Mad & Kaffe

Uutta vuotta on takana jo kaksi viikkoa, mutta vasta nyt ehdin istahtaa ajan kanssa alas kirjoittelemaan postausta. Tai olihan minulla tuossa kokonainen viikko pelkkää aikaa, kun makasin sängyn pohjalla flunssassa, mutta kone ja muut blogisysteemit oli toisella paikkakunnalla.

aamupala

Tämänkin postauksen oli tarkoitus ilmestyä viime perjantaina, mutta ei taas mennyt suunnitelmat ihan putkeen. Lähdin perjantaina Helsinkiin ja ajattelin, että junassa on hyvin aikaa näpytellä tekstiä. Olin ennakoinut sen verran, että latasin postauksen kuvat perjantaiaamuna pilvipalveluun, että voin käyttää niitä myöhemmin päivällä – paitsi, etten voinutkaan. En tiedä, mitä tapahtui, mutta lataamani kuvat olivat kadonneet galleriasta ja tilalla oli vain koodia kuvien tilalla. Eipä tuollaiset pikkujutut onneksi maailmaa kaada, vaikka olikin perjantai 13. päivä. Käytin kuitenkin aikani junassa sekä kahvilassa hyväkseni ja naputtelin tekstejä talteen.

Löpinät sikseen ja tartutaanpas sitten itse aiheeseen! Halusin huikata teille mahtavan hyvästä aamiais-/brunssipaikasta Kööpenhaminassa. Joulukuun alussa ollessani Köpiksessä, kävimme ystäväni, Anninan, kanssa aamiaisella Mad & Kaffessa. Olin saanut paikasta vihiä veljeni kihlatulta, joten ihan sattumalta emme paikalle osuneet. Mad & Kaffe sijaitsee supertrendikkäällä Vesterbron alueella, kävelymatkan päässä keskustasta. Majoituimme aivan Vesterbron eteläpäässä, joten kahvila sattui sopivasti puoliväliin kävelymatkaamme keskustaan päin. Paikka on todella suosittu, joten sinne kannattaa suunnata hyvissä ajoin. Me olimme paikalla puoli tuntia paikan aukeamisesta ja pääsimme jonottelemaan ulos muiden brunssille haluavien kanssa. Onneksi ulkona oli kiva ilma ja fiilis lomaillessa erinomainen. Edessämme jonossa oli pari isompaa porukkaa, joille pöytää ei irronnut niin helposti kuin meidän kahden hengen seurueelle. Pääsimmekin sisään jo muutaman odotusminuutin jälkeen.

mad_kaffe

menuscrambled_egg

Mad & Kaffe on sisustettu tyylikkäästi ja paikka on mukavan kodikas. Kaikki on mietitty viimeisen päälle, tilauslappuja myöten, silti tunnelma on todella rento ja huoleton. Aamiainen kootaan itse ruksimalla tilauslappuihin joko kolmen tai viiden tarjottavan kombo. Tarjoilija tulee sitten noutamaan tilauslaput ja juomatilaukset pöydästä. Sinun tehtäväsi on vain valita toinen toistaan herkullisemman kuuloisista tarjottavista suosikkisi. Minä valitsin itselleni munakokkelia ruohosipulilla, puolikkaan avokadon chiliöljyllä ja paahdetuilla manteleilla (taivaallista!) sekä riisipuuroa kanelisokerilla ja voisilmällä. Lisäksi tilasin juotavaksi paikan oman persikkajääteen ja vielä lämpimän, ison teen. Annina puolestaan tilasi munakokkelia, mustikkasoijajogurttia marjoilla sekä veriappelsiinin siivuja. Juomaksi talon omaa tuoremehua ja kahvia. Kahvi oli kuulemma todella hyvää. Kummankin satsit maksoivat noin kaksikymppiä juomineen. Mielestäni varsin kohtuuhintainen, varsinkin Köpiksen yleiseen hintatasoon ja aamiaisen laatuun verrattuna. Aamiainen oli ihana! En keksi siitä mitään moitittavaa. Paitsi ehkä sen, että Anninan veriappelsiini olikin tavallista appelsiinia ja työntekijöiden englanti vaati välillä pientä tulkintaa, haha!

miljoobreakfast

Jos olet vailla hyvää ja mukavaa (sekä hyvin Instagram-ystävällistä) aamiaispaikkaa, mene Mad & Kaffeen! Me harkitsimme tänne palaamista seuraavana aamuna, mutta päätimme koittaa naapuripaikkaa. Kirjoittelen myös naapurin aamupalasta myöhemmin postauksen. Sen verran voin kyllä sanoa, että Mad & Kaffe vei voiton kuusi nolla! Ihana paikka. Tänne palaan aivan varmasti vielä uudestaan.

Mad & Kaffe Vesterbro
Sønder boulevard 68, 1720 København V
Avoinna 8:30-20:00

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Mad & Kaffe

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s