Mitä Joensuu on opettanut?

Asuin Joensuussa 2010-2012 ja tuona aikana tietysti jo opin yhtä sun toista täällä itä-suomalaisessa kaupungissa. Nyt muutaman vuoden tauon jälkeen palasin tänne ja huomaan jo nyt kuukauden asumisen jälkeen uusia asioita.

joensuu_auringonlasku

Joensuu on opettanut, että…

…amisautot ja subbarin överijumputus on edelleen POP.

…kaupunki on valittu pari kertaa parhaaksi pyöräilykunnaksi, mutta silti täällä näkee todella vähän pyöräilykypäriä!

…ilta-aurinko painuu kauniisti Tiedepuiston taakse, kun katsoo omalta parvekkeelta.

…sunnuntaisin on todella kuollutta. Kaduilla törmää vain satunnaisesti muihin sunnuntaikävelijöihin, ja kaikki liikkeet on suljettu. Poikkeuksen tekevät ruokamarketit sekä Motonet.

…korkeakoululiikunta on parhaimpia juttuja ikinä! 66 euroa vuodessa ja tarjolla on lukematon määrä eri lajeja. Testattuna on tähän mennessä ainakin sykejumppa, porrastreeni, kuntonyrkkeily, spinning ja vanha tuttu crossfit.

kypara…kuten sanotaan, niin turkulaiset on oikeasti todella tyylikkäitä. Ja silti (tai juuri sen takia) Turussa näkee niitä pyöräilykypäriäkin monin verroin enemmän kuin täällä Joensuussa.

…neljässä vuodessa kaupunkiin voi tulla ainakin kuusi uutta ja hyvää ravintolaa sekä muutama kuppila.

…opiskelijaruokalassa tulee syötyä aivan liikaa. Pakko syödä ”koko rahalla”, eli kahdella ja puolella eurolla. Töissä maksoin ruuastani yli tuplaten ja silti ei ollut pakko vetää ihan älytöntä ähkyä. Logiikka kymppi.

…polkupyörä on melkein poikkeuksetta paras kulkuväline kaupungissa.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

4 kommenttia artikkeliin ”Mitä Joensuu on opettanut?

 1. Kyllä taas tiesi miksi kypärä on pop, kun kolaroin auton kanssa tossa edellisviikolla! Onneksi selvittiin kolhuilla, niin autossa, pyörässä kuin mussakin.. Mut siis joo, kypärä on tärkeä!

  Tykkää

  1. Todellakin! Niin pieni vaiva, mutta monesti suuri pelastus. Onneksi selvisit pienemmällä pahalla ja oli kypärä suojana!

   Tykkää

 2. Onhan Joensuussa hieman hiljaista sunnuntaisin, mutta vielä pahempi oli kyllä siulle armas Kuopio (itse kun olin vierailijana). Onneksi täällä on edes muutama brunssipaikka ja keilausta 😀 Ja toki ihania ihmisiä!

  Tykkää

  1. Kuopiossa keskusta on kieltämättä aika kuollut nykyään, kun kaikki touhu keskittyy Matkukseen. Siks mä en ajattele, että Kuopio olis sunnuntainakaan kuollut, kun ostoskeskus pelastaa 😀 ja kun tietää sieltä paikat, niin osaa eri tavalla hyödyntää. Mutta lähinnä Turkuun verrattaessa Joensuu tuntuu aika kuolleelta. Onneks Joensuussa on brunssipaikkoja ja niitä ihania ihmisiä 😉

   Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s