kunnolla palaavani pelikentille, mutta joka kesä se on jäänyt. Tänä keväänä pelifiilis on kuitenkin puskenut niin vahvasti mieleen, että nyt taitaa olla korkea aika korkata taas kentät. Kävin tiistaina harjoitusrangella lyömässä kaksi korillista palloja, enkä muista koska olisin hymyillyt itsekseni niin leveästi. Lihasmuisti on onneksi aika armollinen ja sain pallon jopa kiitettävästi ilmaan, vaikka mailat lepäsivätkin viime kesän aivan kokonaan. Keskiviikkoaamuna löysin itsestäni jälleen aivan uusia lihaksia tiistaisen treenin jäljiltä. Ja jotkut sanovat vielä, ettei golf ole muka urheilua! Yhdellä pelikierroksella tulee talsittua yli kymmenen kilometriä kantaen muutaman kilon painoa selässä sekä lyötyä palloa kymmeniä kertoja. Semmoista se golf on. Aika ihanaa. Ja välillä aika hermoja raastavaa.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

eng I wanted to say that I just happen to love golf. I know usually people think it’s a hobby of rich and snob people but I can tell you that vision is so 80’s! Give it a try. It will be fun they said.

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s