Kasvitieteellinen puutarha

Vietin reilu viikko sitten aikaani Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Puutarha sijaitsee Ruissalossa hyvien kulkuyhteyksien varrella, mutta silti tämä oli vasta toinen kerta, kun vierailin siellä. Ihmettelin ja ihmettelen edelleen kyllä suuresti, miksen ole siellä enempää käynyt.
koppis
gardenkumpeet
En mennyt tälläkään kertaa sisätiloihin, vaan pyörin ulkona ihastelemassa kukkasia ja pörriäisiä. Kohdalle osui vielä superhellepäivä, niin ulkona oli kiva ihmetellä, istuskella ja syödä eväitä. Puutarhan takaosassa on lisäksi kiviveistospuisto, johon eksyy yllättävän vähän ihmisiä. Paikka on mitä parhain hiljentymiseen ja rauhoittumiseen. Mikäs siellä vaikka päiväkirjaa tai rakkauskirjettä kirjoitellessa on nauttia olostaan kauniin rauhallisessa ympäristössä. Eväät reppuun, kameran linssi puhtaaksi ja suunnaksi yliopiston puutarha. Eikä suuntiman tarvitse olla juuri nimenomaan Ruissaloon, kasvitieteellisiä puutarhoja kun löytyy ainakin kahdeksasta Suomen kaupungista. Harmikseni tosin huomasin juuri, ettei Kuopion arboretum ole enää voimissaan. Muistan hyvin, kun ala-asteikäisenä pyöräilimme luokkani kanssa puutarhaan ihmettelemään outoja kasveja. Onneksi tosiaan näitä on edes vielä muutamilla paikkakunnilla, niin pääsee tutkimaan erikoisempiakin kukkasia tai ihan vain hengittelemään raitista ilmaa. Haluaisin ainakin Kaisaniemen kasvitieteelliseen käymään. Ehkäpä jo tänä kesänä?
kuusimysteerikukka

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s