Conssien uusi aika

Ruisrock oli lopun alkua oman Turku-aikani lisäksi myös valkoisille Converse-kengilleni. Tässä vaiheessa moni saattaisikin huikata, että kuka taulapää valitsee valkoiset kangastossut Ruissiin. 

Minä valitsin. Enkä muuten ollut ainut, kun tiirailin juhlijoiden kenkävalintoja. Uskalsin heittää vaaleat kengät festarijalkoihini, koska kengät oli jo muutenkin melko aikansa eläneet. Kiitettävästi kengät suoriutuivatkin reissusta, melko harmaina mutta konepesun jälkeen suht freeseinä. Minulla on ollut tapana pestä kankaisia Conssejani aina silloin tällöin pesukoneessa ja pesu on ollut poikkeuksetta toimiva ratkaisu ja tehnyt kengistä lähes tulkoon uuden veroiset. Paitsi tällä kertaa.
valkoiset Kengät tuli pesusta suht puhtaina lukuunottamatta nauhojen alle piiloon jäävää läppää. Ja kimchi-tahraa. Tuo oranssi tahra oikeassa kengässä tuli siihen ihan omaa huolimattomuuttani. Nautin Ruissi-lauantaina alueella Kimchi Wagonin herkullisen annoksen, mutta yksi haarukallinen lipesi kengän syrjään. Vaikka yritin hinkuttaa tahraa pois sappisaippualla, joka tehoaa oikeastaan kaikkeen, jäi tulos aika laihaksi. Sappisaippuan ja konepesun jälkeen tahra edelleen paistatteli kengän syrjässä. Ja myönnettäköön, että eihän nuo kengät sen ensimmäisenkään pesun jälkeen olleet enää ihan priimat.

Muistin, että minulla on kaapissa jemmassa tummansininen väripaketti viime syksyisestä takin värjäysprojektista. Niinpä kaivoin väripaketin ja yhtä värikerrosta kaipaavan takin esille, heitin pesukoneeseen kenkien seuraksi ja jännäsin lopputulosta. Kenkien tasainen lopputulos yllätti itseni ihan täysin ja sain kengilleni aika hyvin vielä jatkoaikaa. Valkoiset muoviosat ottivat itseensä hieman sinistä väriä ja muoviosat ovatkin aivan hempeän vaaleansiniset. Jossain valossa eroa ei edes huomaa ja välillä baby blue kerää ihastuneita ihmettelyjä ohikulkijoilta. Moni on ihastellut, että onko kengissäni tosiaan vaaleansinisiset muoviosat. Juhuu, onhan niissä!
siniset
Värjäilyistä huolimatta kengät alkaa olla jo parhaat päivänsä nähneet rispaantunein kantapäin, mutta silti värifreesauksella niistä tuli vielä käyttökelpoiset. Nyt olenkin tepastellut loppukesän valkoisten Conssien sijaan tummansinisissä. Mielestäni onkin ihan typerää heittää kenkiä tai vaatteita pois jonkun tällaisen pienen jutun takia, jos ne saa helposti ja edullisesti fiksattua. Syyllistyn kyllä itsekin aivan liian helposti laiskuuttani heittämään pois fiksailun sijaan. Ehkäpä tässä on taas yksi kehityskohde itselleni tulevaa varten.
vertailu
Mitäs mieltä olet kenkien uudesta ilmeestä? Harrastatko sinä tämmöisiä pikku fiksailuja?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s