Konttiravintola Morton

Olen paatunut ruokafiilistelijä ja rakastan ulkona syömistä. Ilokseni Kuopiostakin löytyy helmiä ravintolaskenestä, nykyään yhä lisääntyvissä määrin. Onneksi on rohkeita yrittäjiä, jotka uskaltavat koittaa uudenlaisiakin konsepteja. Tästä yksi hyvä esimerkki on Kuopion kävelykadulla sijaitseva Konttiravintola Morton

mortonkavelykatuOlen pitkin kesää lueskellut ja tiiraillut kavereiden päivityksiä tästä konttiravintolasta ja vähän ihmetellyt, että mikäs se tämä on. Nyt kun pidän majaani hetken aikaa täällä Savon sydämessä, pääsin pistäytymään paljon puhutussa Mortonissa vihdoin ihan henkilökohtaisesti. Sen verran tiesin etukäteen, että kyseessä on sesonkityylinen hampurilaisravintola Kuopion keskustassa.

Morton on lähtöjään rautalampilainen ravintola, joka näki päivänvalonsa vuonna 2010. Nykyään Rautalammin Morton on jo kuopattu, mutta yritys jatkaa toimintaansa konttiravintoloiden muodossa sekä tapahtumajärjestäjänä. Konttiravintoloita on tällä hetkellä kolmella paikkakunnalla: Kuopiossa, Varkaudessa ja Äänekoskella. Lisäksi ensi viikolla Morton järjestää Rautalammilla ihka ensimmäisen Morton Festin. Esiintyjinä ovat mm. mahtavat Anssi Kela ja ikilempparini, Olavi Uusivirta. Menkäähän ihastelemaan pikkupitäjän menoa ja hieman erilaista festaria. Jos omat mökkiviikonloppusuunnitelmani jostain syystä kosahtavat, otan epäilemättä suunnaksi Rautalammin ja Morton Festin!
tuolitateriamenu
No mutta, palataanpas takaisin konttiravintolaan. Kun pääsin Kuopion kävelykadulla sijaitsevan Morton Little Johnin kauniille terassille, piti hetken aikaa ihan vain ihastella ja fiilistellä uudenlaista konseptia. Alkuihastelujen jälkeen tilasin listalta Kaskenpolttajan Burger -aterian ja siirryin odottelemaan tilausnumeron sijaa hoitavan lelulehmän kanssa annostani suloisten liukuvärjättyjen betonipöytien ääreen.

Pöytään kannettu annos näytti aivan superherkulliselta ja pakko myöntää, että makukin oli aikamoisen hyvä! Tykkäsin erityisen paljon annoksen rapeista ja herkullisista ranskalaisista sekä burgerin mehukkaasta pihvistä. Olisin voinut vetää raneja vaikka ison korillisen. Nyt kun kesää on vielä jäljellä, täytyy käydä joku kaunis päivä testaamassa myös bataattiranskikset. Olen kuullut niistä niin paljon hehkutusta. Ehkäpä eksyn kontin nurkille nautiskelemaan listan muitakin herkkuja vielä loppukesän kunniaksi.

Suuntaahan Mortoniin nyt, kun säät vielä suosivat. Konttiravintolat ovat nimittäin auki säävarauksella ja ainoastaan kesän ajan.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

3 kommenttia artikkeliin ”Konttiravintola Morton

  1. Minuakin on kiinnostellut tämä rafla kovasti, mutta juhannuksen alla jäi testaamatta, kun oli niin pitkä jono. Viikonlopuksi ollaan tulossa Kuopioon, mutta tällä kertaa taitaa olla sadetta luvassa :/ Ehkä ensi kesänä…

    Tykkää

    1. Vitsin huono tuuri! Meilläkin suunnitelmissa tänään mennä lounaalle Mortoniin, mutta kattoo nyt, miten sää tässä muuttuu.

      Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s