Täydellinen suklaakakku

Viime viikon perjantaina oli viimeinen työpäiväni oikeissa töissä ennen syksyn opintojen alkua. Vaikka tässä olevinaan lomailenkin, en ehdi hengähtää kuin vasta elokuussa. Nyt olisi saatava kämpän tavarat kasaan tämän viikon aikana, samoin kuin Suomen suurimman partioleirin leirilehden ulkoasu ja sitten olisi vielä itse leirikin tiedossa. Onneksi viime viikolla ennätin kuitenkin yksi ilta yhdentoista aikaan leipomaan taivaallisen hyvän suklaakakun työkavereille läksiäisherkuksi. Jäipähän ainakin hyvä maku mieleen.

suklaakakku

Voin ylpeästi sanoa, että tämä on täydellinen suklaakakku. Ohje ei nimittäin ole minun, vaan äidiltäni opittu. Tämä suklaakakkuohje on sellainen, joka on kulkenut elämäni isoissa risteyksissä mukana niin kauan kuin muistan. Kakkua on tarjoiltu ainakin rippijuhlissani, kun palasin Suomeen vaihtovuodeltani Brasiliasta, ylioppilasjuhlissani, AMK-valmistujaisissani ja nyt ensimmäisen ns. oikean työpaikkani läksiäisissä. Väittäisin että kakkua on nautiskeltu meidän perheessä vuodesta 1995 lähtien, kun kävimme perheeni kanssa Jenkeissä ja roudasimme valtameren toiselta puolelta matkalaukuittain Amerikan herkkuja. Yksi kakun tärkeimmistä ainesosista on nimittäin amerikkalainen salainen ainesosa. Sori äiti, aion paljastaa sen nyt kaikille.


kakku


Kakkupohja on tavallinen sokerikakkupohja kaakaojauheella. Helppo kuin mikä! Tarvitset kaksi samankokoista juomalasia (isot Kartio-lasit on tähän hyviä). Riko toiseen lasiin kananmunat (minulla meni tähän 6 luomumunaa). Mittaa sitten toiseen lasiin sokeria saman verran kuin munalasissa on munia. Kippaa sokerit sekoituskulhoon. Mittaa sokerilasiin jauhoja. Jätä hieman vajaaksi kananmunarajasta ja lisää kaakaojauhetta niin, että jauhoja on yhtä paljon kuin munia. Arviolta noin kolme ruokalusikallista. Heitä jauhojen sekaan vielä pari teelusikallista leivinjauhetta. Sekoita sokeri ja munat ilmavaksi vaahdoksi. Kun vaahto on valmis, kääntele nuolijalla varovasti joukkoon sekoitetut jauhot. Mitä vähemmän joudut sekoittamaan, sen parempi. Taikinan ilmavuus säilyy näin paremmin.

Öljyä ja jauhota irtokakkuvuoka (jauhotan usein ihan vehnäjauhoilla). Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 º, noin 40 minuuttia. Pohja on valmis kun grilli-/hammastikulla koitettaessa tikkuun ei jää taikinaa kiinni.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Voit antaa pohjan tekeytyä jääkaapissa vaikkapa seuraavaan päivään ennen täyttämistä tai täyttää heti kun kakku on jäähtynyt. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Asettele toiseksi kaunein kerros ylösalaisin kakun pohjaksi. Kostuta pohja hyvin luomukevytmaidolla. Vatkaa 0,5 l vispikermaa ja mausta kermavaahto 2 tl vaniljasokeria. Levitä pohjan päälle vadelmahilloa tai -survosta. Levitä kunnon kerros kermavaahtoa. Lisää sitten rumin kakkupohjakerros. Toista täyttövaiheet. Päällimmäiseksi tulee kakkupohjan kaunein kerros tasainen puoli ylöspäin. Kostuta maidolla. Levitä sen jälkeen kakun salainen ainesosa, Betty Crockerin suklaakuorrute. Tätä saa läträtä koko purkin. Viimeistele tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Kakku on mielestäni parhaimmillaan päivän tai kaksi täyttämisen jälkeen, joten jos tiedät kakkutarpeen ajoissa, suosittelen tekemään kakun valmiiksi pari päivää ennen. Tällöin koristelun voi jättää juhla-aamuun.

kuorrute

Ja tämä on nyt se salainen ainesosa. Ilman tätä ei kyllä tule kakusta mitään.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s