Jouluinen Tivoli

Kuten varmasti jokainen meistä on tietoinen, joulu on jo kahden päivän päästä! Se on muuten yhtä paljon päiviä kuin olen viettänyt aikaani kotona joulukuussa. Ollut siis melkoista hulinaa tämä kuukausi.

Alkukuukaudesta matkasin tutussa ja turvallisessa Suomessa itä-länsi-suunnassa, sitten suuntasin matkani etelämmäksi, Kööpenhaminaan. Köpis on ollut listallani jo pitkään, mutta on joutunut odottelemaan vuoroaan. Olen käynyt Kööpenhaminassa neljävuotiaana, mutta ihan hirveästi ei ole mielikuvia tuolta matkalta, joten uusinta oli enemmän kuin paikallaan. Tällä kertaa vietin Köpiksessä rennon pidennetyn viikonlopun hyvän ystäväni, Anninan, kanssa. On muuten aika makeeta, kuinka vielä aikuisiälläkin löytyy ne parhaat tyypit elämään mukaan. Tutustuimme Anninan kanssa syyskuussa ja jo lokakuussa olimme buukanneet matkan Köpikseen. Seuraava reissu on jo suunnitteilla, eli ensimmäinen matka tällä kokoonpanolla onnistui aika kivasti. Seuraavalle reissulle nappaamme vielä yhden loistotyypin, Suvin, mukaan!

palatsijoulukuusikaruselli_vaakatynnyriKöpiksestä haluaisinkin vinkkaille teille myöhemmin ainakin yhdestä ihanasta brunssipaikasta, sitä ennen tarjoilen teille kuitenkin jouluisia kuvia Kööpenhaminan Tivolista. Jos sinulle osuu joskus kohdalle mahdollisuus matkustaa Kööpenhaminaan joulun alla, suosittelen tsekkaamaan Tivolin jouluvalaistuksen (myös kuulemma Halloweenina paikka on päräyttävä, samoin voisin kuvitella ystävänpäivän ja pääsiäisen aikoihin). Sisäänpääsy oli hieman alle kaksikymppiä, mutta mielestäni oli todellakin sen arvoinen. Tivolin alue on mukavan kokoinen ja jouluvaloineen ihanan satumainen. Alueelta löytyy myös nelisenkymmentä ravintolaa, joissa syö samaan hintaan tai jopa halvemmalla kuin Tivolin ulkopuolella. Ravintoloihin tosin saattaa olla jonoa, joten ruokapaikkaa kannattaa alkaa etsiä, ennen kuin nälkäkiukku iskee 😉

karuselli

valopuumerirosvolaivativoli

joulutoriKööpenhaminan reissailujen jälkeen ehdin keskittyä Suomeen muutaman päivän ajan, ennen kuin jo jatkoin matkaani uusille maille valtameren taakse. Otin jouluksi suunnan Kanadaan, tarkemmin sanottuna Torontoon. Täällä on nyt vierähtänyt viikko ja kohta suunta onkin jo takaisin Suomeen. Toronto on hurmannut ja saatte kuulla paikasta vielä paljon lisää, kunhan kotiudun tältäkin reissulta ja pääsen kotikoneen ääreen purkamaan kuvia kamerasta. Piipahdan blogin puolelle vielä ylihuomenna toivottelemaan jouluja, mutta muuten palailen naputusten pariin vasta Suomen päässä.

Miten sun joulukuu on sujunut?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s