Esimakua Torontosta

Ainakin Unelmamajan Instagram-seuraajat varmasti huomasivat, että joulukuussa seikkailtiin Köpiksen lisäksi isomman lätäkön takana Kanadassa, Torontossa. Torontossa vierähti puolitoista viikkoa hujauksessa hurmaten minut aivan täysin. 

torontostreet_view
Kanada on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio ja Toronto sen suurin kaupunki samalla ollen maailman monikulttuurisin kaupunki. Kaupungista löytyykin useita etnisiä kaupunginosia, esimerkiksi Chinatown, Koreatown ja Little Italy. Palaan vielä tarkemmin näiden tienoilta omassa postauksessaan. Lisäksi tulen kertomaan teille myöhemmin lisää ainakin jääkiekkokulttuurista ja NHL:sta, ruokapaikoista ja muista vierailun arvoisista nähtävyyksistä sekä kohteista.

Torontossa on hurjan paljon tehtävää ja nähtävää myös näin sydäntalvella, ainakin jos sattuu pitämään maan kansallislajista, jääkiekosta. Toki myös muuten löytyy paljon puuhattavaa. Meillä oli suunnitelmissa vuokrata auto ja käydä ihastelemassa myös Toronton ulkopuolella olevia kohteita, kuten Niagaran putouksia, mutta aika sujahti niin hurjaa vauhtia ihan vain kaupungin sisälläkin, että muut suunnitelmat jäivät ensi kertaan. Ja Niagaran putouksetkin on tullut tsekattua parikymmentä vuotta sitten USA:n puolelta, niin senkin takia olimme valmiita skippaamaan suunnitelman vuokra-autosta ja keskityimme täysin veljeni kotikaupunkiin.
school_buscn_tower_silhuettecanadian_animals
Tämä teksti onkin lähinnä alustusta tulevaan ja ihan vain kuvapläjäyksen fiilistelyä tuosta hyvän mielen kaupungista. Torontossa pisti positiivisesti silmään ihmisten ystävällisyys, ei mitään päälle liimattua teennäistä ystävällisyyttä, vaan ihan aitoa kohteliaisuutta ja muista välittämistä. Torontossa jopa kerjäläiset ovat järjettömän ystävällisiä ja kohteliaita. Eräskin kerjäläinen aloitti almujen pyytämisen puhuttelemalla excuse me madam ja kun minulla ei ollut mukanani ollenkaan käteistä, ei kerjäläinen ollut moksiskaan vaan huikkasi no worries ja toivotti hyvää päivän jatkoa leveä hymy naamallaan. Tämä vain yhtenä esimerkkinä ystävällisyydestä ja kohteliaista käytöstavoista. Nämä maneerit tosin eivät välttämättä tule esille esimerkiksi Chinatownissa, mutta noin muutoin pätivät aika hyvin.
bus_house
musta_oravacn_tower_by_nighthorses
Toronto on kaupunkina mukavan pienehkön kokoinen, vaikka kaupungissa asuukin noin kolme miljoonaa ja Suur-Toronton alueella noin kuusi miljoonaa ihmistä. Tietysti pörräsimme vain hyvin keskusta-alueella, mutta ydinkeskusta tuli tuon puolentoista viikon aikana koluttua aika hyvin ristiin rastiin ja katujen nimet painuivat mieleen. Kaupunkikuva on yllättävän matala niinkin suureksi kaupungiksi, aivan ydinkeskustassakin tulee vastaan idyllisiä omakoti- ja rivitalokortteleita pienine pihoineen. Toki kaupungissa on myös valtavia pilvenpiirtäjiä, etenkin business-alueella. CN Towerin korkeuksista tosin valkeni aika hyvin, kuinka laajalle alueelle kaupunki on levinnyt. Ei mikään ihan pikkupläntti, vaan rakennuksia ja kaupunkikaavaa riitti niin pitkälle kuin silmä vain kantoi melkein puolen kilometrin korkeudesta.

Kanada lunasti odotukset ja Toronto ylitti ne vielä reippaasti. Vaikka kohdallemme osui aika tymäkät talvikelit sekä vastapainoksi jalat tehokkaasti kastelevat loskasäät, jätti reissu mieleen kytemään palon palata Atlantin toiselle puolen uudestaankin. Tykästyin kaupunkiin kovasti, enkä ihmettele ollenkaan, että veljeni on valinnut tuon kaupungin kotikaupungikseen. Toronto on sellainen kaupunki, jossa voisin kuvitella itsekin asuvani tai meneväni esimerkiksi yliopistovaihtoon.
queen_st
snowmantoronto_by_night

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

3 kommenttia artikkeliin ”Esimakua Torontosta

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s